Als er een gebied beroemd is bij Nederlanders dan is het wel Serfaus Fiss Ladis. Een groot gebied met zo mogelijk nog meer après-ski. Dit gebied bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit drie dorpen. Het bekendste dorp is het autovrije Serfaus. Met 220 kilometer aan pistes vind je voor iedereen wat wils. Wij begrijpen wel waarom dit gebied zo populair is. Wat is jullie ervaring in dit gebied?

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Ja goed gebied hoor :D

Serfaus

Ziet er goed uit! Zaterdag voor het eerst een weekje skiën in Serfaus, ik ben benieuwd.

Hoe was de sneeuwkwaliteit Kristy?

Veel plaatsen geweest. Sfl blijft men favoriet.

Kristy, verzoekje: Schladming

@Gerrit-Jan De sneeuwkwaliteit is prima in Serfaus. Soms wat hardere pistes maar komende dagen gaat het sneeuwen dus dat zou dan ook wel minder worden! Veel plezier!! @Erwinvz Het lijkt me erg leuk om in Schladming te filmen het is een erg leuk gebied! Maar wij filmen alleen in Tirol. Dus als je een verzoekje hebt voor een skigebied in Tirol dan hoor ik het graag!

Laat die 5 filmpjes maar komen! ;)

Aanrader! Top skigebiet.

Lijkt mij een topgebied. Komend jaar eens kijken of het lukt een betaalbaar onderkomen te vinden voor ons gezin rond Kerst :-)

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Vorige week weer een dagje Masner en omgeving gedaan. Bovenin goede pistes. Dalafdalingen wat hard en oude kunstsneeuw. Blijft wel een mooi gebied.

Aftellen maar!

@Kristy: wel leuk dat ik vorige week geskied heb in 3 van jou review-gebieden: SFL, Nauders en Kaunertaler Gletscher. Ben ook nog op de Venet in Zams geweest. Ga je daar nog heen? (is wel een klein gebied maar zeker de moeite waard!)

Aftellen maar!

Vorig jaar voor het eerst geweest. Ik heb de afgelopen 12 jaar al heel wat gebieden voorbij zien komen, maar dit is echt wel een topper. Ontzettend divers, moderne en snelle liften en heel groot.
Ik was er in het hoogseizoen maar heb afgezien van de gondel in Serfaus in de ochtend nergens hoeven wachten.

Topgebied!

Ik dacht dat je ging kijken of de goede apres ski ook echt zo goed is :) jammer! Zou wel leuk zijn een keer wat anders, of is dat voor in een van de volgende vijf filmpjes?

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Leuk! Was er vorige week voor de eerste keer en heb me ontzettend vermaakt. De Dorfbahn is echt geweldig, veel moderne liften en het Masner gebied is echt top. De Zirbenhutte aan de kant van Ladis is een prachtig restaurant met heerlijk eten. Maar dat kan je eigenlijk wel zeggen over alle tentjes waar ik geweest ben… Kom er zeker nog eens terug!

Reisverslag op het forum komt denk ik vanavond :)

Leuke video-impressie. Alleen was de naam “Serfaus” voldoende geweest, aangezien Fiss en Ladis niet zijn bezocht/behandeld. Maar misschien kan dat in 1 van die andere 5 filmpjes ;-)

Ja, ik denk inderdaad dat iedereen nu wel nieuwsgierig is naar de Apres-ski. Leuke video!

Ik zat al te wachten op dit leuke filmpje. Ten tijde van de opnames (16-18 januari) hebben we jullie naast ons zien staan boven bij de Komperdellbahn denk ik. Ik twijfelde nog om jullie aan te spreken want qua stem dacht ik al te horen dat jullie van wintersporters.nl waren.

Ik was er half januari voor het eerst en mijn zwager voor de tweede keer. Het is een leuk gebied echter in het weekend dat wij er waren zijn er wisselende omstandigheden geweest. Ik zet even een paar positieve en negatieve punten op een rij.

Positief:

  • snelle en moderne liften (mits er niet teveel wind staat)
  • veel piste kilometers
  • prima restaurant door gehele gebied
  • prijzen zijn mij zeker meegevallen (vooraf veel over vernomen dat het duur is)

Negatief:

  • Frommesabfahrt (7) boven Ladis werd op zaterdag 18 januari slecht/niet geprepareerd (het sneeuwde wel heel de dag), maar ik heb geen enkele piste bully gezien die hele dag dus gevolg veel hopen.
  • verbindingsliften zijn beperkt daarmee bedoel ik dat jein veel gevallen via 1 lift naar het andere gebied moet nemen als je niet via het drukke dal wilt gaan >
    Serfaus > Fiss - Konigsleithebahn
    Masner > Serfaus hoofd gebied - Moosbahn
  • skipas blijft prijzig als je het moet doen met minder piste km (80km in ons geval ipv 150+km) bij veel wind (vrijdag 17 januari)
  • apresski in Fiss beperkt zich toch tent bij piste en een discotheek/bar in het dorp
  • vanaf piste naar dorp Fiss lopen is bij gladheid geen succes
  • Fiss heeft voornamelijk 4 sterren hotels, de prijzen liggen dan ook hoger in het gehele gebied

