Seefeld is een echt langlaufdorp, maar dit gebiedje heeft toch flink wat kilometer aan skipistes. Het gebied bestaat uit twee delen. Je hebt een prima kinderland en veel bospaden. Hiermee is het gebied vooral geschikt voor de beginnende skiër. Gelukkig vind je boven in het gebied wel een aantal steilere pistes. Je kunt hier natuurlijk gewoon skiën, maar Seefeld heeft ook op de toerskirage ingespeeld en je kunt in dit gebied verschillende toerski tochten volgen. Toch overheerst er het gevoel van een rustig en fijn familieskigebied. Rond Kerst vind je hier een zeer gezellige kerstmarkt.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Leuk verslag van mijn “home away from home”, daar waar ik door de ski microbe besmet ben geraakt.

Binnen een maandje zijn we er opnieuw voor onze dochter van bijna 4 haar eerste metertjes op de latten ;)

Ik zie dat je vooral op de Rosshütte bent geweest, ik ga meestal 's ochtends daarheen, om dan rond de middag naar de Gschwandtkopf te verhuizen: het restaurant daar aan de voet van de piste, de Sportalm, heeft een fantastisch terras dat heel de middag in de zon ligt en het eten is daar bovendien een stuk beter dan in de restaurants op de Rosshütte. Bovendien liggen in de tegenstelling tot op de Rosshütte de pistes op de Gschwandtkopf op het noorden gericht, waardoor de sneeuwkwaliteit daar 's middags eens stuk beter is.

Leuk dat je Seefeld hebt bezocht. Ik kwam sinds mijn geboorte (1980) tot aan enkele jaren geleden iedere kerst vakantie in dit gebied van Seefeld, Leutasch. Wij verbleven altijd in het zeer rustige Leutasch bij familie in huis. Zoals je al aangeeft is de regio inderdaad veel meer een langlauf gebied dan een skigebied, maar voor beginners en ouders met kinderen die net beginnen met skiën is het lekker overzichtelijk. Flink wat km piste is naar mijn idee niet helemaal juist, maar het is maar wat je eronder verstaat.

Het is jammer dat het Rosshuette en Gschwandstkopf gebied niet verbonden zijn. Een lift over het dorp zit er helaas al die jaren al niet in. In Leutasch bij de Katzenkopf (3 liften) is sinds afgelopen jaar ook weer een nieuwe eigenaar van de piste zodat die ook weer draait. Die is namelijk zelfs even dicht geweest. Helaas is de Hohe Munde in Leutasch niet langer een skigebied. Voorheen had je daar een zeer oude 1 persoons stoeltjeslift en sleeplift. Dat gebied is inmiddels off-piste gebied en de hut is nog steeds in gebruik en de familie die daar woont maakt heerlijke gerechten.

De prijzen in de regio zijn naar verhouding van km piste en liften (snelheid) wel erg duur.
Er is dan ook nog steeds een hoog bontjassen gehalte in Seefeld.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie