Live-fotoreport: Geweldig weer en heerlijke sneeuw!

Rogier op 15 februari 2015· 7 reacties

Zo'n ochtend uit duizenden
Zo'n ochtend uit duizenden

Vandaag had Morris het er in zijn weerbericht al over, het Zwitserleven gevoel in Zuid Frankrijk. Nou hij kreeg sneller gelijk dan dat hij voorspelde, ook met betrekking op mijn fotoreport trouwens. Want tussen de twee Zuid-Westdumps door brak de lucht open en hadden we vandaag zo’n ochtend uit duizenden. Heerlijke verse poeder, blauwe hemel en een geweldig mooi winterlandschap om ons heen. Een geweldige dag.

Blauwe lucht
Het is natuurlijk altijd even de vraag wat er gebeurd tussen twee aangekondigde sneeuwstormen. Soms blijft de één een uurtje langer hangen en komt de ander een uurtje eerder. Dan gaan die slechtweer periodes strak in elkaar over. Maar soms klaart het tussen dit soort opeenvolgende dumps even open. Vandaag besloten wij pas op het allerlaatst om naar Pelvoux te gaan, wij twijfelde tussen Puy Saint Vincent en Serre Chevalier met beide veel bomen of de open hellingen van Pelvoux. Maar toen ik vanmorgen vanaf mijn balkon naar boven keek had ik dit uitzicht:

null

Rustig
Eenmaal in het skigebied waren wij bang voor enorme drukte. Per slot van rekening heeft Parijs en grote delen van Europa vakantie. Maar het viel alles mee. Misschien zijn heel wat mensen teruggeschrokken na de matige Kerstvakantie. Jammer voor hen wat de condities zijn ronduit geweldig en dat zag je al onder in het skigebied. Iedereen die er trouwens rondliep had een enorme ‘smile’ op zijn of haar gezicht.

null

null

Eenmaal boven
Eenmaal boven in het gebied was het duidelijk. Het zou een geweldige ochtend gaan worden. In het Oosten zagen we de eerste wolken van de Retour d’Est (alweer!) samenpakken. Dus we hadden maar een paar uur mooi weer. Zonder lang te wachten doken de mooie lichtglooiende hellingen naast de pistes van Pelvoux in. Natuurlijk met al ons veiligheidsmateriaal en het lawinegevaar in acht nemend. We vonden meteen geweldige sneeuw!

Geweldige maagdelijke poeder
Geweldige maagdelijke poeder

Spelen met zon en schaduw
Spelen met zon en schaduw

Heerlijk!
Heerlijk!

null

Superlichte poedersneeuw!
Superlichte poedersneeuw!

De wolken maken het landschap er alleen maar mooier op
De wolken maken het landschap er alleen maar mooier op

null

Daar is de nieuwe sneeuwval alweer
Daar is de nieuwe sneeuwval alweer

Nog een afdaling door de poeder ondanks de wolken (Foto: Sandra)
Nog een afdaling door de poeder ondanks de wolken (Foto: Sandra)

Nieuwe sneeuwval
Na een ochtend lang keihard geskied te hebben trok het langzaamaan dicht. Enkele wolkjes werd een heel wolkendek en een wolkendek werd potdichte mist. Tijd om te stoppen. Een mooie afdaling op de geweldig geprepareerde pistes verder en we stonden weer naast onze auto. Ondertussen waren de kleine vlokjes verandert in ‘pizza’s’ en sneeuwde het keihard. Een geweldige ochtend en de hellingen worden nu weer opgeladen met een vers pak sneeuw. Iedereen die binnenkort hier naar toe komt die gaat geweldige sneeuw tegemoet.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

@Rogier, wat een plaatjes!!

(ps: mijn eerste post na heel lang mee lezen…)

@handigneefje Thanx en welkom ;-)

Click. Click. Peace

Prachtig Rogier!

Wat een prachtig forum/website is dit toch. Weet niet meer hoe ik hier terecht kwam maar wat een super goede informatie, prachtige beelden en goede verhalen. Je voelt de liefde waarmee het gemaakt wordt.

Zeer leerzaam zijn de weermodellen, GFS en weet ik wat nog meer. Probeer het een beetje te begrijpen, ben een old skool skieer (uit 1968) die maar gewoon een sneeuwzeker gebied op zoekt. Maar zoals jullie het benaderen, het bijna wetenschappelijke, vind ik leuk om te lezen. En leer er veel van, niet dat ik het nu allemaal begrijp maar dat heeft vast met mijzelf te maken.

En dan nog eens van dit soort prachtige foto’s die zo een boek in kunnen.

Zonnige groet John!

Die prachtige foto’s zijn altijd een pure traktatie. Alleen die laatste was op de een of andere manier beduidend minder ;-p

Aequilater Nubila

Blauw en pow, heerlijk! :)

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

En gelijk heb jij om deze momenten mee te pakken, geweldig! Mooie foto’s ook!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie