World Cup goud voor Barbara van Bergen en Kampschreur zilver in Zwitserland

pepijnvanschijndel op 14 januari 2020

Jeroen Kampschreur in actie op reuzenslalom. Foto van Luc Percival

Tijdens een reeks World Cup wedstrijden in Veysonnaz, Zwitserland heeft zitskiester Barbara van Bergen onder andere een gouden plak op de Super G behaald. Zitskiër Jeroen Kampschreur wist zilver te bemachtigen als beste resultaat deze week.

Barbara van Bergen verdient met haar race een gouden medaille en een zwitserse Raclette kaas. Foto Luc Percival

Vlakke start

Met drie achtereenvolgende Super G wedstrijden en twee reuzenslaloms hadden de Nederlandse paraskiërs een vol programma afgelopen week in Veysonnaz Zwitserland. Het parcours op beiden disciplines kenmerkte zich vooral door een vlakker eerste deel met nadruk op het glijvermogen en na een overgang een heling vol uitdagende terreinwisselingen.

TeamNL aan start. Foto van Luc Percival

Super-G

Tijdens drie dagen Super-G hebben de Nederlandse skiërs goede resultaten behaald. Barbara van Bergen goud en zilver, teammaat Jeroen Kampschreur scoorde zilver en twee maal brons op de snelle discipline. Staande skiër Jeffrey Stuut en zitskiërs Niels de Langen en Floris Meijer, belandden net naast het podium in een heel sterk deelnemersveld en lieten duidelijk een goede vorm zien.

Floris Meijer zet alles op alles. Foto van Luc Percival

Niels de Langen in actie. Foto van Luc Percival

Reuzenslalom

Als afsluiter van de Zwitserse wedstrijdserie werden er twee reuzenslalomwedstrijden afgewerkt met eveneens een vlakkere start waar het verschil gemaakt werd door voornamelijk de zwaardere paraskiërs. Desondanks wist de Nederlandse equipe een bronzen plak (Jeroen Kampschreur) en een zilveren medaille (Barbara van Bergen) te bemachtigen op de laatste dag na een teleurstellende eerste race. Staande skiër Jeffrey Stuut en zitskiërs Niels de Langen en Floris Meijer skieden een solide top tien klassering.

Barbara van Bergen op weg naar reuzenslalom zilver. Foto van Luc Percival

Jeffrey Stuut tijdens de race. Foto van Luc Percival

WK debuut Maaike Bennink

Voor de visueel beperkte Maaike Bennink waren het haar eerste World Cup wedstrijden reuzenslalom. Maaike behaalde met haar guide Dennis van Klaveren twee top vijf klasseringen op het gevarieerde parcours .

Geen tijd voor ontspanning

De TeamNL paralympiërs zijn direct door naar Prato Nevoso voor drie slalomwedstrijden en eindigen in Kranjska Gora met drie reuzenslalomwedstrijden en een slalom. Kijk voor meer informatie en uitslagen op de paralympic website

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.