Dekker NorAm goud in Canada en Bedier de Prairie Europa Cup zilver in Georgië

pepijnvanschijndel op 03 maart 2020

Michelle Dekker wint NorAm Blue Mountain Canada

De Nederlandse snowboard dames doen het goed over heel de wereld blijkt dit weekend. Een gouden medaille in Canada voor Michelle Dekker, Kiki Bedier de Prairie pakt zilver in Georgië en Jarna Mennens behaalt haar kwalificatie voor de jeugd wereldkampioenschappen snowboarden in Tjechië.

Michelle Dekker wint NorAm Cup Blue Mountain

Dekker in actie tijdens een worldcup eerder dit jaar

Terwijl Michelle Dekker eerst nog als slalomsnowboardspecialist werd gezien, heeft ze dit zseizoen al meerdere top 16 World Cup resultaten behaald op de parallel reuzenslalom. Tijdens de laatste World Cup parallel reuzenslalom snowboarden in het Canadese Blue Mountain wist Dekker zich twee maal in de finale te boarden, maar strandde nipt in de eerste ronde van de finals en werd twee keer twaalfde. Een dag later weet Michelle de knop echter om te zetten tijdens de NorAm Cup, wint daar alle runs en wordt uiteindelijk eerste.

Lees de uitslagen van Michelle Dekker op de FIS site.

Kiki Bedier de Prairie twee keer podium op Europa Cup

Kiki Bedier de Prairie met zilver Europa Cup PSL en PGS in Gudauri

Tijdens de Europa Cup op de pistes van Gudauri in Georgië heeft Kiki Bedier de Prairie twee keer het podium behaald. Kiki werd tweede op de parallel slalom en parallel reuzenslalom. De organisatie heeft ondanks warme omstandigheden een goede race gepresenteerd op meer dan 3.000 meter hoogte!

Snowboard slalomtraining in Gudauri Georgië

Check de uitslagen van deze EC PSL en PGS op de FIS site en lees ons forumartikel over de andere skigebieden in Georgië.

JWK startbewijs Jarna Mennens

Pec Pod Snezkou in Tjechië

Snowboard junior Jarna Mennens heeft in het Tjechische Pec Pod Snezkou met twee top 6 resultaten bij de Junior FIS wedstrijden. Met deze uitslagen heeft de Limburgse op de hellingen van het reuzengebergte een startbewijs verdiend voor de jeugd wereldkampioenschappen in Lachtal Oostenrijk later dit seizoen. Dit JWK vindt plaats van 30 maart tot en met 1 april 2020. Samen met de reeds geplaatste Matthijs moerman zal ze deelnemen aan het team event de laatste dag.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.