Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Freestyle snowboarder Niek van der Velden uitgenodigd voor prestigieuze US Open

pepijnvanschijndel op 16 januari 2020

Burton US Open snowboard kampioenschappen

Olympisch freestyle snowboarder Niek van der Velden is zojuist uitgenodigd voor de 38ste editie van het Burton US Open eind februari in Vail, Colorado. Cheryl Maas was in 2016 de laatste Nederlandse snowboarder die werd uitgenodigd.

Grootste snowboardevenement ter wereld

Het Burton US Open is het grootste en langstlopende snowboard evenement ter wereld. Het is niet voor iedereen weggelegd, want alleen de beste snowboarders ter wereld worden uitgenodigd om in Vail, Colorado, mee te doen om 343.000 dollar prijzengeld. “Ik moet effe goed mijn best doen!”, reageert Niek vanuit Zwitserland.

Ik moet ff goed mijn best doen!

Laax Open

Momenteel is de Nederlandse freestyle snowboard selectie in Zwitserland voor de Laax Open. Bekijk de uitslagen van de Laax Open op de FIS website.

Video Niek van der Velden

Onlangs hebben teamgenoten Niek van der Velden en Casper Wolf in Flachauwinkl een freestyle snowboard video opgenomen.

Snowboardpionier Jake Burton

Eerder dit jaar is snowboardpionier Jake Burton overleden. Jake was oprichter en eigenaar van het snowboardmerk Burton, de hoofdsponsor van het evenement. Jake Burton was er in 1982 bij toen de eerste US Open snowboardkampioenschappen van de Verenigde Staten georganiseerd werden.

Uitzendschema Burton US Open 2020

Van 24 februari tot en met 29 februari 2020 vindt de Burton US Open voor de 38ste keer plaats en is via Red Bull TV live te volgen.