Maria Alm - Hochkönig maakt zich op voor het N(J)K Alpine 2020

Jordan-P op 20 februari 2020

In het gebied Maria Alm – Hochkönig wordt vanaf komend weekend gestreden om de Nederlandse titels alpineskiën. Naast de junioren en senioren nemen tijdens deze week ook de jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de nationale jeugdkampioenschappen.

Kanshebbers

De eerste dagen is het NK voor FIS-leeftijden. Grote kanshebber dit seizoen is natuurlijk Max van Rossum, huidig Nederlands Kampioen Slalom, die reeds ook enkele internationale slalom- en reuzenslalom wedstrijden op zijn naam heeft staan. En wat doet Nederlands Jeugd Kampioen 2019 Christopher Dijksman op zijn eerste FIS NK?

Bij de dames zijn Roxy van der Haas op slalom en Jennifer Paissan op reuzenslalom momenteel nog regerend Nederlands Kampioen, maar zij zullen het onder andere moeten het opnemen tegen onder andere JWK-deelneemster Kiara Derks en World Cup skiester Adriana Jelinkova. Zowel Adriana als Kiara wisten dit seizoen meerdere internationale wedstrijden te winnen en zijn in vorm.

Ook bij het Nederlands Jeugd Kampioenschap later in de week is het niveau hoog. Meerdere deelnemers hebben onlangs tijdens internationale wedstrijden podium geskied. De helft van de top 10 van vorig jaar bij de dames is naar de FIS categorie gegaan dit jaar, dus dat beloofd spannend te worden. Bij de heren is zelfs 70% van de top 10 van vorig seizoen naar de FIS leeftijd gegaan, daar zijn er veel mogelijkheden voor de jonge garde. Dat het spannend wordt is zeker, want 3 van de 4 Nederlands Jeugd Kampioenen alpineskiën 2019 verschijnen wederom aan start: kunnen Valentina Rings-Wanner en Finn Blok hun NJK-titels prolongeren?

SnowStar Race

Voor de allerjongsten is er de SnowStar Race; een combirace die de jeugdige skiërtjes de kans geeft om hun veelzijdigheid te testen en hun plezier te vergroten in een wedstrijdvorm. Een piste speciaal geprepareerd met kuipbochten, heuvels en sprongen dienen als basis voor een spannende wedstrijd.

Programma N(J)K Alpine:

  • Zondag 23-02-2020 - Kids Cup profi run
  • Maandag 24-02-2020 - NK Slalom (FIS National championships slalom)
  • Dinsdag 25-02-2020 - NK Reuzenslalom( FIS National championships reuzenslalom)
  • Woensdag 26-02-2020 - NJK Reuzenslalom
  • Donderdag 27-02-2020 - SnowStar Race
  • Vrijdag 28-02-2020 - NJK Slalom
  • Zaterdag 29-02-2020 - Reserve dag

Maria Alm

Na 4 seizoenen Alpendorf, host het Oostenrijkse Maria Alm vanaf dit seizoen het N(J)K Alpine. In zowel 2020, 2021 en 2022 zal hier om de Nederlandse titels alpineskiën worden gestreden. Eenmalig werd het NK in seizoen 2014 / 2015 hier eerder georganiseerd. Wedstrijdcoördinator Krom: “Het is een uitdagende FIS piste voor zowel de disciplines slalom als reuzenslalom, op het steile stuk is de piste verbreed met een finish gebied in het pittoreske dorp Maria Alm.”

Meer informatie over het NK alpineskiën

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.