Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Last-minute boeken voor de voorjaarsvakantie nog goed mogelijk

Roel op 21 januari 2020· 9 reacties

Nog niet alles zit vol in de week van 22-29 februari

We zitten midden in het seizoen en de meeste wintersporters zullen hun vakantie al geboekt (of gehad) hebben. Maar er zijn altijd mensen die nog willen gaan en nog niks hebben vastgelegd. Lekker in het voorjaar, de periode met de meeste sneeuw, maar het kan ook nog steeds in de voorjaarsvakantie. Zit alles niet al vol dan? Nee nog niet. Er zijn nog genoeg mogelijkheden om last-minute in de vakantieperiode weg te gaan, ook met kinderen. Als je maar even zoekt.

Druk?

Het was bekend dat de week van 22 t/m 29 februari 2020 een drukke week ging worden. In ons jaarlijkse artikel over de drukke vakantieweken kwam dit al naar voren. Midden- en Zuid-Nederland hebben tegelijk vakantie, en daarnaast hebben België, Beieren, Frankrijk (zone A en B), een flink deel van Zwitserland en Tsjechië vrij. Toch is er met wat zoeken zeker nog accommodatie te vinden.

Oostenrijk

Oostenrijk is het meest populaire wintersportland onder Nederlanders en Duitsers dus de bekende skigebieden zitten aardig vol, maar bijvoorbeeld Gastein wordt veel meer door Scandinaviërs geboekt. Grote delen van Scandinavië hebben op 22 februari geen vakantie, dus wil je bijvoorbeeld met 2 personen 7 nachten weg dan zijn er nog volop mogelijkheden. En ook voor 4 personen is er nog beschikbaarheid.

Of kijk eens naar de wat onbekendere skigebieden in bijvoorbeeld Stiermarken (Steiermark) waar wij afgelopen week waren. Deze regio trekt traditioneel veel Oostenrijkers maar het grootste deel van die groep heeft dan geen vakantie meer. Zo kun je bij het skigebied Die Tauplitz met 4 personen voor nog geen 1600 euro inclusief skipas terecht in Bad Mitterndorf.

Tsjechie

Ook in Tsjechië zijn genoeg accommodaties beschikbaar. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het Sauerland zijn de meeste skigebieden hier wel open en de prijzen liggen relatief laag. Inclusief skipas betaal je in Lipno met vier personen bijvoorbeeld iets meer dan 1000 euro voor een week.

In Lipno (Tsjechië) zijn nog veel kamers vrij

Italië

De Italiaanse skigebieden in Piemonte hebben ook nog veel accommodaties beschikbaar. Voor zo’n 1500 euro zit je een week in Bardonecchia of Sestrière (Via Lattea, 400km piste). En ook in Aosta bij het skigebied Pila (70km piste) zijn veel mogelijkheden.

Zwitserland

Sinds de waardestijging van de Franc 5 jaar geleden is het in Zwitserland minder druk geworden, ook in de vakantieperiode. In Veysonnaz (Les Quatre Vallées) met ruim 400 kilometer aan pistes is bijvoorbeeld nog veel beschikbaar. Dat geldt ook voor Interlaken vlakbij de Jungfrau Region (202 pistekilometers). Wel liggen de prijzen hier natuurlijk een stukje hoger.

Buitenlandse touroperators

Het loont ook de moeite om eens naar buitenlandse reisaanbieders te kijken. Het Duitse E&P Reisen heeft bijvoorbeeld nog plekken vrij in hun “Duitse” sportclubs inclusief programma. Deze zijn niet altijd per se voor families maar het loont de moeite om hier een kijkje te nemen. Dit geldt ook voor het Franse Travelski. Zij hebben een Nederlandstalige site met nog diverse mogelijkheden.

Meer tips:

  • Bij sommige accommodaties kun je tot 1 maand van tevoren annuleren. Soms boeken mensen meerdere accommodaties dus rond deze periode moet men annuleren. Dat betekent dat deze kamers nu vrijkomen, vooral bij de lokale VVV’s of Booking.com. Houd dit de komende dagen in de gaten want je moet er snel bij zijn!
  • Zoek ook eens op zondag 23 februari als aankomstdag. Veel minder mensen zoeken op die datum en soms zijn er nog accommodaties vrij. Een bijkomend voordeel is dat er op zondag geen vrachtwagens op de Duitse snelwegen rijden en het minder druk is.
  • Tot slot, door de onderwijsstaking op 30 en 31 januari is er opeens een extra mogelijkheid gekomen om met kinderen op wintersport te gaan. Omdat deze stakingsdagen vlak voor het weekend zitten hebben veel kinderen 4 dagen vrij. Je profiteert dan van lagere prijzen en rustigere pistes want bijna niemand heeft vakantie.
Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Michelle1321 januari 2020 · 09:33

Vorige week nog geboekt voor 5 nachten in de de laatste week van februari, in Wengen. Ging vrij gemakkelijk inderdaad. En dat voor 500 Frank, een huisje met 4 slaapplaatsen 500 meter van station Wengwald, het treintje dat via Wengen naar boven gaat. In het dorp waren overigens ook nog best veel hotels beschikbaar maar wel een hogere prijsklasse. In Zwitserland is boeken nog relatief makkelijk zag ik

GeensMaarten21 januari 2020 · 09:52

Wij moeten nog boeken voor de week van 7 maart maar houden alle opties open en kiezen afhankelijk van de verwachte condities die week.

ThomJ21 januari 2020 · 10:16

Mijn tip is vooral de lokale vvv of een website van het dal op te zoeken. Heb vorige week voor Grossarl geboekt in die week. Op booking.com was er niks, terwijl er gewoon nog keuze was. Heb eerder in Ellmau ook al een soortgelijke ervaring gehad.

rebel-rebel21 januari 2020 · 13:57

Ik heb ‘altijd’ het probleem dat ik in mijn 1tje moet boeken, accommodaties worden daardoor dus ook vrij prijzig en dus niet te doen :(

peterpos21 januari 2020 · 17:06

@rebel-rebel, ik had voor deze week wat geboekt in Radstadt voor 33 euro per nacht incl. ontbijt. Je zat dan mooi tussen twee gebieden (Schladming en Zauchensee) in. Dat vond ik een heel nette prijs.
Maar goed, in de Voorjaarsvakantie zal dat wel duurder zijn.

Peter Pos
Veenhoorn21 januari 2020 · 17:44

Ik heb 'altijd' het probleem dat ik in mijn 1tje moet boeken, accommodaties worden daardoor dus ook vrij prijzig en dus niet te doen :(

rebel-rebel op 21 jan 2020 13:57

Tinder, grinder, secondlove, russianbrides enz, maar ook wintersport.nl bieden hier ook oplossingen voor. ;)

*bericht bewerkt door Veenhoorn op 21 jan 2020 17:45

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.
rebel-rebel22 januari 2020 · 11:41

Ik heb 'altijd' het probleem dat ik in mijn 1tje moet boeken, accommodaties worden daardoor dus ook vrij prijzig en dus niet te doen :(

rebel-rebel op 21 jan 2020 13:57

Tinder, grinder, secondlove, russianbrides enz, maar ook wintersport.nl bieden hier ook oplossingen voor. ;)

Veenhoorn op 21 jan 2020 17:44

Lol, dat is niet het probleem, niet iedereen houd van wintersport (snap dat ook niet)!

flap2022 januari 2020 · 13:41

Ik heb 'altijd' het probleem dat ik in mijn 1tje moet boeken, accommodaties worden daardoor dus ook vrij prijzig en dus niet te doen :(

rebel-rebel op 21 jan 2020 13:57

Tinder, grinder, secondlove, russianbrides enz, maar ook wintersport.nl bieden hier ook oplossingen voor. ;)

Veenhoorn op 21 jan 2020 17:44

Lol, dat is niet het probleem, niet iedereen houd van wintersport (snap dat ook niet)!

rebel-rebel op 22 jan 2020 11:41

en niet iedereen is op zelfde moment vrij…

ik nu wel in Bourg Saint Maurice iets betaalbaars gevonden voor 1 persoon…
https://www.hotel-basecamplodge.com/fr/
Volledig nieuw hostel… is nog maar open van november… en dit op 5min te voet van de finiculaire die je naar boven brengt in Les Arc…

Skippy7922 januari 2020 · 14:00

Vorige week nog geboekt in dienten hochkonig voor de voorjaarsvakantie, er was nog redelijk wat vrij in deze regio, en schappelijk van prijs

Plaats een reactie