BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederland in actie op Alpe Cimbra FIS Children Cup

Nederland in actie op Alpe Cimbra FIS Children Cup

pepijnvanschijndel op 2 februari 2020 · 0 reacties

Team Nederland op de Alpe Cimbra FIS Children Cup 2020
Team Nederland op de Alpe Cimbra FIS Children Cup 2020

De Nederlandse Ski Vereniging is afgelopen week afgereisd met tien geselecteerde jonge atleten naar de Alpe Cimbra FIS Children Cup in het Italiaanse Folgaria , waar meer dan dertig landen voor de 49ste keer deelnamen aan een internationale kinderwedstrijden.

A-wedstrijden

De Alpe Cimbra FIS Children Cup in Trentino is samen met Pinocchio in Abetone door de Nederlandse Ski Vereniging aangewezen als A-wedstrijd. Voor de jeugd is deelnemen aan internationale A-wedstrijden skiën alleen mogelijk na kwalificatie via Nederlandse topwedstrijden en de begeleiding vindt ook plaats onder begeleiding van de NSkiV.

Alpe Cimbra team Nederland tijdens training in Mals
Alpe Cimbra team Nederland tijdens training in Mals

Training in Mals

Vooraf trainde de delegatie in Mals, Süd Tirol. Deze samenwerking met Sportoberschule Mals was snel gemaakt, omdat drie geselecteerde atleten uit het team daar hun ski- en schoolopleiding volgen.

Jayden levert het startnummer in na zijn tweede slalomrun
Jayden levert het startnummer in na zijn tweede slalomrun

Rijke historie

De Alpe Cimbra FIS Children Cup heeft een rijk verleden en bestaat niet voor niets al 49 jaar. Elk jaar sturen landen hun beste skiers in die leeftijd. Mikaela Shiffrin, Lara Gut, Dominik Paris en Beat Feuz zijn enkele bekende World Cup skiers van nu, die daar ooit op het podium hebben gestaan. Folgaria is tevens de vaste basis van het US Skiteam. Onze atleten hebben op dezelfde piste getraind en op de foto gestaan met onder andere Ted Ligety.

Wedstrijdpiste Fondo Grande
Wedstrijdpiste Fondo Grande

Grote organisatie

Jaarlijks vindt er een grote parade plaats waar alle landenteams door de straten van Folgaria. Oud World Cup skier Body Miller opende middels het aansteken van het vuur dit internationale toernooi. De lokale overheid in Trentino is betrokken in de organisatie van alle grote sportevenementen. In 2026 host Trentino de Olympische Spelen.

Myrthe (L) en Mirte (R) in de finisharea
Myrthe (L) en Mirte (R) in de finisharea

Alpe Cimbra team Nederland 2020

Nederland startte met tien atleten aan de slalom en reuzenslalom. Vier U16 atleten namen deel aan het team event. Ondanks dat Nederland geen podium heeft weten te behalen op dit toernooi zijn de meeste atleten en trainers Anouk de Quartel, Patrick Roël en Stephan Witvliet tevreden over de prestaties op de uitdagende helling Fondo Grande.

Naam Team Klasse
Myrthe Jager SAR U14 dames
Mirte Troost SAR U14 dames
Floris Beeren SAR U14 heren
Jayden Zingel IPCO U14 heren
Noa Lam GFO U16 dames
Inge Meijer IPCO U16 dames
Kim Verdoold SRD U16 dames
Mees Clausing SRD U16 heren
Lars Steenstra SRH U16 heren
Marijn van Marwijk HSR U16 heren

Myrthe en Floris prepareren hun ski's voor de wedstrijd
Myrthe en Floris prepareren hun ski's voor de wedstrijd

Uitslagen

Bekijk de officiële uitslagen op de FIS website. Op het moment van publiceren zijn nog niet alle resultaten online bijgewerkt.

Lorrena Dorré samen met haar teamgenootjes in Andorra
Lorrena Dorré samen met haar teamgenootjes in Andorra

Nederlands succes in Andorra

Skiester Lorrena Dorré was oorspronkelijk ook gekwalificeerd voor Alpecimbra, maar besloot met haar team (Skiteam Midden Nederland) mee af te reizen naar Andorra. In skigebied Arcalis vond daar de 28ste Trofeu Boruffa plaats, tevens een internationale Children FIS race. Lorrena Dorré eindigde op de slalom en de Alpine Combined op een tweede plaats. Lees meer op de website van Skiteam Midden Nederland.

Sponsoring

Dankzij Daka Race Department waren alle leden van Alpe Cimbra FIS Children Cup voorzien van herkenbare teamkleding.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!