Nieuwe parasnowboard talentengroep gestart

pepijnvanschijndel op 21 januari 2020

Parasnowboard talentengroep 2020 van de Nederlandse Ski Vereniging

Afgelopen weekend heeft de Nederlandse Ski Vereniging de eerste training verzorgd van een nieuwe parasnowboard talentgroep onder leiding van trainers Hendrik Jan Cassee en Susanne Cassee. Dean, Julia en Ziljan waren geselecteerd en uitgenodigd naar aanleiding van een talentscouting op Papendal.

Paralympische Talentdag

Tijdens de NOCNSF Paralympische Talentdag 20 oktober 2019 op Papendal hadden zich meerdere jonge atleten gemeld voor een wintersport introductie van de Nederlandse Ski Vereniging en zijn meerdere sporters gescout voor ski en snowboardprogramma’s.

Voorproefje bij de worldcup

Voordat de parasnowboarders begonnen met trainen is er al een eerste kennismaking geweest met de nationale selectie parasnowboardcross tijdens de banked slalom worldcup in Landgraaf afgelopen november. Tijdens deze snuffelstage hebben onder andere bondscoach Frank Germann samen met parasnowboard kampioenen Lisa Bunschoten en Chris Vos een blik in de keuken getoond.

Chris Vos in actie tijdens de worldcup in Landgraaf

Samenwerken naar de Mentelity Games

De nieuwe talentengroep is in training om als eerste mijlpaal van 24 tot en met 27 maart 2020 mee te kunnen doen aan de Mentality Games in Saas Grund, Zwitserland.

Om deze talenten ook in Nederland al een goede basis te bieden werkt de Nederlandse Ski Vereniging samen met de Mentelity Foundation van Bibian Mentel, zodat er extra getraind kan worden. De Mentality Foundation verzorgt trainingen voor jong en oud, beginners en gevorderd op de meeste vestigingen van Snowworld.

Wil je ook meer weten over para sneeuwsporten?

Elk jaar organiseert de Nederlandse Ski Vereniging de Para Snow Day, daar kun je meedoen en proberen of kom naar de volgende Paralympische Talentendag op Papendal in het najaar.

Doe mee of meld je aan als vrijwilliger!

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.