Nieuw: Wintersport Academy

Kristy op 03 januari 2020· 18 reacties

In de academy bespreken we onder andere de betekenis van de verschillende pistepaaltjes

Sommigen zullen hem al gezien hebben maar we hebben iets nieuws: de Wintersport Academy. Bij een academy denk je aan dingen leren en te weten komen en dat is precies wat wij ook willen bereiken, maar dan op het gebied van wintersport. Of het nu gaat over hoe je het makkelijkst in een sleeplift stapt, of om het maken van goede bochten. Met de Wintersport Academy proberen we je optimaal voor te bereiden op de wintersport en je zoveel mogelijk kennis bij te brengen.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij de wintersport want niemand zit tijdens de vakantie te wachten op blessures of angst. Nu zijn er tal van websites en bronnen waar je informatie kunt halen, en ook wij hebben veel blogs geschreven over hoe je beter leert skiën en waarin we tips geven voor op de berg. Maar met de Wintersport Academy brengen we alles voor de wintersportvakantie samen op één platform, met gloednieuwe video’s en geactualiseerde informatie.

Instructievideo's voor een goede skitechniek

Niveaus

Om het voor iedereen interessant te maken (en te houden) maken we onderscheid tussen verschillende niveaus:

Bij ieder niveau vind je specifieke tips en vaardigheden, maar er zijn een aantal basisvaardigheden die op ieder niveau terugkomen. Wat moet je bijvoorbeeld doen bij een ongeval op de berg? In de Academy komen ook zaken terug waar je je niet altijd bewust van bent. Ken jij bijvoorbeeld alle pisteregels? En is je skihouding goed? Hoe ervaren je ook bent, er sluipen heel makkelijk slordigheden in je skihouding waar je op moeilijke pistes last van kunt krijgen. Met onze oefeningen wordt je je bewust van deze houding waardoor je jouw techniek veel makkelijker op peil houdt.

Weet wat je moet doen bij een ongeluk op de piste

Sneeuwfit

Een apart onderdeel is Sneeuwfit. Hiermee bereid je je spiergroepen voor op de wintersport. Ook hier onderscheiden we meerdere niveaus, maar het is belangrijk om bij het 1e niveau te beginnen, vooral als de oefeningen nieuw voor je zijn. Een goede opbouw is namelijk belangrijk, gaandeweg worden de oefeningen vanzelf zwaarder. Niet alleen kracht en uithoudingsvermogen worden getraind, rompstabiliteit (core stability) is minstens zo belangrijk. Over het waarom, beluister de podcast. In een klein half uur vertel ik nog veel meer over de Wintersport Academy.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Huidige Academy is de basis

We zien de Wintersport Academy als een groeiende functionaliteit. Dit is de basis. We gaan dit het komende jaar verder uitbreiden met nieuwe video’s. Heb jij ideeën of wensen hiervoor, laat het ons gerust weten!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

t@sje3 januari 2020 · 08:39

Leuk zeg! Ben erg benieuwd…

Bandit3 januari 2020 · 09:09

Gaat dit alleen over skieën of komen de snowboarders ook nog aan bod ?

RFKANGOO3 januari 2020 · 09:17

Gaat dit alleen over skieën of komen de snowboarders ook nog aan bod ?

Bandit op 3 jan 2020 09:09

Als je goed kijkt zit er 1 filmpje bij van hoe je als beginner in de sleeplift moet nemen. Ben bang dat dat het wel is zo’n beetje.
Het is ook niet voor niks dat @Rene niet zo vaak in beeld mag komen. ;) Het blijft natuurlijk de Nederlandse SKI vereniging.

Übung macht den meister!!!
Roy833 januari 2020 · 09:25

Leuk initiatief, goed dat de filmpjes een update hebben gehad! Wat ik persoonlijk nog leuk zou vinden, zijn oefeningen die je kan doen.

Ik weet de theorie overal prima van, maar het helpt om 1 of 2 oefeningen te hebben die je kan doen. Julian Witting heeft dat bijvoorbeeld ook, maar die filmpjes duren 20 minuten en zijn nogal Duits.

Daarnaast zie je 3 thema’s heel erg terug op het forum, waar misschien ook filmpjes (of blogs) over zouden kunnen komen:

  • materiaalkeuze
  • onderhoud
  • hoe kies je nou een skigebied

Maar bovenal, goed dat het een update heeft!

