Melissa Peperkamp wint slopestyle zilver op jeugd Olympische Spelen in Lausanne

pepijnvanschijndel op 18 januari 2020

Selectielid snowboard freestyle Melissa Peperkamp wint zilver op de YOG, de jeugd Olympische Spelen in Lausanne achter de Belgische Evy Poppe. De laaglanders domineerden de slopestyle wedstrijd vanaf het begin af aan in skigebied Leysin.

Melissa Peperkamp op het YOG podium slopestyle in Leysin

Tot het eind toe spannend

Tijdens de eerste twee runs stond Melissa eerste en in de laatste beslissende afdaling wist Evy een winnende score te behalen met een cab nine. “Ben gewoon van de eerste plek afgetikt. Je ziet haar landen en denkt daar gaat ie, maar het is niet anders.” aldus Melissa.

Einduitslag slopestyle dames YOG Lausanne 2020

Een mooie dag

Niet alleen het weer in Leysin pakte beter uit dan dat voorspeld was, maar ook de wedstrijd verliep beter dan verwacht. Melissa legt uit: “Het is echt een mooie dag geworden. Tijdens de training had ik niets geland, behalve bij de wedstrijd. Had een back 7 geland en ik had 'm nog niet in de training geland en in de wedstrijd landde ik 'm gewoon.”

Archief foto Melissa Peperkamp Nederlandse Ski Vereniging

Goed coachwerk

Na de tegenvallende trainingen voorafgaand aan de wedstrijd was Melissa extra blij met haar coach Niels Oostendorp. “Vandaag was ik totaal niet zenuwachtig, ik had het zo naar mijn zin! Niels was zo begaan dat ik echt zonder zenuwen aan het rijden was, echt sick!” reageerde Peperkamp speciaal over haar coach.

Melissa Peperkamp met coach Niels Oostendorp net voor de start

Zenuwslopende wedstrijd

Chef de Mission Marianne Timmer reageert direct na de wedstrijd: “Als het echt moet gebeuren, dan doet ze het. Ze had een fantastische run. Het is echt een koele kikker die dame! Het was echt zenuwslopend!”

Big Air uitdaging

Vanaf 20 januari staat de Big Air op het programma voor Melissa en neemt ze het op tegen de Japanse favorieten. Volg alles op de live TV stream van de jeugd Olympische Spelen.

Uitslagen

De uitslagen van vandaag zijn te vinden op de FIS site.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.