Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: weinig sneeuwval en toch veel sneeuw!

Rogier op 20 januari 2020· 5 reacties

Geweldige skipistes!

In de Franse Zuidalpen zit ik er goed bij qua sneeuw. In het lawinebulletin waarin men het ook altijd over de hoeveelheid sneeuw heeft is men vrij duidelijk. “L’enneigement est excellent pour la saison.” Voor wie een vertaling nodig heeft: “Er ligt heel erg veel sneeuw!” Toch misten we hier een beetje de verse sneeuw afgelopen weken. Na de enorme dumps van november en december bleef het sinds de Kerstweek droog. Hoe blij waren we dan ook afgelopen vrijdagavond toen het weliswaar kort maar hevig sneeuwde.

Al toerskiënd vonden we, met moeite, ook voor de sneeuwval nog prima sneeuw

Met de hoeveelheid sneeuw in de Ecrins zit het wel goed!

Het zijn toppistes momenteel

Zelfs toerskiënd werd het voor ons steeds moeilijker om goede sneeuw te vinden. Dus stonden we meer en meer op onze piste-ski’s. En wat was dat genieten. Op de bijna lege pistes van Pelvoux en de niet veel drukkere pistes van Puy Saint Vincent knallen we bijna elke dag een paar uurtjes, tussen ons werk, naar beneden. Wat een heerlijke pauzes zijn het. De sneeuw was voor de laatste sneeuwval hard maar nergens ijzig. Zonder na te denken knallen! En over de hoeveelheid sneeuw hoeven we ons nergens zorgen te maken.

De pistes zijn al het gehele seizoen geweldig

Prima pistes voor jong en oud

Het is extreem rustig op de pistes...

...dat is heerlijk carven

Lekkere poeder!

Vrijdagmiddag begon het hard te sneeuwen gedurende een paar uur. Er viel in deze hoek van de Franse Alpen tussen de 15 en 30 cm sneeuw. In Serre Chevalier en Puy Saint Vincent viel er zo’n 20 cm sneeuw op de hogere pistes. Dit keer gingen Vars en Risoul er met de hoofdprijs vandoor. Daar is een ruime 30 centimeter sneeuw gevallen. Dit maakt de off-piste sneeuw heerlijk poederig (let op: wel lawinegevaar 3) en de pistes hebben weer een opfrisser gehad.

Ondanks de prima pistes was de poeder welkom

Het was dit weekend weer vanouds genieten

Van mij mag het wel vaker sneeuwen ;-)

Het sneeuwt dit seizoen tot nu toe niet heel vaak, wat mij betreft in ieder geval niet vaak genoeg want ik heb graag diepe poeder, maar de condities zijn geweldig.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Tjerk20 januari 2020 · 10:39

Rogier, wat is jouw mening over het weekend van 31 januari? gezien de lage school staking een speed weekend opportunity! https://www.j2ski.com/snow_forecast/Austria/Solden_snow.html… ; https://www.j2ski.com/snow_forecast/France/Les_Deux_Alpes_sn… enig advies of jouw verwachtingen? ook al is het onzeker?

C4620 januari 2020 · 13:57

Waren in die regio vorige week. Heel de week zon en geweldige harde pistes inderdaad! Heerlijk als je tussen je werk even lekker kunt gaan knallen…Jaloersmakend bijna…

Domi7520 januari 2020 · 14:18

We gaan as donderdag tem zondag met een groepje freeriden in Damuls, Mellau… heb eigenlijk geen idee van de condities buiten de piste die we gaan aantreffen. Zal er nog wat poeder of zachte sneeuw te vinden zijn of gaat alles hard en opgevroren zijn ?

Rogierauteur20 januari 2020 · 15:05

Rogier, wat is jouw mening over het weekend van 31 januari? gezien de lage school staking een speed weekend opportunity! https://www.j2ski.com/snow_forecast/Austria/Solden_snow.html… ; https://www.j2ski.com/snow_forecast/France/Les_Deux_Alpes_sn… enig advies of jouw verwachtingen? ook al is het onzeker?

Tjerk op 20 jan 2020 10:39

Ai dat is nog zo ver weg… In Les Deux Alpes ligt in ieder geval genoeg sneeuw :-) maar in Soelden ook… Als je last-minute kunt boeken…

Click. Click. Peace
Frank_inc21 januari 2020 · 07:58

Tussen het werk door? Dit ís toch je werk? 😁

Wie had gedacht dat een beetje glijden zo leuk kon zijn?

Plaats een reactie