Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: eindelijk weer poeder in Franse Zuidalpen

Rogier op 02 maart 2020· 5 reacties

Topsneeuw op vrijdag in de zon

Er ligt veel sneeuw in de Franse zuidalpen, echter bleef de kwaliteit van de sneeuw achter bij andere jaren. Tussen 15 november en 15 december viel de sneeuw hier met meters tegelijk maar sindsdien moesten wij het met de restjes doen. Aan het begin van afgelopen week was het verstandig om alleen met vlijmscherpe ski’s de pistes op te gaan. De sneeuw was betonhard. Maar daar is eindelijk verandering in gekomen. Ik zou zelfs willen zeggen, eindelijk herken ik mijn Franse Alpen weer.

Benseeuwde bergen, bestaat er iets mooiers?

Dikke sneeuw

Van zomer naar winter

Terwijl ik vorige week maandagmiddag in korte broek op mijn mountainbike omhoog fietste had ik het te warm! En dat in februari. Toen ik om 18:00 mijn auto instapte gaf de thermometer 17 graden aan, in de schaduw. Dinsdagmiddag op dezelfde tijd en zelfde plek was het -3 alsof we van het late voorjaar weer in één keer in de winter kwamen. Maar die ijskoude temperaturen zorgde voor nog veel hardere pistes. Gelukkig begon het woensdag te sneeuwen.

Genieten van de topsneeuw die we zo lang hebben moeten missen

Sandra hoor je niet klagen :-)

Absolute topsneeuw!

Opeens is het allemaal vergeten

En wat is sneeuwval iets magisch. terwijl het begon te sneeuwen waren wij de karige maanden zo weer vergeten. Op donderdag skiede ik samen met mijn dochtertje door de eerste verse sneeuw in Pelvoux! Wat een lol! En natuurlijk stond er 's middags meteen weer een sneeuwpop voor ons huis! Want “dat hoort zo papa”. Sneeuw is wat dat betreft een magisch iets. In ieder geval in mijn familie, het maakt iedereen blij en iedereen gelukkig!

Sneeuw maakt gelukkig

Knallen door de poeder

Ook het poederskiën waren we niet vergeten. Op vrijdag knalde ik samen met mijn vrouw Sandra en wat vrienden door de diepe sneeuw achter het skigebied van Puy Saint Vincent. De sneeuwwolken hadden 30 centimeter sneeuw achter gelaten en op vrijdag was het totaal onbewolkt. Een mooi afscheidskadootje voor alle vakantiegangers die aan het begin van de week verre van goede condities hadden.

Verse poeder op zondag!

Weer heerlijk door de bossen van Puy Saint Vincent knallen!

Gewelldige condities zoals ik ze ken!

Alweer sneeuw

Zoals ik hierboven al zei, ik herken eindelijk mijn regio weer. Want na de sneeuw op donderdag heeft het op zaterdag weer gesneeuwd (30 - 50 cm +) en maandag komt er weer een bak sneeuw aan. Het voelt weer als vanouds. We hebben geen tijd om alle poeder op te skiën tussen de verschillende dumps! Wat is het toch heerlijk om een skiër te zijn!

Nog wat bewegende poederbeelden van afgelopen dagen:

Meer lezen bekijken:

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
evr662 maart 2020 · 07:26

Was een topwerk! Blij dat we deze weer mee hebben kunnen pikken. Eerste dagen hard&steep, vanaf woensdag heerlijke poeder gehad in Wallis.

*bericht bewerkt door evr66 op 02 mrt 2020 07:26

Edwin van Riel
Rogierauteur2 maart 2020 · 07:42

En nu sneeuwt het alweer als een malle in mijn dorp :-)

Click. Click. Peace
evr662 maart 2020 · 10:06

Lekker! Hopen hier op een beetje verse sneeuw in Davos komende week ;)

Edwin van Riel
Slim2 maart 2020 · 13:55

zoals altijd, prachtige foto’s @Rogier. Ziet er ook altijd mooi uit daar, en nadat we er afgelopen zomer waren, lijkt het toch aanlokkelijk om eens ‘s winters te komen.

MountainHugger2 maart 2020 · 15:26

Geweldig

Vaak knuffel ik de berg onvrijwillig....

Plaats een reactie