Het GrossGlockner Resort Kals - Matrei is het grootste skigebied van Ost-Tirol. Het staat vooral bekend om z’n mogelijkheden voor families die tegen een hele goede prijs een prima skigebied terug krijgen. Het gebied telt zo’n 42 kilometer aan pistes en heeft voor ieder niveau wel wat te bieden. Een ander voordeel is dat het nooit heel druk is in Kals-Matrei dat in Osttirol, de wat minder bekende kant van Tirol ligt.

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Plaats een reactie

Evenveel zwarte als blauwe pistes zie je inderdaad niet vaak, klinkt als een zeer leuk gebied. :)

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Geen 110 km, maar na een keuring in het gebied is het aantal teruggebracht tot 37 km aan pistes. Het hoogste punt bleek ook zo’n 200 meter lager te liggen. Zoiets kan echt niet…

2 jaar geleden geweest, binnen één dag het hele gebied gezien, terwijl we hoofdzakelijk op basis van de 110km pistekilometers hebben gekozen voor dit gebied. Oplichters zijn het!

In het filmpje hebben ze het dan weer over 42 kilometer…

❄️

Dan is ook niet het grootste van Ost Tirol, Heiligenblut heeft 55km piste. Of klopt dat ook niet?

Vuil op de lens en mooi weer gaan niet goed samen…

Het gebied is inderdaad niet heel groot. Veel pistes zijn bovendien bospaden. Gelukkig is de skipas geldig in heel osttirol. Als je meerdere gebieden daar bezoekt kun je toch veel km’s maken.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie