Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Valentina Rings–Wanner en Mees Clausing bekroond tot Nederlands Jeugd Kampioen Reuzenslalom 2020

Jordan-P op 26 februari 2020

Meer dan honderdvijfentwintig skitalenten zijn vandaag de strijd met elkaar aangegaan op de Reuzenslalom tijdens het Nederlands Jeugd Kampioenschap Alpine in Maria Alm. De deelnemers in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar vochten onder een bewolkte lucht met een klein zonnetje in verschillende leeftijdsgroepen om de titels. Valentina Rings–Wanner, titelverdedigster van vorig jaar, wist dit jaar haar overall titel te verdedigen. Bij de mannen was Mees Clausing dit jaar de snelste.

Van hevige sneeuwval naar een klein zonnetje

Vroeg in de ochtend begon de crew in een harde sneeuwbui met het gereedmaken van de reuzenslalom. De hevige sneeuwval zorgde bij een hoop deelnemers voor vragen; zou de wedstrijd wel doorgaan? Gelukkig klaarde het weer snel genoeg op en kon de wedstrijd op tijd worden gestart. Toeschouwers, familie, teamgenoten, coaches en de lokale skiclub genoten uiteindelijk zelfs met een klein zonnetje van de runs van de Nederlandse talenten. Fried Enting, bestuurslid NSkiV, vat de dag als volgt samen: ‘Het waren vandaag eigenlijk prachtige omstandigheden, heel veel publiek met zeer getalenteerde winnaars. Gelukkig zijn er ook vandaag geen ongelukken gebeurt. De hardwerkende en ervaren organisatie heeft het evenement in recordtijd hebben doen verlopen.

Voor de deelnemers lag de piste er erg goed bij. Ski Racing Development coaches Patrick en Jorrit zeiden daar na de wedstrijd het volgende over: ‘De onderlaag was goed hard. De stijlgang was wel erg pittig voor de aspiranten. Maar beneden lag het er in de tweede run ondanks wat hobbels nog erg goed bij.’

Overall podium dames

Valentina Rings–Wanner pakt voor de derde maal op rij overall titel bij de dames

Over de hele wedstrijddag wist Valentina Rings–Wanner de allersnelste tijd bij zowel de dames als de heren neer te zetten. Met deze tijd mag zij zich voor het derde jaar op rij de Nederlandse Jeugd Kampioen reuzenslalom noemen. De overall winnares woont en traint in Kitzbühel en maakt deel uit van het team van Snowsports Academy Racing.

Na de prijsuitreiking spreekt Rings-Wanner: ‘Het ging echt goed. Derde keer in de row heb ik de titel gepakt. Dit is een nieuwe piste voor mij, ook het gebied eigenlijk was alles nieuw voor mij. Wel dezelfde mensen, dat is altijd gezellig en de sfeer was goed, ik heb weer genoten. En ze hebben echt goed gewerkt aan de piste, bedankt daarvoor allemaal.’

Meijer in actie

In het overall klassement wist Noa Raboe van Dutch Skiracing Team er met het zilver vandoor te gaan, gevolgd door Inge Meijer van IPCO Ski Racing. Meijer sprak na haar tweede run: ‘Het ging oke net. Het was niet wat ik helemaal in gedachten had maar ik ben wel erg blij met de derde plek.’

Mees Clausing nieuwe Nederlands Jeugd Kampioen Reuzenslalom

Mees Clausing nieuwe Nederlands Jeugd Kampioen Reuzenslalom bij de heren

Bij de heren veroverde Mees Clausing van Ski Racing Development de titel over de hele wedstrijddag gezien. De kersverse Nederlands Jeugd Kampioen reuzenslalom was erg blij en zei het volgende over zijn prestatie: ‘Het ging goed. Het eindresultaat was m’n doel, dus dat is gelukt. Ik had in het begon nog zoiets van het zijn niet echt top weersomstandigheden, maar ze hebben de piste echt goed hard weten te maken. Vorig jaar nog was ik vijfde, dus dit is wel super’

Lars Steenstra van Ski Racing Heemskerk wist met iets minder dan 1 seconde verschil het zilver in het overall klassement te behalen. Steenstra sprak na de prijsuitreiking: ‘Het ging opzich wel goed. Ik heb een paar kleine foutjes gemaakt. Vooral bovenin, daar was die goed stijl en hard. Er zaten in de tweede run al wel behoorlijk wat slagen in, maar dat krijg je natuurlijk met zoveel deelnemers. Het was wel een voordeel dat we als scholieren eerst mochten.’ Als ik hem naar zijn doel voor vrijdag, tijdens het NJK Slalom, vraag zegt hij: ‘Ik hoop natuurlijk hetzelfde als vandaag. Maar ik wil vooral lekker hard skiën, dat is het belangrijkste.

Boaz Smit van Ski Racing Development eindigde op een knappe derde plaats in het overall klassement van vandaag.

Aspirante Xanne Bartels in actie

Veelvuldig goud voor Snowsports Academy Racing racers

Met meer dan honderdvijfentwintig deelnemers en verschillende leeftijdscategorieën werden er maar liefst acht gouden medailles uitgedeeld. Daarvan werd de helft aan de racers van Snowsports Academy Racing uitgereikt. Valentina Rings–Wanner pakte zowel de gouden medaille in het overall klassement als het goud in haar leeftijdscategorie scholieren 2. Casper Bartels kwam als eerst over de finish in zijn leeftijdscategorie (scholieren 1). Ook bij de aspiranten wist Xanne Bartels van Snowsports Academy Racing de eerste plek te veroveren.

Naast het veelvuldige goud van Snowsports Academy Racing waren de andere teams ook goed vertegenwoordigd op het podium. Zo pakte Lorena Dorre van Skiteam Midden Nederland het goud in haar categorie scholieren dames 1. Nederlands Jeugd Kampioen Mees Clausing won zowel het overall goud als de eerste plaats in zijn leeftijdscategorie scholieren heren 1. Bij de aspiranten kwam Mike Kruithof van IPCO Ski Racing als eerste over de finish.

Podium uitslagen

**Podium Schol-1 D: **

 1. Lorena Dorre
 2. Myrthe Jager
 3. Mirte Troost

**Podium Schol-2 D: **

 1. Valentina Rings–Wanner
 2. Noa Rabou
 3. Inge Meijer

**Podium Schol-1 H: **

 1. Casper Bartels
 2. Jayden Zingel
 3. Floris Beeren

**Podium Schol-2 H: **

 1. Mees Clausing
 2. Lars Steenstra
 3. Boaz Smit

**Podium Asp D: **

 1. Xante Bartels
 2. Anouk van Maren
 3. Sterre Kraaijeveld

**Podium Asp H: **

 1. Mike Kruithof
 2. Lasse Sorenzen
 3. Stephan van Daalen

De volledige uitslagen van de slalom

N(J)K Alpine 2020

In het gebied Maria Alm - Hochkönig wordt van 22 t/m 28 februari om de Nederlandse titels alpineskiën gestreden. Naast de junioren en senioren nemen tijdens deze week ook de jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de nationale jeugdkampioenschappen. Voor de allerjongsten staat morgen de SnowStar Race op het programma; een combirace die de jeugdige skiërtjes de kans geeft om hun skivaardigheid te testen en hun plezier te vergroten in een wedstrijdvorm.

Programma N(J)K Alpine:

 • Donderdag 27-02-2020 - SnowStar Race
 • Vrijdag 28-02-2020 - NJK Slalom
 • Zaterdag 29-02-2020 - Reserve dag

Meer informatie over het N(J)K Alpine 2020

Foto’s

Bekijk het N(J)K Alpine 2020 fotoalbum