Ik vind Serfaus Fiss Ladis een top gebied, mooie lange afdalingen, breed gebied dus het waaiert mooi uit.
De liften sluiten goed op elkaar aan, avond skieen in Serfaus super, prachtige brede afdaling waar je heerlijk op kunt racen ( en met de gondel weer omhoog). Ik vind sowieso dat er beste wel veel brede pistes zijn. Serfaus veranderd wel hard, toen ik er een jaar of 8 geleden voor het eerst kwam was het minder modern gebouwd als hedendaags. Er verdwijnt wel wat karakteristiek zo. Persoonlijk vind ik de apres ski in Serfaus prima zoals die is, niet overdreven, geen Gerlos of Mayerhofen aanbod. Ben er nu 6x geweest maar het blijft een favoriet. @pacorob, je noemt een aantal negatieve punten, waarvan een aantal weesafhankelijk zijn, iets waar je geen invloed op hebt lijkt mij. Je noemt de Frommesabfarth, bv, overdag prepareren als er geskied wordt heb ik persoonlijk nog nooit gezien.

@Frank72
Een aantal negatieve zaken zijn weer gerelateerd inderdaad.
Maar los van weer vind ik toch echt de verbindingen tussen de Serfaus > Fiss > Ladis via de pistes erg beperkt qua liften. Er is vaak, maar 1 lift die de verbinding maakt mits je boven wilt blijven en niet naar dorp wilt/kunt afdalen (slechte condities, drukte).

ik heb vaak genoeg piste bullies overdag gezien tijdens skiën in Oostenrijk o.a. in regio Seefeld.

Vorige week de geboard in dit mooie grote skigebied. Serfaus - Fiss - Ladis is een mooi gebied met veel pistes en op één dag kun je de nodige piste kilometers maken. Het gebied is heel divers van grote brede pistes tot mooie dalafdalingen door de bossen. Het Masnergebied is het hoogst gelegen en kan uitkomst bieden als de sneeuw elders te wensen over laat. Overigens zijn wij er een paar keer heen gegaan toen het weer vrij slecht was (sneeuw en beperkt zicht). Dit bleek een goede keuze want de meeste mensen lieten dit gebied voor wat het was en zodoende was het er heerlijk rustig en de pistes lagen zo vol met sneeuw dat deze niet eens geprepareerd waren. Het kwam er dus op neer dat we op de piste, offpiste konden boarden. Wat wil je nog meer… Feit is wel dat de bewegwijzering in dit gebied te wensen over liet. Ik geloof niet dat ik gedurende een wintersport zo vaak de kaart in mijn handen heb gehad als in dit gebied. Het filmpje hierboven laat maat name Serfaus zien want de dorpen en sfeer in Fiss / Ladis komen niet naar voren. Dit is jammer want Serfaus is toch wel het wat meer mondaine dorp van de drie. Fiss is ook niet bijster goedkoop maar zodra men de randen van het dorp opzoekt is het goed te doen en aangezien het dorp niet gigantisch is, is het allemaal wel aan te lopen.
Wat de apresski betreft zijn wij alleen in Fiss geweest en dit was toch wel heel beperkt. Zoals eerder genoemd, alleen onder aan de piste en een discotheek / bar in het dorp. De hut onderaan de berg is wel leuk overigens.

Mocht een van jullie nog afreizen naar Serfaus / Fiss / Ladis, breng dan een bezoek aan de Zirbenhütte (vrij nieuw maar prachtig authentiek van binnen) en de Wonnealm (hele kleine authentieke hut). Deze twee hutten tesamen met de Seealm (in het filmpje) zijn wel the place to be om te eten, lunchen of wat te drinken. Er zijn naast deze hutten nog een paar die er op lijken maar de rest heeft meer weg van een wegrestaurant zonder bediening… niet echt waar je voor komt =).

Gaaaaaaaaaap! Een reportage over het bekendste skigebied onder de Nederlandse wintersporters. Kom op wintersporters.nl, kunnen jullie op de piek van het sneeuwseizoen nou werkelijk niks beters verzinnen?

Dat ben ik niet helemaal met je eens, of misschien wel helemaal niet zelfs. Idealiter zou je alle filmpjes maken en plaatsen op het moment dat de meeste mensen gaan boeken, maar dat is ook een beetje onzinnig. Op dit moment heeft denk ik 90+% wel geboekt, dus is het toch juist logisch om een populair gebied onder de loep te nemen. Er gaan waarschijnlijk een hoop bezoekers heen, dus die mensen daarvoor een klein opwarmertje geven is een leuke service. Bovendien heeft @Kristy afgelopen weken ook kleinere gebieden aangedaan juist, dus is dit een welkome afwisseling.

Ik ben kritisch en er zijn denk ik nog een hoop aandachts- en verbeterpunten na het zien van alle video’s, maar ik denk dat het pas echt logisch is om kritiek te geven na het seizoen, want volgens mij is dit het eerst seizoen met zoveel verschillende video’s, dus logisch om eerst die ontwikkeling af te wachten i.p.v. blind te gaan schieten op alles wat ik/je zie/ziet.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie