Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Noords Festival & NK langlauf van start!

Jordan-P op 25 januari 2020

Vanaf vandaag is het Noords Festival & NK langlauf in St.Ulrich am Pillersee (Oostenrijk) van start! Benieuwd naar de weersverwachtingen? Lees het weerbericht van onze weerman Roel.

Weerbericht Noords Festival

Tijdens het Noords Festival en NK langlauf in het Pillerseetal beginnen we dit weekend met rustig, aangenaam weer. Het is waarschijnlijk niet meer zo strakblauw als de afgelopen weken, maar het blijft zo goed als droog en tussendoor is de zon af en toe te zien. Er zou tussendoor een enkel vlokje sneeuw kunnen vallen maar dat stelt heel weinig voor.

Begin volgende week houdt het droge weer nog even aan en het wordt een stuk warmer. Door een föhnwindje kan het maandag en dinsdag overdag zo’n 10 graden worden in Sankt Ulrich. De aantrekkende wind is de voorbode van een zwakke storing die in de loop van dinsdag of woensdagochtend voor wat sneeuw kan zorgen. Het koelt dan flink af maar dat is waarschijnlijk tijdelijk. De winter zet (nog) niet door, want de dagen daarna loopt het kwik weer wat op. Het blijft daarbij licht wisselvallig, met naast zon ook kans op wolkenvelden en een spat regen. In het weekend is er kans op een grotere weersomslag maar dat is nog ver weg en erg onzeker.

Noords Festival & NK langlauf

Het is hét jaarlijkse evenement voor langlaufers van alle leeftijden en niveaus want ook als je niet aan wedstrijden deelneemt of nog nooit gelanglauft hebt, kun je hier kennismaken met de (wedstrijd)sport. Het Noords Festival 2020 vindt dit jaar plaats van zaterdag 25 januari t/m zaterdag 1 februari.

Vanaf aanstaande woensdag start ook het NK langlauf. We starten het NK met de 7,5 km vrije stijl. Op donderdag staat de 10 km klassiek op het programma. En op zaterdag 1 februari wordt de 25km marathon georganiseerd. Meer info >>