Het leven van skilerares Kim

JurreSmits op 17 februari 2020


Deze week vertelt Kim Louwaard haar verhaal als skilerares. Kim zag de oproep “Deel jouw ervaring als skileraar” voorbijkomen op onze Facebook pagina en vond het leuk om haar verhaal te delen.

Over Kim

Ik ben Kim (39 jaar) en woon in Arnhem. Sinds mijn 4e sta ik al op de ski’s en heb ik geen jaar overgeslagen. Al jaren voel ik een grote passie voor de wintersport. Mijn droom was altijd om als jonge meid (21 jaar) als skilerares naar Oostenrijk te gaan voor een seizoen. Soms maak je andere keuzes en kom je op een latere leeftijd erachter dat je nog steeds die passie voelt. Toen ik erachter kwam dat ik niet te oud was om alsnog mijn droom waar te maken heb ik mij in 2017 snel ingeschreven voor de Skitechniekreis bij de NSkiV. Eerst maar eens checken hoe het echt is gesteld met mijn Techniek. Gelukkig zag Kristy van Lieshout voldoende potentie om door te gaan. Zo heb ik in 2017 en 2018 ook mij ski-instructeurs diploma niveau 2 en 3 gehaald.

Hoe lang geef je al les en waar?

Inmiddels geef ik sinds 2018 ski les bij de Indoorski in Arnhem en ondersteun ik als ski-instructeur reisorganisaties zoals Huski Reizen en Wintertrips

Welke opleidingen heb je gedaan en wat was je ervaring?

Ski- instructeur niveau 2 en 3 heb ik behaald bij de NSkiV. Tijdens mijn opleidingen heb ik ervaren dat de opleiders zeer kundig en ervaren zijn. Wat ik zo mooi vind aan NSkiV is dat je merkt dat ze erg gericht zijn op de techniek en hoe je dat op een plezierige en kundige wijze overbrengt naar de cursisten. Want plezier en veiligheid staat voorop. De sfeer is superfijn en gezellig. Je leert erg veel in een korte tijd. De manier hoe je wordt opgeleid is echt prettig. De opleiders weten waar ze het over hebben en zijn dan ook serieus met de opleiding bezig. Ze willen niets liever dan jou ook naar dat niveau brengen en dat je tevens ook snapt “waarom” je doet wat je doet als het gaat om de techniek. Mijn doel is om in 2021 de ski opleiding niveau 4.1. te gaan halen.

Zou je NSkiV aanraden, waarom wel en waarom niet?

Ik zou de NSkiV zeker aanraden omdat ik inmiddels wel heb gemerkt dat het niveau best hoog ligt t.o.v. andere instructeurs van andere opleidingen. Je hebt te maken met echt zeer kundige en ervaren opleiders. Daarnaast wordt er veel flexibiliteit geboden bij het volgen van deze opleiding. Mocht je nog een fulltimebaan hebben en- of een gezin dan is het niet altijd even makkelijk zo’n opleiding te volgen in combinatie met je werk of je gezin. Bij NSkiV krijg je de mogelijkheid om een groot deel van je opleiding in NL te volgen en kan je tevens je stage in NL afronden. Ik zelf heb gekozen voor de opleidingsweek in Oostenrijk en mijn stage in NL.

Ben je actief in het werkveld, zo ja waar?

Sinds 2018 ben ik actief als Ski-instructeur bij Indoorski Arnhem en werk ik voor Huski Reizen en Wintertrips.eu. Momenteel ben ik bezig een ski & fit programma te bedenken voor Indoorski Arnhem voor volgend seizoen. Verder ben ik mij aan het verdiepen op ski angst. Ik heb gemerkt dat er toch veel wintersporters last hebben van angst. Met mijn kennis en kunde wil ik deze mensen helpen om hun angsten te doorbreken zodat ze met een zekerder gevoel bovenaan de piste staan en ook zij een positieve wintersportervaring kunnen beleven.

Deel jouw ervaring als skileraar!

Voor onze rubriek ‘‘het leven als skileraar’’ op onze verenigingspagina zijn we op zoek naar een ski- of snowboardleraar die één of meerdere opleidingen bij de NSkiV heeft gevolgd. Wil jij jouw ervaringen van afgelopen seizoen(en) delen op onze website? Maak dan een tof verhaal waarin je antwoord geeft op onderstaande vragen:

  • Wie ben je? (korte omschrijving van jezelf)
  • Hoe lang geef je al les en waar?
  • Welke opleiding(en) heb je bij de NSkiV gevolgd en hoe was je ervaring met deze opleiding(en)?
  • Zou je NSkiV aanraden? Waarom wel? Waarom niet?
  • Ben je actief in het werkveld? Zo ja, waar?
  • Eigen toevoeging

Stuur je verhaal met één of meerdere toffe ski-/snowboard (lesgeef) foto’s naar communicatie@wintersport.nl en wie weet zie je jezelf binnenkort op de website verschijnen!

JurreSmits
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.