Fotoreport: Droomweekend Franse Alpen

Rogier op 02 februari 2015· 6 reacties

Diepe diepe poedersneeuw op de piste!
Diepe diepe poedersneeuw op de piste!

Het staat er nog echt: L’enneigement est bon pour la saison’. Ofterwijl de hoeveelheid sneeuw is goed voor het seizoen. We hebben er even op moeten wachten, deze winter was misschien wat te laat, maar nu is ie er echt. En hoe. In de noord Franse Alpen heeft het extreem hard gedumpt, in de Pyreneeën zo mogelijk nog harder en aan de zuidkant van de Franse Alpen viel er zeker zo’n 60 cm op 2000 meter hoogte. Dus het is eerlijk verdeeld, de noord Franse Alpen hadden de sneeuw het hardste nodig en hebben veel gekregen. Dit weekend was na de sneeuwval van vrijdag een weekend om nooit te vergeten.

Verse sneeuw
Deze verse bak met sneeuw betekende dat wij dit weekend natuurlijk op de ski’s stonden. Want verse sneeuw dat doet ons hart sneller kloppen. Eenmaal aangekomen in het skigebied was het duidelijk dat de dump de condities enorm heeft verbeterd. Overal muren van sneeuw en alles is winters wit. Een temperatuur van ongeveer -10 maakte het winterse gevoel nog sterker (en beter). De koude sneeuw maakte de pistes geweldig. Heerlijk krakende pistes onder onze ski’s. Zelfs met onze dikke en grote off-piste ski’s was het heerlijk carven. Echt van die ‘iedereen kan skiën’ sneeuw. Heerlijk.

Diepe poeder in de zon
Diepe poeder in de zon

Off-piste
Natuurlijk waren wij naar het gebied gegaan om van de poeder te genieten. Maar zoals jullie weten, en waar ik ook voor gewaarschuwd hebt zijn de lawinecondities gespannen. Dat betekende dat wij ten eerste op geopende pistes van de poeder genoten. Gelukkig prepareren ze in Puy niet alles meteen. Dus we konden ons geluk op. Heerlijk in de zon, knalden we door de diepe poeder. Diepe poeder en dat op veilige pistes: dat is zeker mogelijk! Maar het nadeel van deze runs is dat ze snel verspoord zijn. Dan is het zaak om niet teveel poederstress te krijgen en verstandig te blijven. In de bossen van Puy Saint Vincent is vaak veilige poeder te vinden als je weet hoe je op de veilige kant te blijven. Ook heeft een toerskiwedstrijd er twee weken geleden voor gezorgd dat enkele hellingen helemaal kapot geskied waren (dit soort inside info is soms heel handig ;-) ) en de onderlaag een stuk stabieler was geworden. Daar maakte we dus mooi gebruik van. En wat vonden we? De meest geweldige poeder…

Zon en poeder: en toprecept
Zon en poeder: en toprecept

Sandra pakt een 'faceshot'
Sandra pakt een 'faceshot'

null

null

Diepe poeder in de soms wat dichte bossen ;-)
Diepe poeder in de soms wat dichte bossen ;-)

null

:-)
:-)

Toerskiën in de Vallée de la Clarée
Op zondag besloten we om de liften te laten zijn wat ze waren. En klommen we zelf omhoog. Het oog viel op een beroemd toerskibos, die ik nog nooit gedaan had. Boven Névache, tussen Serre Chevalier en Montgènevre klommen wij omhoog. Dit gebied kennen jullie misschien van deze Salomon Freeski TV. een wild en ontzettend mooi gebied. En je raadt vast al wat we hier vonden, de meest geweldige poeder. Ik zeg het best vaak, maar volgens mij hoef je helemaal niet naar Japan of Canada voor de allerbeste poeder. Dit weekend was hier een droomweekend, en er lijkt nog meer sneeuw aan te gaan komen!

Geweldig mooie natuur in de Vallée de la Clarée
Geweldig mooie natuur in de Vallée de la Clarée

null

Maar wel zelf omhoog lopen....
Maar wel zelf omhoog lopen....

Voor geweldige sneeuw
Voor geweldige sneeuw

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Fantastisch! Helemaal jullie ding :)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Prachtig!!

Zo Rogier… lekker hoor!! Thnx voor de tip ;-)

xs2arjan

Lekkkkeerrrrr :-)

Life is fun, so enjoy it

Eindelijk snorkel-sneeuw, via http://www.skipass.com

null

The older I get, the better I was

Ik zat in Andorra en heb alleen vrijdagochtend de verse poeder kunnen betreden, was echt super lekker! Offpiste op de piste! Krakend vers inderdaad. Vrijdagmiddag zat ik helaas in de bus terug naar Barcelona, daarna is er nog veel meer gevallen. Moet deze week echt super zijn daar!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie