Skigebiedbattle: Zugspitz Arena vs Montafon

Rogier op 06 februari 2015· 18 reacties

null

Het is weer tijd voor een battle. Ik moet zeggen dat ik bij de vorige strijd ietwat verbaasd was, ik had niet gedacht dat Serre Chevalier volgens velen van jullie de strijd zou winnen. Nu heb ik twee gebieden genomen waarbij er ook één duidelijk populairder is, maar de andere is danwel minder beroemd maar heeft veel trouwe fans. Ik ben benieuwd welk gebied volgens jullie deze battle zou moeten winnen en waarom.

Zugspitz Arena
De Zugspitz Arena is zeer populair bij Nederlandse wintersporters. De redenen liggen voor de hand. Het ligt relatief dichtbij, je hoeft weinig echte ‘Alpen-wegen’ te rijden en je vindt er een aantal gezellige dorpen en skigebieden die helemaal ingericht zijn op gezinnen. De Grubigstein bij Lermoos is het meest geschikt voor gevorderde skiërs, terwijl beginners heerlijk lome pistes op de Ehrwalder Alm zullen vinden. Het Duitse Garmisch-Partenkirchen ligt om de hoek en op de gletsjer van de Zugspitze kan je altijd skiën, ook al is het een hele slechte winter. Een perfect dal voor families.

null

Montafon
Het Montafon is een verzamelnaam van het skigebied van o.a. de dorpen Gaschurn, Gargellen, Schruns en St. Gallenkirch. Hoewel het hoogste punt op 2300 meter ligt is het gebied (zeker het aan het einde van het dal gelegen Gargellen) extreem sneeuwzeker. Sinds een paar seizoenen zijn de skigebieden van de Hochjoch en Silvretta Nova met elkaar verbonden, waardoor het ‘nieuwe’ Silvretta Montafon is ontstaan. Tel daarbij op dat het nog altijd relatief onbekend is bij het grote publiek en je hebt een topskigebied in het Oostenrijkse Vorarlberg.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ben meerdere malen in beide gebieden geweest, Montafon heeft echt meer te bieden voor de ervaren skiër. Ook landschappelijk mooi gebied en gunstig geprijsd. Schruns is een gezellig dorpje. Enige nadeel van de verbinding naar Silvretta Nova is dat het erg lang duurt.
Voordeel je hoeft niet in een bus.

Ik ben bij beiden nog nooit geweest nog niet eens in de buurt eerlijk gezegd maar als ik de mappen bestudeer is voor mij voornamelijk als boarder en kilometervreter een gebied waar ik best wel heen zou willen gaan en een gebied never nooit niet.
Zugspitz is met de vele sleepliften en minder aaneengesloten pistes voor mij een regelrechte no-go! zeker als je Espace Killy, Paradiski, zillertal arena gewend bent.
Silveretta Montafon heeft veel meer skiliften en meer pistes aaneengesloten dus deze wint van mij 200% ziet er ook uitnodigend uit alleen via de map al :)

Montafon!! Mijn favoriete gebied tot nu toe! De Zugspits Arena heb ik op zeer jonge leeftijd bezocht en weet er niet veel meer van. Dus of het weinig indruk heeft gemaakt of het te maken heeft met de tijd die er overheen is gegaan weet ik niet. Desalniettemin ben ik nog niet in een gebied geweest wat zo goed aan mijn eisen voldoet als Montafon! Gaan er volgend jaar januari weer heen. Durf het eigenlijk altijd wel aan om dit van te voren te boeken, omdat er altijd wel sneeuw ligt. Lijkt altijd zijn centimeters wel mee te pakken als het ergens in de alpen sneeuwt. Tevens als snowboarder een heerlijk gebied, omdat je werkelijk nergens hoeft te steppen (vlakke stukken) en ze er allergisch lijken voor sleepliften. Ook het eten op de piste is geweldig. Veel rustieke chalets waar ze heerlijke verse ingrediënten gebruiken. Last but not least biedt het gebied ook geweldige off-piste mogelijkheden! Echt een TOP gebied!

@Rogier is montafon niet wat duurder dan een gemiddeld ander gebied? Hoe is montafon om met kinderen te skiën? We twijfelen voor volgend tussen:

  1. kleinwalsertal
  2. Nauders
  3. Montafon

Iemand tips?

@ronaldvr

met hele kleine kinderen of als ze echt beginnend zijn is Kleinwalsertal en dan met name het Heuberg deel inclusief Mittelberg een ideaal gebied. In Montafon loont het zich meer als je meer km’s kunt / wilt maken. Gargellen is dan met kinderen ook zeker een aanrader.

Nauders ben ik zelf nooit geweest en laat ik graag aan andere forumleden over.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Mijn eerste skivakantie was in Montafon. Wat een heerlijk gebied is dat: overzichtelijk, mooi skiën, niet zo toeristisch en absolute Oostenrijkse gastvrijheid.

En voor jou @ronaldvr, Montafon is erg geschikt om met kinderen te skiën! Veel pistes komen centraal uit, het is een zeer overzichtelijk gebied. Wel een gebied die vooral leuk is als de kinderen al een paar jaar skiën. En Nauders is met kinderen helemaal super. Een heel kindvriendelijk gebied met mooie pistes, breed ook. En voor de momenten dat je even zelf een paar mooie pistes wil pakken is er een groot Kinderland waar de kinderen zich grenzeloos kunnen vermaken.
Conclusie: Nauders voor kinderen tot een jaar of 7. Montafon voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Liefhebber van de heerlijke alpengerechten, strakke pistes en prachtige panorama's

@KeesGrooteman en @Peter30

Bedankt voor jullie info. De oudste is 11 en de jongste is 9 hebben eenmaal in OOstenrijk geskied en een aantal lessen in Nederland gehad. Dit jaar gaan we expres naar een wat kleiner en makkelijker gebied (Achensee) waar ze weer op les zullen gaan.

Kijken voor volgend jaar alvast voor een wat groter gebied.

Achensee is wel lekker goedkoop ;-) maar ja skiën is een prijzige hobby.

Geen twijfel over mogelijk…mijn favoriete gebied ; Montafon!!!
Laat de massa’s mensen hier maar lekker weg blijven, zodat het hier zo blijft zoals het nu is… hahaha! Maar ik kan iedereen dit gebied aanbevelen.

Silvretta Montafon Liefhebber

Binnenkort ga ik voor 't eerst naar Montafon. Blijkbaar niet zo’n slechte keuze als ik dat hier allemaal lees :-)

oneerlijke strijd!!
Montafon uiteraard

Hier spreekt Montafon mij meer aan :)

Gang is alles

Ik ken de Zugspitz Arena niet, maar Montafon is wat mij betreft het leukste gebied wat ik in Oostenrijk bezocht heb.

Running against the wind

ben de laatste 3 jaar steeds een keertje in het Montafon geweest. Leuk gebied voor het hele gezin. Alleen moeten ze wat aan sommige oude liften; nog van die 2 zitters die in je kuiten knallen…

Als het wit is kun je er over naar beneden...

Ken beide gebieden heel goed en regelmatig geweest. Ik heb geen specifieke voorkeur. Als gezin met kleine kinderen zou ik zoizo voor Zugspitze Arena gaan. Alleen al omdat de echte beginner pistes en de pistes voor kinderen veel beter zijn. Check Ehrwald en Biberwier en Berwang. De volgende stap is denk ik Lermoos. Op die berg is voor ieder wat te vinden ook voor de freerider is er wat. Ik denk dat kinderen het hier gewoon leuker vinden, omdat de tussenstappen in het leren skiën hier heel makkelijk te maken zijn. Er zijn maar weinig gebieden in Oostenrijk zoal Biberwier waarin je in alle rust op een brede zeer makkelijke en langere helling, je kinderen super kan leren skiën met een mooi stoeltjeslift erbij.

Montafon is veel beter voor gezinnen met kinderen die al wat ouder zijn en redelijk goed kunnen skiën. Dan bijvoorbeeld Zugspitze Arena. Het gebied is veel groter en aaneengesloten en je kunt dus tochten maken. Pistes zijn ook gevarieerder. Bijna alle passages zijn via blauw goed te doen, er zitten nergens echt moeilijke stukken tussen, dus voor degene die wat minder skiet, geen probleem. Voor de freeriders is er ook veel aanbod, en weinig concurrentie!. Als je toch met kleine kinderen naar Montafon gaat zou ik persoonlijk Golm of Schruns kiezen deze bergen hebben dan nog de beste mogelijkheden voor kleine kinderen. Gargellen ben ik nooit geweest. Dus daar weet ik niets over.

Mooooi, veel positieve reacties over Montafon.
Wij gaan volgende week voor het eerst naar Montafon (St.Gallenkirch)
met 2 kids (10,13).
Ben benieuwd.

Ben nooit in zugspitz arena geweest, maar dat was met een reden: Te verknipt gebied. Daarom mijn stem voor Montafon, zeer goed bevallen vorig jaar.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Vorig jaar in Montafon (Gaschurn) geweest in Januari. Ondanks een nit al te sneeuwrijke winter toen , hebben we ons daar prima kunnen vermaken voor een weekje . Een dagje Gargellen was idd Super , rustg en zeer sneeuwrijk.
Zugspitz indedaad te veel verdeeld, maar nog nooit geweest juist om die redenen…

Montafon dus

Het is miischien een schande, maar als echte wintersporters ken ik de Zugspitze arena nog niet…
In montafon heb ik twee dagen geskied, wat te kort is om alles te hebben gezien, maar ik vond het er verrassend leuk. Getuige ook mijn blog

Blogger, skiër, verslaafd :-)
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie