Onder de bijna 3000 meter hoge Zugspitz ligt het gelijknamige skigebied wat bestaat uit verschillende kleine skigebieden. Met een gewone skipas kun je van alle gebieden gebruik maken met uitzondering van de gletsjer. De skigebiedjes zijn niet met elkaar verbonden met de lift maar er is (natuurlijk) wel een gratis skibus. Op nog geen achthonderd kilometer van Utrecht is dit gebied natuurlijk razend populair bij ons laaglanders. Het gebied is echt een familiegebied, met veel makkelijke pistes en zelfs een speciale kindergondel. Wij gingen op verkenning.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

@Kristy, wie filmt de filmpjes elke keer? Volgende keer kan de cameraman/vrouw ook wel een keer een glasrol (of bijrol?) krijgen toch? Dan weten we ook wie dat is…

@Erwinvz die ken je al hoor ;-)

Click. Click. Peace

Even een shout out naar @Kristy. Ik bekijk de wintersporters-gebied-filmpjes altijd met een kritische blik, omdat je moet oppassen dat het niet allemaal hetzelfde wordt, maar wordt de laatste weken aangenaam verrast door de manier waarop Kristy de filmpjes maakt :). Oké, misschien heeft ze met Aachensee en Zugspitzarena ook wel mooie omgevingen om te filmen, maar ze zitten creatief heel goed in elkaar :).

Nu de stand-upper/interviewshots nog een klein beetje actiever en dan word ik nog enthousiaster :)

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

‘‘En zo bespaar je ook weer wat geld’’ 8 euro :P

Gang is alles

Biberwier is een ‘geheimtipp’: lekker rustig, eenvoudige pistes maar ook een uitdagender bovenstuk. Voor kinderen die op les gaan een aanrader, veel relaxter dan in Lermoos en Ehrwald. Tip: donderdagavond met de pisebully naar boven, restaurant Sunnalm om te gaan steengrillen. Daarna weer in het donker met de pistebully naar beneden. We van te voren reserveren, kan via de website van Sunnalm. Even googlen.

Piste riderrrrr

Weer een uitstekend filmpje @Kristy! Je brengt gebieden leuk en goed in beeld, dat heb ik wel een anders gezien bij andere mensen… Ga zo door! Zugspitze lijkt mij een leuk gebied, alleen inderdaad niet uitdagend. Als ik het goed begreep ben je ook bovenop de gletscher geweest, hoe is het daar qua pistes?

Carnas on Tour

Bedankt voor de leuke berichtje!! Tof om te horen:) @Svennoo de gletsjer is erg leuk om te skiën. Het is niet heel groot maar er zijn mooie afdalingen te vinden met stoeltjes liften met kap. Heel fijn als het wat kouder is op de berg!

Paar keer in dit gebied geweest. Op mooie zonnige dagen (zoals in het filmpje) heb je echt een prachtig uitzicht over het dal en de Zugspitze vanaf de Grubigstein (Lermoos). Ehrwald heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd, met als laatste de Issentalkopfbahn. Alle stoeltjesliften hebben daar nu ook stoelverwarming.

Erg leuk gebied!

Ik kom persoonlijk al jaren in Ehrwald. Niet omdat het zo uitdagend is, maar meer omdat het zo gemütlich is. Verder is het een ideale uitval basis om dag tripjes naar de verschillende grotere gebieden te doen, zoals Sölden, Ischl, St. Anton, Serfaus-Fiss-Ladis. Allen binnen een uur te rijden. Ik kan wel degelijk zeggen dat het ook voor kinderen meer dan goed te doen is in Ehrwald en Lermoos. Heb er zelf vanaf mijn 3e leren skiën. En ik ben er niet slechter op geworden ;). Verder hebben ze een meer jaren plan om het nog aantrekkelijker te maken voor de toerist en dat houdt in dat ze gaan investeren in het verbinden van gebieden, wat ook noodzaak is.

Leuk video-item!
Wel jammer dat je Berwang/Bichlbach geen bezoekje hebt gegeven. Eenvoudig gebied, maar vooralsnog erg leuk voor een dagtrip.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie