Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Familievriendelijk feesten tijdens de wintersport

Edo op 28 februari 2020· 1 reactie


Een groot gedeelte van wintersportend Nederland is momenteel op skivakantie, of heeft de week er net op zitten. Wintersporten met het gezin blijkt dan toch net even wat anders dan met je clubje studievrienden of -vriendinnen de berg onveilig maken. Er moet namelijk met meer mensen, lees kinderen, rekening worden gehouden. Dit vereist wat planning vanuit de ouders waardoor deze hun eigen plezier soms laten ondersneeuwen. Zonde vindt de Family Jam, want het kan volgens deze Nederlandse reisorganisatie ook voor beiden een groot feest zijn. Tijdens hun eventweken wordt aan iedereen gedacht. Zelf ben ik er echter nooit geweest, dus daar gaat verandering in komen.

Van 4 naar 125 gezinnen

De Family Jam is begonnen als een vrienden en familievakantie, als afsluiting van het (drukke) wintersportseizoen. Dit was een initiatief van oprichtster Sylvia Kirschenmann, oud-snowboardprof, die vond dat het lesaanbod voor haar kinderen destijds niet stimulerend, dan wel leuk genoeg was. Ze besloot het heft in eigen handen te nemen door het probleem zelf te tackelen. De oplossing? Vrienden meenemen, die aan de kinderen van de groep de lessen konden geven. In 2003 bestond de eerste groep die naar de Family Jam in het Franse Les Deux Alpes kwam uit niet meer dan vier of vijf families. Vanaf 2005 vond het event in Tignes plaats en zette de groei in. Afgelopen jaar gingen er meer dan 125 skiënde een snowboardende gezinnen mee bijgestaan door Nederlandssprekende ski- en snowboardleraren, en inmiddels zijn er in de Kerst- en Krokusvakantie ook Family Jams in het Zwitserse Laax.

Eindeseizoensvoordelen

Wat hun succesformule is? Daar ga ik dus eind april achter komen als ik het activiteitenrijke event bezoek. De accommodaties bevinden zich in Tignes-Lac en Tignes Val Claret; het hoogstgelegen deel van Tignes, op 2.100 meter. Deze hoge ligging is natuurlijk niet voor niks. Zo laat in het seizoen is dit een van de weinige skigebieden in de Alpen die nog sneeuw tot de voordeur heeft. Het moderne skigebied is planmatig ontwikkeld met veel hoge gebouwen. Tignes bestaat uit vier verschillende dorpsdelen: Val Claret, Le Lac, Lavachet en Les Brevieres die zijn verbonden middels een gratis skibus. Vanuit Val Claret kun je het ondergrondse treintje nemen naar de sneeuwzekere gletsjer La Grande Motte. Maar deze is ook met stoeltjesliften te bereiken. Waar je bij het gelijktijdig plaatsvindende Dutchweek event in Val Thorens nog overvolle pistes aantreft met dito wachtrijen, is het in Tignes tijdens de budgetvriendelijke week van 25 april tot 2 mei onbekommerd cruisen op verlaten afdaling. Naast de prijs en de rust is het zonnige weer natuurlijk een ander voordeel van deze late periode.

Voor meer info: familyjam.nl

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet
MiVe28 februari 2020 · 18:48

Wat goed dit! Ben benieuwd hoe de ervaring gaat zijn.

Plaats een reactie