Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Evenementen, het coronavirus en deelname aan (internationale) wedstrijden

Roel-B op 04 maart 2020


De Nederlandse Ski Vereniging volgt de ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus op de voet. Komende periode staan er veel nationale en internationale wedstrijden op de planning. We krijgen dagelijks veel vragen over de wedstrijden die wij zelf organiseren en over deelname aan nationale en internationale wedstrijden. Deze beantwoorden we uiteraard graag, maar middels dit bericht willen wij ook algemene richtlijnen en standpunten verschaffen.

In algemene zin volgen wij de informatie en maatregelen die worden getroffen door het RIVM, NOC-NSF en de FIS.

RIVM


Op de website van het RIVM staat een overzicht met vragen en antwoorden over het coronavirus en de actuele status.

NOC-NSF


Voor deelname aan sportactiviteiten in Nederland, deelname aan wedstrijden in het buitenland en het organiseren van internationale evenementen in Nederland heeft NOC-NSF een themapagina op haar website opgezet. Op deze pagina kan je de actuele status vinden met betrekking tot deze thema’s.

FIS


De FIS Medical Committee van de Internationale Ski Federatie (FIS) heeft een Information and Recommendation Guide gemaakt voor wedstrijdorganisatoren en andere stakeholders. Ook heeft de FIS een pagina gemaakt over de actuele status van FIS-evenementen.

Download de Recommendation Guide direct

Wedstrijden georganiseerd door de NSkiV


Momenteel is er nog geen aanleiding om eigen evenementen, zoals bijvoorbeeld de NK-baan, finale NK-schoolteams en SnowFest, te annuleren of andere maatregelen te treffen. Mocht hier op korte termijn wijziging in komen door veranderende omstandigheden, dan zullen wij betrokkenen zo spoedig mogelijk informeren.

Nederlandse Ski Vereniging


Op wintersport.nl wordt er een blog bijgehouden met de actuele status in de wintersportgebieden in de Alpen. Tevens heeft de verzekeringsafdeling een pagina opgezet met veelgestelde vragen in het kader van het coronavirus in relatie tot verzekeringsvraagstukken.