Aan de vooravond van de grote sneeuwval lopen de sneeuwverwachtingen voor dit weekend nog flink uiteen. Het Amerikaanse model voorziet voor de Zuidalpen bijna het dubbele ten opzichte van het Europese model, maar dat de condities overal gaan verbeteren is zeker. Het wordt vanaf morgen ook belangrijk frisser. Volgende week wisselen sneeuwwolken en zon elkaar af. Kortom er zit voor veel gebieden een prima week aan te komen.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Bedankt voor het weerbericht. De sneeuwval voor het grand massif helaas niet best meer , maar de sneeuwkanonnen kunnen op volle toeren gaan draaien dit weekend begrijp ik. Zaterdag vertrekken , kan niet wachten.

top Roel!

bedankt voor deze laatste update!

@ Mario. 20 a 30 cm is toch niet slecht, zeker als de temperatuur laag blijft?! En we zijn eindelijk van die harde wind af, dus blijft de sneeuw gewoon lekker op de pistes liggen. We gaan het zien. Vannacht om 3.30 uur vertrekken we naar Flaine. Ik heb er zin in!

@francofiel , 23cm over de vrijdag en zaterdag gezien ja (mits de verwachtte sneeuwval ook daadwerkelijk valt) en volgens mij is dat op grote hoogte want lager gelegen valt er eerst nog regen volgens mij. Misschien dat het wel genoeg is, daar kan jij morgen misschien mooi een update over geven :)
hoe dan ook, maak er een mooie vakantie van want voordat je het weet ben je weer aan het werk.

Bedankt Roel voor goede video-update. We gaan een mooie week tegemoet.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

@ Mario. Afgelopen woensdag viel er ook meer sneeuw als voorspeld was. Maar je hebt gelijk, het is hopen dat het op de lager gelegen delen niet te veel regent. En off-piste zal niet veel worden vrees ik, das wel jammer!!
Je ziet het wel als je zondag aankomt. Dan heb ik mijn eerste sporen op de piste al gezet :-)
Fijne vakantie!

Update vanuit Gerlos : zonnetje af en toe en opkomende bewolking. Dorp +1 gr C en berg + 2 gr C.
Sommige liften en pistes worden nu afgesloten wegens te hevige wind.
Stoanmandl is oa gesperrt nu.
Snel verminderende condities.
Morgen vers poeder dus dat komt goed !

Luc

null

Luc

We willen morgenochtend (za 17-1) vroeg vertrekken naar Seefeld in Tirol. Hoewel dat aan de noordkant ligt en vrij dicht tegen de Duitse grens is het dan wel verstandig dat te doen? Of beter de zondag rijden?

@pfjth26, check het vorige weerbericht, daar is dit al (héél) uitgebreid besproken…

Dank voor de tip; gecheckt; we vertrekken zondagnacht. Dan ook geen last van vrachtwagens op de weg in Duitsland:)

Heerlijk vooruitzicht…over zo’n 14 uurtjes zitten we in de auto naar La Toussuire. Baal wel enorm want ben ineens geveld door een hele vervelende griep maar goed, de gezonde Franse berglucht doet vast wonderen!

Update vanuit Hochkonig; wisselend bewolkt met een heerlijke zonnetje. Weinig wind dus prima weer. Pistes vanaf Mulhbach tm Dienten echt prima te doen (maria Alm nog niet geweest), bijna geen ijzige stukken te ontdekken. Ook in t dorp Dienten nog een mooi laagje sneeuw. Kortom, prima condities. Morgen niet veel sneeuw verwacht hier, maar dat is geen probleem, kunnen we mooi nog een dagje boarden tijdens onze mini-ski!

Pfff, eerst werd er nog 34 cm sneeuw voorspeld voor Westendorf, zijn er nog maar 10 van over :-(
(Bergfex)

Erg hoge sneeuwgrens op het moment in italie

Vanavond met de auto naar Ischgl, als ik het weer op de plekken langs de route check moet dat nog prima te doen zijn. Precies op tijd deze sneeuwverbetering!

Bert

@ ankiepankie
Berglucht+adrenaline= beter dan welk medicijn dan ook!!
Geniet ervan! @mario3 Op de piste komt het vast goed! De drukke tijd is nog niet begonnen, dat is jouw voordeel!
ook jij: geniet ervan!!

@nils3 , bedankt we gaan er sowieso van genieten, het is hoe dan ook een weekje weg in de frisse alpenlucht. Jij ook alvast veel plezier.

Heb ik het nu verkeerd of wordt de prognose voor sneeuw in de dolomiten (superski) steeds minder in de loop van gister en vandaag?

@EriQ: zo gaat het meestal met de neerslagverwachting, maar ik ben sowieso al blij als er minimaal 40 cm valt.

@ Marieke : Bergfex werkt met weermodellen die zichzelf automatisch herschikken, je moet daar niet veel geloof aan hechten.
Ik zit in Gerlos Tirol en zal hier morgen ook updaten ivm sneeuwval (hoeveelheden)
De lokale weerdienst hier in Tirol geeft voor Gerlos zo n 35 cm verse sneeuw op zaterdag.
Morgen meer nieuws hierover.

Luc

Wij zitten momenteel in Val Gardena. Rijden morgenochtend weer naar Nederland.

Vandaag heeft het de gehele dag een beetje gesneeuwd. Helaas rond het middaguur moeten stoppen wegens te slecht zicht.

@roel heeft een nieuwe muis :p Thanks en ben zeker benieuwd naar de accumulatie.

Seriously snow addicted family!

Iedereen die naar skiwelt gaat: vandaag waren de condities prima en het wordt alleen maar beter

Update vanuit Obergurgl: gehele dag bewolking met sporadisch zonnetje in de ochtend. Boven 2500 m veel wind. Vanaf 13.00 lichte sneeuw. Pistes uitstekend tot in dal.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Wij zijn in Ehrwald en hebben de hele week heel goed kunnen skien ondanks de slechte voorspellingen . Zelfs in de Moos was alles wit ! Alle liften waren open …nu bijna 6 uur in de morgen …het regent . MAAR als het goed is gaat dit sneeuw worden . Wij hebben zelfs bijgeboekt . Morgen skien op verse sneeuw !!!

@johanschalk1 Goed om te horen.
Nu hopen dat het over 4 weken nog zi is! :-)

Update vanuit Val Gardena 2300 meter. Er is vannacht al veel sneeuw gevallen 30 cm ongeveer. Nu wachten totdat de pas open is na half 9.

Nog regen in val di fiemme… 0 graden rond de 1500 m

null

Seriously snow addicted family!

@Jeffrey, het houdt nog niet over idd, meer natte wind dan dump tot nu toe ;)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie