Europa Cup succes mogul skier Janneke Berghuis

pepijnvanschijndel op 17 januari 2020

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/3/56841.jpg?w=800 “Een “Truckdriver” gesprongen door Janneke Berghuis”)

Tijdens een serie van vier Europa Cups in het Zwitserse Airolo wist Janneke Berghuis twee keer een zilveren medaille te skiën op de dual moguls. Haar drie jaar jongere zus Laura Berghuis wist als beste score een dertiende plaats te behalen.

Janneke Berghuis (hier samen met zus Laura) haalt zilver op de Europa Cup in Zwitserland

Progressie

De eerste wedstrijden van dit seizoen laat Janneke met twee podiumplaatsen gelijk zien dat ze klaar is voor de Europa Cup buckelpiste skiën met name door het verbeteren van de sprongen.

Vergeleken met vorig jaar ben ik heel erg vooruit gegaan, ik sprong echt sterk!

Jong talent uit Kazachstan

In de finals van de dual moguls skiede Berghuis voor het eerst tegen het 14-jarige talent Anastassiya Gorodko uit Kazachstan. De eerste dag werd Janneke verrast door de hoge snelheid van het jonge talent. De volgende dag troffen de beide mogulskiërs elkaar weer in de finale. “Nu ga ik haar bijhouden dacht ik en dat lukte, daar was ik echt blij mee! Ze is echt heel snel…” aldus Janneke

Janneke Berghuis op het Europa Cup podium in Airolo

Uitslagen

Bekijk alle freestyle ski uitslagen op de FIS website. De volgende wedstrijden voor Janneke zijn in Font Romeu in de Franse Pyreneën volgend weekend.

Volg Janneke dit seizoen op haar Instagram.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.