Het leven van skilerares Kim Schepens

JurreSmits op 26 februari 2020

**Kim Schepens (20) **

Enthousiast, gedreven, creatief, nauwkeurig, sociaal, tweeling, reizen en sportief…Ja, dat ben ik zo’n beetje! En owja, ik ga graag een uitdaging aan!

Dat sportieve kun je eigenlijk wel dik gedrukt neerzetten, want sinds kort is het alleen nog maar skiën, skiën en skiën. Hmm, wat is hier gebeurd? Tja, zo’n ongeveer twee jaar geleden was ik opzoek naar een nieuw bijbaantje. Via, via ben ik toen bij Ski-snowboardclub De Schans in Uden terecht gekomen. Via een online sollicitatie mocht ik al snel langskomen en met de gedachte; ‘o, dat doe ik wel eventjes, dat kan toch niet zo moeilijk zijn, ik kan immers goed skiën!’ stapte ik het avontuur in. Binnen een half seizoen was ik helemaal verkocht en kwam ik er erachter dat het toch meer inhoudt dan iedereen denkt! Heerlijk buiten zijn, je passie doorgeven, blije kinderen zien en lekker sportief bezig zijn, wat wil je nog meer? Door de goede begeleiding en verzorging vanuit De Schans kon ik al snel veel ervaring op doen in de praktijk. Naast de praktijkervaring werd er ook veel aandacht besteed aan je eigen kunnen, waardoor ik aan het eind van het seizoen klaar was voor de niveau 3 opleiding. Mede door de toffe collega’s heb ik een super seizoen gehad!

Opleidingen bij de NSkiV

De niveau 3 opleiding heb ik in samenwerking gedaan met Wintertrips.eu en de NSKIV. Een hele toffe opleiding, zeker in samenwerking met Wintertrips.eu! Alles was tot in de puntjes geregeld. Het was een feestje om hieraan mee te doen. Ontzettend veel geleerd en ingezien dat je nog zoveel meer met skiën kunt, dan dat iedereen denkt. De lat werd hoger gelegd en de plannen voor een tussenjaar werden gesmeed!

Exact 8 maanden later zat ik in de auto onderweg naar Oostenrijk, het plaatsje Zell am See. Waar ik op dit moment een heel seizoen aan het lesgeven ben. Heerlijk aan het genieten van de sneeuw, bergen en allemaal vrolijke wintersporters. Wat kan het snel gaan en wat kan het skivirus snel de overhand nemen.

Ik blijf voorlopig nog even lesgeven hier en begin april neem ik deel aan de 4.1 opleiding. Mijn plannen voor volgend jaar zijn ook al gemaakt, een nieuwe opleiding en weer gezellig lesgeven bij de schans in Uden.

En betreft de NSkiV, de opleidingen zijn naar mijn mening uitgebreider dan de Oostenrijkse opleidingen. Als je goed voorbereid skiles wil geven in de sneeuw, rol-of borstelbaan dan ben je bij de NSkiV zeker op het juiste adres. Wel blijft het lastig om werk te vinden in Oostenrijk met je Nederlandse diploma’s, gelukkig accepteren ze deze nu wel vaker in Salzburgerland.

Tips?

Mijn laatste tip, twijfel niet, als je eenmaal begint wordt het alleen maar leuker en leuker!

Deel jouw ervaring als skileraar!

Voor onze rubriek ‘‘het leven als skileraar’’ op onze verenigingspagina zijn we op zoek naar een ski- of snowboardleraar die één of meerdere opleidingen bij de NSkiV heeft gevolgd. Wil jij jouw ervaringen van afgelopen seizoen(en) delen op onze website? Maak dan een tof verhaal waarin je antwoord geeft op onderstaande vragen:

  1. Wie ben je? (korte omschrijving van jezelf)
  2. Hoe lang geef je al les en waar?
  3. Welke opleiding(en) heb je bij de NSkiV gevolgd en hoe was je ervaring met deze opleiding(en)?
  4. Zou je NSkiV aanraden? Waarom wel? Waarom niet?
  5. Ben je actief in het werkveld? Zo ja, waar?
  6. Eigen toevoeging

Stuur je verhaal met één of meerdere toffe ski-/snowboard (lesgeef) foto’s naar communicatie@wintersport.nl en wie weet zie je jezelf binnenkort op de website verschijnen!

JurreSmits
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.