Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Het is zover, de grote uittocht voor de krokusvakantie begint wat natuurlijk aan bod komt tijdens deze nieuwe Wintersport Podcast. Arjen en Ben staan zelf ook op het punt van vertrek, maar zien ze op tegen de zwarte zaterdag die is aangekondigd? Dit en deze andere onderwerpen komen in deze aflevering voorbij:

Heb je zelf een onderwerp dat je besproken wil hebben in de Wintersport Podcast? Laat het ons weten in de comments!

Abonneer je gratis!

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste podcast afleveringen? Abonneer je dan in één van de volgende podcast apps! Je vindt zowel de Wintersport Podcast, als de Wintersport Resort Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Podcast Addict, Soundcloud, Youtube en op wintersport.nl/podcast !

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.
Pirmin22 februari 2020 · 23:48

Om even op het slotitem, het Coronavirus in te haken…
Wij verblijven op dit moment in de stad Aosta en op niet al te grote afstand (200km) hier vandaan zijn inmiddels tientallen mensen met het Coronavirus besmet geraakt (en in stad Turijn, op 60km afstand is 1 persoon overleden aan dit virus). Wij zijn gisterenochtend aangekomen en hebben nichtje bij ons. Haar ouders reizen morgen aan en twijfelen nu of ze dat wel moeten doen én of het nichtje morgen wel mee mag gaan skiën of niet. Ben nu zelf ook aan het twijfelen geslagen (ben hier met mijn vrouw en mijn dochter). Zijn er misschien meer mensen in Italië op wintersport die deze gedachten hebben ?

Hupla23 februari 2020 · 10:52

De Italianen hebben deze week geen vrij. Die zal je vooral in het weekend zien, maar ik zou me geen zorgen maken. Nu is mijn vrouw arts en die bekijkt het allemaal wat nuchter. Uiteindelijk is het maar een kleine minderheid die echt ziek wordt en nog veel minder die er eventueel aan overlijden. Dat zijn dan vooral de ouderen die erg verzwakt zijn. Mensen met chronische aandoeningen of verzwakt immuun systeem moeten ook opletten. Maar dan nog … elke winter gebeurt hetzelfde met de klassieke griep en overlijden ook heel wat mensen door die gewone griep. Dit is niet zo veel anders. De mortaliteit is zelfs gelijkaardig. Er is wel veel media aandacht en volgens sommigen overdreven paniek en reacties. Tja … ga gewoon lekker skiën en lig er vooral niet wakker van. 😉

*bericht bewerkt door Hupla op 23 feb 2020 10:53

HN6523 februari 2020 · 10:55

https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/364051/corona-virus-ve…

Geen antwoord op je vraag @Pirmin maar ik snap wel de twijfel bij je familie. Veel mensen bij elkaar is mogelijk niet de beste keuze momenteel.

Pirmin23 februari 2020 · 12:06

Persoonlijk sta ik er ook zo in als Hupla schrijft, maar ik ben niet de enige de erover gaat. We houden de berichten goed in de gaten. Gemeente Aosta heeft al een commissie in het leven geroepen en heeft al een aantal isolatieruimten ingericht.

Plaats een reactie