Heel eerlijk gezegd zijn veel nachtpistes een beetje verplichte nummertjes. Een korte blauwe pistes in een hoekje. Voor de meer gevorderde skiër is dat vaak niet de moeite om 's avonds de ski’s nog onder te binden. Maar er zijn skigebieden waar het 's nachts nog echt gaaf skiën en boarden is. Denk aan Skiwelt in Oostenrijk, misschien is dit wel het gebied met de beste nachtpistes ter wereld. Maar ook de nachtpiste boven Briançon in Serre Chevalier is een echte aanrader. Een geweldige piste en uitzicht op een monumentale stad. Kortom voor iedereen in de buurt van Serre Che een aanrader. Ook als je in een ander skigebied zit, en nog een pluspunt van dit avondskiên, het is 100 % gratis. Wie van jullie gaat er 's avonds nog wel eens de pistes op? En welk gebieden hebben nog meer gave avondpistes?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Is dit de rode dalafdaling naar Briancon? Dat is inderdaad wel een serieuze piste, qua helling en qua lengte.

@Frank9 ja! Alleen de avondpiste is het deel vanaf het middenstation!

Click. Click. Peace

Wou dit vorig jaar ook doen, maar werd spijtig genoeg enkel georganiseerd tijdens vakantieperiodes.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

In Söll schijnt het avondskiën ook enorm leuk te zijn. En ook erg groot.

Carnas on Tour

De avond skipiste in Sölden is ook wel een serieuze piste Van het Mittelstation van de Gaislachkoglbahn naar het dal station. De skishow die ze geven is ook heel leuk!
In Obergurgl is de avondpiste een blauwe(geen saaie) piste en start vanaf het bergstation van de Festkoglbahn. Ook daar is elke week een leuke skishow.

@ Rogier: staat er beneden nog steeds een vrouwtje gratis vin chaud uit te delen? Was in seizoen 2000/2001 vaste prik ;-) Overigens helemaal met je eens: geweldig avondskiën in Briancon!
Avondskiën in Willingen was trouwens ook onverwachts leuk, aangezien zo goed als het hele skigebied er verlicht wordt en je er ook een mooi uitzicht hebt.

@paolie ja! en je kon ook gratis geschmickt worden. Ik heb alleen voor de vin chaud gekozen ;-)

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie