Schoenen voor na het skiën

Rogier op 05 februari 2015· 42 reacties

Sleetjes trekken heerlijk met goede sneeuwlaarzen
Sleetjes trekken heerlijk met goede sneeuwlaarzen

Als wintersporters zijn we gewend te praten over skischoenen en snowboardboots. Flex, buckels, vetersystemenen, zolen en zooltjes. Logisch want we gaan op wintersport om te skiën en boarden. Maar stiekem brengen we ook heel wat tijd door op andere schoenen. Ik kijk mijn ogen uit als ik in een skigebied loop, in sportschoenen kun je het toch niet warm hebben op een avond? Ik kies graag voor warme voeten. Wat hebben jullie 's avonds voor schoenen aan?

Après-ski schoenen
In Frankrijk heten sneeuwlaarzen en moonboots niet voor niets ‘après-skis’. Lekker warme schoenen voor na het skiën en boarden. Veel kinderen lopen met deze schoenen. Maar de ouders staan met koude voeten in hun lage schoenen. Maar al heeft men wel van deze warme schoenen aan dat zijn het vaak de goedkoopste uit het rek, met zeer slechte zolen en amper waterdicht. Het lopen met deze schoenen is bijna nog gevaarlijker dan roekeloos een piste afdalen.

null

Goede kwaliteit
Maar kijk eens welke schoenen de mannen en vrouwen bij de lift aan hebben. Dit zijn of toerskischoenen, maar dat loopt natuurlijk nog steeds niet lekker, of ijsklimschoenen, deze zijn onnodig duur als je ze alleen als après-ski schoen wilt of het zijn echte goede sneeuwlaarzen. Veel merken proberen goede sneeuwlaarzen te maken. Merken als Mammut, North Face, Colombia lukt dit behoorlijk goed. Maar de echte sneeuwlaarzen, die je het meeste ziet, zijn de laarzen van Sorel. Sinds dit jaar heb ik ook een paar, en, één woord: heerlijk!

null

Heerlijk warme voeten
Want wat is het heerlijk om na het skiën lekker warme voeten te hebben. Als ik door de sneeuw loop, mijn parkeerplaats sneeuwvrij maak, met mijn nichtjes en neefjes in de sneeuw speel of nachtelijke foto’s maak, ik heb warme voeten. Goede warme sneeuwlaarzen zijn een aanrader voor iedereen, en zeker voor ouders van families, die ook zeker vaak ‘niet skiend’ in de sneeuw staan!

Kinderlaarzen
​En, wees niet te zuinig voor de laarzen van de kinderen, koop goede warme sneeuwlaarzen. Dit heeft meerdere voordelen, kinderen houden langer warme voeten en blijven vrolijker. Verder zijn deze goede laarzen niet zo heel erg veel duurder dan de slechte, met als groot voordeel dat je ze als de kinderen eruit gegroeid zijn kunt verkopen!

Wat dragen jullie?
Dragen jullie echte sneeuwlaarzen na het skiën? Of houden jullie het bij gewone schoenen? Nooit koude voeten?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hier Sorel voor SPAM en gewone snowboots voor mij. Mijn Sorels heb ik helaas iets te klein gekocht waardoor ik alsnog koude tenen krijg :(

Winter is coming

@MiTi sowieso heeft Sorel een rare maatvoering. Ik heb drie maten kleiner! dan dat ik normaal heb met schoenen…

Click. Click. Peace

Sorel valt zo ongeveer een maat kleiner uit dan normale schoenen, dus mocht je dit merk overwegen let hier dan goed op.

Winter is coming

Haha, we typten blijkbaar op hetzelfde moment :)
Maar het is dus nog erger dan ik al had geschreven, 3 maten is echt wel een heel groot verschil!

Winter is coming

@Miti bij juist andersom ik heb Sorels in maat 43 terwijl ik normaal 45,5 heb… Dus conclusie: Pas Sorels…

Click. Click. Peace

Ik heb eigenlijk altijd mijn hardloopschoenen aan, werkt prima zolang je niet door diepe sneeuw moet, dan worden ze nat en koud. Maar ze zitten zo lekker en zijn makkelijk aan te trekken. Als ik stukje moet lopen van app naar de piste, altijd op schoenen, daarna de schoenen achterop mijn tas binden en als je direct door naar de après-ski gaat kan ik gelijk mijn schoenen aan. Nadeel is dat je dan altijd op je skischoenen moet letten.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Lekker warm zijn die van Sorel zeker, maar man man man wat een klompen!
Vaak loop ik ook gewoon lekker op mijn oude tennisschoenen, Ik heb het niet snel koud.
Dit jaar denk ik dat ik ze wel veel aan ga hebben. Onze kleine van 5 gaat ook mee en die wil natuurlijk spelen, sleeen enz. Hij heeft trouwens de look-a-likes van Helly H.

Why work if you can ski!

Ik draag meestal mijn salomon snowboots, lekker warm waterdicht en goed profiel !

Hanwag bergschoenen. werkt prima

Gewoon mijn bergschoenen. Werkt prima!

Meestal gewoon sneakers of bergschoenen achtige schoenen en als er erg veel sneeuw ligt mijn softboots. Had wel moonboot achtige schoenen maar die zijn spoorloos… Misschien weer eens een paar scoren ergens.

🏂

Voorheen altijd normale sportschoenen. Vorig jaar in Oostenrijk veel met natte voeten gelopen door de grote dumps daar. Dit jaar gaan we naar Canada en heb ik een paar snowboots van Bressan gekocht. Enorme klompen maar ik verwacht wel dat ze mijn tenen lekker warm houden!

Ik heb gevoerde werklaarzen die normaal in de olie-industrie gebruikt worden.
Warm, veilig, lekker lomp. En stalen neuzen, mocht iemand in de apresski met skischoenen aan op je tenen gaan springen…
Enige nadeel is dat je niet normaal kunt autorijden, de zolen zijn te breed om de rem en koppeling tegelijk in te drukken.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Als er flink sneeuw ligt in het dorp dan draag ik snowboots van DC. Anders gewoon leren laarzen met een gemiddeld profiel. Heb het eigenlijk nooit snel koud aan mn voeten.

Een paar bergschoenen, winter en zomer goed.

Sorel maakt mooi spul, maar wel prijzig. Mijn Hanwag Tatra’s GTX voldoen ook prima :-)

When life gets too complicated.... SKI

Ik heb vrijwel altijd mijn Salomon bergschoenen aan en die bevallen prima.

Gewoon mijn begschoenen of lage wandelschoenen, afhankelijk van wat ik ga doen en hoeveel sneeuw er ligt, bevalt prima en altijd warme voeten.

...ski-addict...

Hmm eigenlijk altijd m’n sneakers, als ik ga sleeën oid doe ik wel m’n bergschoenen aan

Gang is alles

Ook hier bergschoenen en met goede sokken nog nooit koude voeten gehad. Voor het autorijden een paar sneakers mee aangezien dit toch lekkerder rijd.
Ook de apres ski altijd op bergschoenen, stuk comfortabeler dan de skischoenen en ik wil toch altijd mijn skies in de dakkoffer opbergen zodat ik geen onrustig gevoel heb tijdens de apres ski of mijn skies er na afloop nog wel staan.

Bergschoenen van Salomon, tenminste grip en ik heb het er tot dusverre nog nooit koud mee gehad. Maar je moet er ook geen dikke laag sneeuw mee instappen ;)

Olang snowboots of mijn berg wandelschoenen met uiteraard skisokken van dezelfde dag die een goede geur hebben

Waaromheeftnederlandgeenbergen:-)

Die standaard snowboots hebben naar mijn gevoel een veel te slechte zool. Glad en isolatie nul, dus snel koude voeten. Ik kan mij ook vreselijk ergeren aan ouders die op wintersport het voldoende vonden om hun kleine kids rond te laten lopen in van die veredelde kaplaarsen met een veter. Gek hè dat die kinderen gaan jengelen…
Die Sorels vind ik een te hoge schacht hebben, ik vind mijn broekspijp niet lekker zitten dan. Ik loop op bergschoenen (Salewa MTN Trainer) en dat bevalt prima. Goede grip, en warm en waterdicht.
Bij langere wandelingen en lopen met sneeuwschoenen gaan er nog gamachen om het been.

Timberland’s! Behoorlijk waterdicht, warm en tenminste nog een beetje stijlvol ;)

Ik heb in oktober een paar Sorel sneeuwlaarzen gekocht
Met de vilten voering
Ik ga er de hele week op lopen en aanhouden in de zitski
Heb nog wel een paar verwarmde zooltjes gekocht
Maar ik heb een hele slechte doorbloeding in mijn benen, dus zijn die vaak tot halverwege mijn kuiten gewoon koud (ook bij 30 graden in de zomer)

Al jaren een paar bergschoenen met beenhoezen voor in de sneeuw.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Timberlands draag ik altijd na het skien

Ik liep altijd op mijn kisten en dat werkte prima. Twee jaargeleden kwam ik tweedehands een paar zo goed als neiuwe boeji lijzij laarzen tegen. Aangezien ik zomers zeil was ik meteen verkocht. Ze zijn heerlijk. Ben momenteel herstellende van een gebroken enkel en kan alleen deze boeji laarzen of gympies aan. Ze houden mijn voeten heerlijk warm. Ik neem op wintersport eigenlijk altijd wel een paar simpele gympies mee, voor in het hotel of voor als het lekker weer is.

Let it snow, let snow, let it snow!

@Rene hier ook Salomon Gore-tex bergschoenen al jaren top!

Seriously snow addicted family!

Heb (naast mijn softboots) net als @ray-boers Olang boots. Heb geen idee of het goei spul is. Voor mij voldoen ze iig. prima. Ze houden m’n voeten warm en droog en lopen ook niet onaardig al mis ik wel de steun die een volwaardige bergschoen geeft. Zie dat ze nu te koop staan voor 70 euro. Geen idee wat ik er voor betaald heb 2 jaar geleden maar vind het duur zat voor schoenen die ik misschien 15 dagen per jaar aan heb.

null

Übung macht den meister!!!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie