Goud voor Adriana Jelinkova en Max van Rossum op het NK Slalom 2020

Jordan-P op 24 februari 2020

Goud voor Adriana Jelinkova en Max van Rossum
MARIA ALM, 24 februari 2020

Adriana Jelinkova en Max van Rossum hebben op dag 2 van het N(J)K Alpine 2020 de Nederlandse titels op de Slalom veroverd. Op de regenachtige wedstrijddag pakte Kiara Derks het zilver en Noa Blok het brons bij de vrouwen. Bij de mannen finishte Jurre Jeurissen als tweede en Noah Krabshuis als derde.

Adriana Jelinkova pakt NK-titel

Adriana Jelinkova pakt NK-titel en overall zilver in het FIS-klassement

Na de eerste run stond Jelinkova als best gekwalificeerde Nederlandse aan de start van de tweede slalom omloop. De succesvolle WK atlete ging hard van start en wist met haar tijd de NK-titel te veroveren. De kersverse kampioene vertelt na de wedstrijd: ‘Mijn eerste loop was oké, maar ik was niet zo tevreden met mijn tweede loop. Het materiaal en ik waren het vandaag niet met elkaar eens, het gevoel klopte gewoon niet helemaal.’ Ondanks dat, weet Jelinkova naast haar NK-titel ook nog het zilver in het overall FIS-klassement achter de Duitse Marina Wallner te pakken.

Het zilver was dit jaar voor Kiara Derks. Net als vorig jaar wist zij een knappe tweede plek te behalen en een dertiende plek in het overall FIS-klassement. Noa Blok finiste als derde en kreeg brons. Vorig jaar nog wist Roxy de Haas de NK-titel op de slalom te veroveren, dit jaar valt zij net naast het podium met een vierde plek.

Max van Rossum onderweg naar zijn gouden medaille

Max van Rossum opnieuw titelhouder op de slalom

Net als vorig jaar wist Max van Rossum vandaag opnieuw het goud op de slalom te pakken. De wedstrijd werd gekenmerkt als regenachtig, zachte piste en veel sporen. Overigens niets om als excuus te gebruiken volgens de Nederlands kampioen Max van Rossum. Hij sprak na de wedstrijd: ‘Je moet in elke weersomstandigheid kunnen skiën en je hebt daar zelf geen invloed op. Bij mij ging het vandaag wel oké. Mijn tweede run boven was erg sterk. Bij het vlakke gedeelte heb ik misschien iets te veel op safe geskied.’ Ondanks dat wist van Rossum hiermee opnieuw de titel te pakken en hoopt dat hij dat morgen ook kan doen: ‘De reuzenslalom titel heb ik nog nooit gehaald, dus dat is morgen m’n doel!’ Naast de NK-titel wist van Rossum van de 86 heren, de tiende plaats in het FIS-klassement te behalen.

Van Rossum werd gevolgd door eerstejaars FIS-skier Jurre Jeurissen met het zilver en Noah Krabshuis met het brons. Winnaar van de jeugd in 2019, Christopher Dijksman, wist deze wedstrijd bijna richting het podium te skiën, maar werd vierde. Dijksman: ‘De nieuwe categorie is wel uitdagender. Maar het geeft me wel hoop om nog veel beter te worden. Mijn eerste run was legendarisch slecht vandaag… de tweede run was gelukkig wel een stap naar voren.’

Herenpodium

Podium uitslagen NK Slalom (FIS National championships slalom)

**
Dames: **

 1. Adriana Jelinkova
 2. Kiara Derks
 3. Noa Blok

**Heren: **

 1. Max van Rossum
 2. Jurre Jeurissen
 3. Noah Krabshuis

De volledige uitslagen van de slalom

N(J)K Alpine 2020

N(J)K Alpine 2020

In het gebied Maria Alm - Hochkönig wordt van 22 t/m 28 februari om de Nederlandse titels alpineskiën gestreden. Naast de junioren en senioren nemen tijdens deze week ook de jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de nationale jeugdkampioenschappen. Voor de allerjongsten is er de SnowStar Race; een combirace die de jeugdige skiërtjes de kans geeft om hun skivaardigheid te testen en hun plezier te vergroten in een wedstrijdvorm.

Jurre Jeurissen onderweg naar het zilver

Programma N(J)K Alpine:

 • Dinsdag 25-02-2020 - NK Reuzenslalom( FIS National championships reuzenslalom)
 • Woensdag 26-02-2020 - NJK Reuzenslalom
 • Donderdag 27-02-2020 - SnowStar Race
 • Vrijdag 28-02-2020 - NJK Slalom
 • Zaterdag 29-02-2020 - Reserve dag

Meer informatie over het N(J)K Alpine 2020

Foto’s

Bekijk het N(J)K Alpine 2020 fotoalbum

Damespodium

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.