Wannabe Dolomietenkenner...
Renemoderator3 januari 2020 · 09:44

Het is ook niet voor niks dat @Rene niet zo vaak in beeld mag komen. ;)

RFKANGOO op 3 jan 2020 09:17

Niet mag of niet wil komen 😂 Geen zorgen, ook aan de snowboarders gaat gedacht worden. Tijdens de opnameweek waar we veel hebben geschoten voor de academy sloeg het weer helaas drastisch om toen de snowboard video’s aan de beurt waren (wat je ook duidelijk ziet in de video). Geen zorgen dus, ook aan “ons” wordt gedacht 😎

Dank voor de feedback dusverre, hier hebben we echt wat aan, dus kom maar door!

Don't panic, you will always have your towel...
Bandit3 januari 2020 · 10:24

Top !! we wachten af

ThomJ3 januari 2020 · 10:35

Gaan jullie dit onderdeel en de materiaal testen ook een duidelijk vindbare plek op de website geven?

C463 januari 2020 · 11:10

Misschien specifieke mobilisatieoefeningen/w.u. voor je gaat skiën een idee? Of tips tav cooling down bv. Na een dag skiën?

Telemark3 januari 2020 · 12:06

Oude tijden herleven! Vroeger had de DSV ski atlas ook zulke tips en oefeningen aan het einde. Je bent nooit te oud om te leren.

Siard3 januari 2020 · 12:25

Leuke en informatieve pagina! Sinds de podcast ben ik alvast rustig aan begonnen met voorbereiden.

Toch een kritische vraag:
Ik had eerder deze al eens ontdekt: https://www.wintersport.nl/vereniging/sneeuwfit-online…

Waarom is er gekozen om nieuwe video’s te maken? De video’s op bovenstaande pagina gaan grotendeels uit van dezelfde (soort) oefeningen en zijn uitgebreider.

Stay frosty
Zazia3 januari 2020 · 12:44

Goed initiatief! Een video over mobilisatie en stretch oefening na een dag op de piste (bij voorkeur een ‘follow along’) zou zeer welkom zijn.

PW1233 januari 2020 · 15:19

Hoi @Kristy wanneer komt er weer een SnowShow aan

Kristyauteur3 januari 2020 · 15:28

@PW123 de snowshow’s zitten er voor dit seizoen op. Aan het begin van volgend seizoen hebben we weer nieuwe video’s in de planning staan, dus nog even afwachten😉

Kristyauteur3 januari 2020 · 15:47

@Zazia leuke tip! We hebben sneeuwfit ontwikkeld om jezelf voor te bereiden op je wintersport vakantie. Hier komen mobilisatie en stretch zeker naar voren.

We zullen kijken of we in de toekomst ook video’s kunnen maken voor tijdens de wintersport vakantie.

DaantjeG3 januari 2020 · 16:11

Is het mogelijk om de filmpjes ook op YouTube te plaatsen of via de Vimeo app/website te vinden(ik kan ze daar niet vinden op jullie kanaal)?

Ik wil ze graag via de chromecast op mijn televisie afspelen, zodat ik goed kan zien en horen wat ik moet doen, maar dat werkt niet zo lekker met de huidige embedded Vimeo player…

Wel super hoor deze filmpjes! :)

Jeffrey.3 januari 2020 · 20:23

Leuk!

Seriously snow addicted family!
Siard4 januari 2020 · 01:07

Is het mogelijk om de filmpjes ook op YouTube te plaatsen of via de Vimeo app/website te vinden(ik kan ze daar niet vinden op jullie kanaal)?

Ik wil ze graag via de chromecast op mijn televisie afspelen, zodat ik goed kan zien en horen wat ik moet doen, maar dat werkt niet zo lekker met de huidige embedded Vimeo player…

Wel super hoor deze filmpjes! :)

DaantjeG op 3 jan 2020 16:11

Is wel mogelijk, alleen dan cast je het gehele (telefoon)scherm, waarbij je deze dan moet draaien voor landscape-modus. Op TV draait die dan automatisch mee. Niet ideaal maar werkt prima!
Ik zie functie niet binnen direct Chrome op mijn telefoon, echter heeft mijn telefoon zelf wel de functie dit te kunnen activeren ingebouwd. Tevens is dit te activeren vanuit de Google Home-app.

Stay frosty
Maus5 januari 2020 · 14:16

Heel gaaf de nieuwe wintersport academy @kristy
Ik heb al de video’s van het gevorderde niveau al bekeken en ze zijn erg leuk en goed. Heb het internet al heel wat uren afgestruind door de jaren heen als voorpret, maar goede Nederlandse tips en video’s waren er nog maar weinig. Nu in een goed opgezet platform voor elk niveau, top!
Nog een tip aan iedereen voor het fit worden vooraf. Voor mij werkt bokszaktraining in de kickboksschool heel goed voor zoveel conditie als core stability. Veel squads en sit ups doen thuis helpt natuurlijk ook heel goed.
Veel plezier allemaal deze winter!

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.