Voorjaarsvakantie voor de deur, waar gaan jullie heen?

Rogier op 02 februari 2015· 54 reacties

Heerlijke condities en zon, wie tekent hiervoor?
Heerlijke condities en zon, wie tekent hiervoor?

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Dit is traditioneel de allerdrukste vakantie. De ‘echte’ wintersport vakantie zeg maar. De gebieden maken zich allemaal klaar om de grote stroom toeristen te verwelkomen. Gelukkig is het qua sneeuw (zo goed als) overal helemaal goed gekomen. Waar gaan jullie heen op de voorjaarsvakantie?

Spannend
Toch was ook de voorjaarsvakantie nog best wel even spannend. Er lag overal al wel sneeuw, maar nergens ‘meer dan genoeg’. Op veel plekken was het sneeuwdek matig en onder gemiddeld. Maar de afgelopen week, tien dagen, is dat echt helemaal goed gekomen. De Franse Noordalpen waar de condities misschien het slechtst waren (na Italië) kregen een ontzettend dik pak, ik zou bijna zeggen een extreme dump, te verwerken. Helemaal geweldig op tijd voor de voorjaarsvakantie.

Oostenrijk
Het grootse deel van Oostenrijk is ook helemaal goed gekomen. Misschien niet met zo’n monsterdump als de Franse Alpen, maar beetje bij beetje sneeuwde het hier ook flink. Wie op de webcams kijkt ziet overal goed witte beelden. Heerlijk!

null

Zorgenkindje: Zuidalpen
Het enige echte zorgenkindje zijn de ‘echte’ Zuidalpen. In de Franse Zuidalpen, Aosta, Piemonte, en de oostkant van de Zuidalpen zit het goed. Maar de Dolomieten hebben meer problemen. Gelukkig zijn ze hier heel goed in het maken van kunstsneeuw, en heel misschien is er een lichtpuntje komende dagen qua natuursneeuw, maar die voorspelling laat ik aan Roel over. Dan zouden de condities echt overal geweldig zijn!

Hopen op heerlijk weer
Nu er overal genoeg sneeuw ligt is het natuurlijk gewoon hopen op lekker weer. Een paar mooie sneeuwbuien af en toe (het liefst 's nachts natuurlijk) om de condities wat op te fleuren en voor verse poeder te zorgen. Kortom het ziet er gewoon geweldig uit voor komende voorjaarsvakantie. Waar gaan jullie heen? En hebben jullie in spanning gezeten voor de sneeuw?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Spijtig genoeg naar Zugspitz Arena.

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Saalbach - Hinterglemm & Zell am See

over 2 weken zit ik voor de eerste keer in Wildschönau. Altijd spannend om een nieuw gebied te testen :)

Alpe d’Huez, nooit bang geweest dat daar niet genoeg zou liggen. Het is daar zo sneeuwzeker.

als zuiderling: de “optocht” kijken en daarna de kroeg in. Pas twee weken later, als de rust in de Alpen is wedergekeerd, naar Vorarlberg. Qua sneeuw heb ik geen schrik, er ligt genoeg, maar sls er in die tussenliggende week nog een dikke dump valt ben ik superblij!

over 4 dagen vertrek naar Campitello (Val di fassa). Inderdaad naar de zuidalpen dus, maar geen angst voor te weinig sneeuw. De Italianen zijn prima met kunstsneeuw en het weerbericht van Roel van vandaag gaf ook nog wat hoop voor komende week. Mocht die sneeuw nog vallen, dan vooral hopen dat ook na sneeuwval zonneschijn komt.

Ik ben net vorige week donderdag teruggekomen uit Oberstdorf, maar ben vanaf aanstaande zaterdag in Hintertux ! Mijn skischoenen zullen wel blij zijn als ik ze weer in mijn armen kan sluiten, en ik ook ! Schoenen huren was geen goed idee, de eerste waren te groot, de tweede te weinig schnallen, en de laatste te strak, ze skiedden wel goed, de overbrenging was perfect, maar comfort… nee!
Mijn schoenen waren door een misverstand van een vriend in Tux blijven staan, de oelewapper brengt ipv zijn gehuurde schoenen de mijne terug… En ik kwam er te laat achter :-(
Er gaat ook nog een dagje in Soeden geskied worden als alles meezit.
Het gaat vast allemaal goedkomen, er ligt een enorme berg sneeuw, hopelijk is het ook niet zo druk als in de echte voorjaarsvakantie, maar ik heb er zin in ! Ik moet deze vakantie echt goed gaan genieten, want als ik terugben is het voorlopig weer de laatste keer.

Ski or Die

Ben altijd blij dat ik buiten de vakanties om kan gaan. Komende paar weken dus juist niet in de sneeuw te vinden.

Nog even bijkomen van de vorige sneeuwpret week (nu ruim een week geleden) en dan over een kleine 6 weken weer. Misschien tussendoor nog een shortski in het sauerland…

Net terug van 14 dagen skiwelt. Het was zalig uitgezonderd enkele dagen erg mistig. We hebben wel het sneeuwde zien aan dikken van 20 cm naar 90 cm en lokaal meer. Volgend jaar terug.

In de krokusvakantie (voorjaars vakantie ) trek ik naar tsjechie zoals elk jaar waar de condities ook fantastisch zijn.

21 Februari naar Sulden (Solda) am Ortler. Met de ligging van het dorp (1900m) en het skigebied (3250) is sneeuw gelukkig geen probleem. Maar een witte deken over het landschap voor het oog zou wel fijn zijn :-)

Voor het eerst met een vakantie periode
Naar Vigo di Fassa, en we gaan skien in Canazei
Voor het eerst in de dual zitski
Degene met ervaring gaan het gebied verder in
MAAR IK GA ER ZEKER VAN GENIETEN

Brandnertal, ziet er nu goed uit…nu maar hopen dat het wel zo blijft.

Ieder jaar ergens anders nu voor de 1e keer naar Damüls, zin an !

Heerlijk een weekje naar Centerpars in Winterberg met de kleine. Zoals het er nu naar uit ziet neem ik m’n snowboard ook maar mee. 's Ochtends lekker boarden en 's middags zwemmen ofzo.

Übung macht den meister!!!

naar achensee en toevallig hebben jullie daar vandaag een leuke impressie van gegeven. Gekozen voor wat makkelijk gebied zodat we ook nog, buiten de lessen om van de kinderen, zelf leuk met ze kunnen skiën.

Ben benieuwd naar het uitzicht ;-) kan niet meer wachten.

Naar Lofer. Voor het eerst met het gezin op wintersport! Daarvoor altijd zelf gegaan, maar mijn vrouw heeft hard getraind om goed voorbereid op haar eerste wintersport te gaan. Onze dochter van 5 heeft ook al een aantal cursussen achter de rug bij De Schans. Onze allerjongste moet eerst nog leren staan. Samen met een ander gezin lekker naar de sneeuw!

Al een week Ischgl achter de rug. Op naar Sölden!

Tijdens de Kerst met de familie in de sneeuw, nu ga ik dit keer met een vriend NA de voorjaarsvakantiegangers naar de sneeuw in Val Tho. :-)

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Wij gaan voor de eerste keer naar Serre Chevalier. Niet bang geweest voor te weinig sneeuw, maar stiekem wel ieder ochtend even de webcam bekeken (maar was vast niet de enige :-). Het is ook nog eens de “tussenvakantie”, we mogen na Serre nog een keer dit jaar. Dus dat webcam kijken is voorlopig nog niet van de baan.

Ben zeer benieuwd, ken het gebied eigenlijk alleen van de fiets (Col de Lautaret, Izoard).

Voor de tweede keer kan ik zeggen: Kitzbüheler Alpen :D

Van de 8 dagen dat ik op de piste sta, breng ik er 3 of 4 dagen door in een ander gebied dan mijn ‘thuisgebied’ SkiWelt.

Even op een rijtje:

  • SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental (4 - 5 dagen)
  • Skijuwel (1 dag)
  • Kitzsteinhorn Kaprun (1 dag)
  • Kitzbühel - Kirchberg (1 - 2 dagen)

Altijd handig, zo’n Kitzbühel Alpen All Star Card :)

@ChabeliCottyn Wanneer precies ga je? Misschien dat ik je dan die ene dag tegenkom, haha :P

Carnas on Tour

Voor de vijfde keer naar Fiss. Dan is het skipaspoort van mijn dochter vol en gaan we weer eens verder kijken!
Met kerst in Zell am See een short-break gehad, echter met (te)weinig sneeuw.
Dat zal over 3 weken hopelijk ruimschoots gecompenseerd worden!

we gaan voor de eerste keer met de kindjes naar passo san pellergino ( tre vali). Daar mag nog wat vallen. Maar als het klopt wat roel zecht staan we er goed op.

Wij gaan bijna nooit naar hetzelfde gebied. Dit jaar Les 7 Laux, kinderen lekker op Nederlandstalig les, voor de 5e keer al, binnenkort zijn ze niet meer te volgen.

Naar Laax maar ik denk dat ik ook maar eens in Obersaxen ga kijken. Misschien nog Disentis en Arosa.

Galibier-Thabor, met Valmeinier 1800 als uitvalsbasis. We hebben het al een aantal keer gezien, maar zijn er voorlopig nog niet op uitgekeken.

Ondergetekende mag dan na jaren huur voor het eerst proeven hoe een vakantie met eigen latten onder de schoenen smaakt, terwijl de zoon de jacht opent op een étoile de bronze. En met de sneeuw van de afgelopen week ziet het er naar uit dat het weer véél te snel voorbij gaat zijn.

Les 3 V, voor de eerste keer gaat de zoon (14j) mee naar een echt groot gebied. Hopelijk valt de drukte (waar ik een beetje voor vrees) wat mee, zodat we het gebied rondkomen.

Wij gaan met 22 man naar Obertauern, vertrekken een dag eerder, op vrijdag, en overnachten onderweg in Passau.
Volgendedag nog drie uurtjes sturen en dan SNOWBOARDEN!

Voor het 4e jaar naar Kleinarl! Lekker weekje absolut park hangen

Als ik later groot ben trouw ik met mijn board!

Nadat de Kerstvakantie geannuleerd moest worden vanwege nul sneeuw, gaan we nu met carnaval (vanaf 14 februari voor de Noorderlingen) een week naar Valmorel. Inderdaad heb ik tot aan de dump van afgelopen week ieder dag (meermalen) op het sneeuwbericht en de webcams gekeken.
We rijden vrijdag ongeveer tot Bourg-en-Bresse, daar overnachten en dan zaterdag de laatste 250 km in hopelijk goed weer naar Valmorel. in tegenstelling tot wat @Rogier zegt, mag er van mij die hele week strakblauwe lucht met alleen maar zon zijn. Dan wordt het heerlijk carven met de kinderen en heeft de niet-skiënde vrouw ook een prima week om te wandelen etc.

Filzmoos! Nog anderhalve week… vorig jaar was het daar zo slecht dat we zeiden: het kan alleen maar beter in de noordalpen dus we boeken weer in hetzelfde dorp. Daar hebben we geen spijt van, het ligt er prachtig bij. Kinderweides in het dorp zijn gewoon WIT en niet bruin met grijze watersneeuw erop… dat wordt genieten!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie