BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Update: Coronavirus en uw reisverzekering

Update: Coronavirus en uw reisverzekering

Jordan-P op 6 maart 2020 · 0 reacties

Bron: www.coronavirus.nl
Bron: www.coronavirus.nl
Heeft u al een reis geboekt of heeft u het voornemen om een reis te boeken? En heeft u een reisverzekering (eventueel aangevuld met een module annulering) bij ons afgesloten? Dan informeren wij u graag middels dit artikel met de laatste updates over de gevolgen van het coronavirus. 

Als ik mijn reeds geboekte reis in verband met het coronavirus (dan wel een negatief reisadvies) annuleer, worden mijn kosten in dat geval door mijn reis- of annuleringsverzekering vergoed? Het antwoord is ‘nee’, zowel de reisverzekering als de module annulering biedt hiervoor geen dekking. Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie. Indien u zonder reisorganisatie een reis heeft geboekt neem in dat geval contact op met uw vervoersmaatschappij en uw accommodatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden. 

Als ik mijn reeds geboekte reis annuleer, worden mijn kosten in dat geval door het ‘Calamiteitenfonds’ vergoed? Ook hier is het antwoord ‘nee’, het Calamiteitenfonds biedt ook geen dekking voor het coronavirus. De definitie van een calamiteit in de garantieregeling is: “een door molest of een natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.” Bij ziektes en epidemieën is daarvan geen sprake. Klik voor meer informatie >>

Ik ben al op reis en wil mijn reis afbreken vanwege het coronavirus. Is dit verzekerd? Ook hier is het antwoord ‘nee’. Zowel de reisverzekering als de module annulering bieden hiervoor geen dekking. Indien u al dan niet als gevolg van het coronavirus ernstig ziek bent, dan gelden uiteraard de reguliere voorwaarden van de reisverzekering.

Ik moet door de uitbraak van het coronavirus langer dan gepland op mijn vakantiebestemming blijven. Blijft mijn (kortlopende) reisverzekering in dat geval geldig? Het antwoord hierop is ‘ja’, uw reisverzekering blijft gedurende die periode van kracht.

De besmettingen in Oostenrijk, 6-3-2020, 12.30u (bron: APA)
De besmettingen in Oostenrijk, 6-3-2020, 12.30u (bron: APA)

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen van het coronavirus in de Alpen? 

Op onze site houden wij een liveblog bij over de status van het coronavirus. Bekijk het blog op wintersport.nl >>

De komende periode staan er veel nationale en internationale wedstrijden op de planning. Benieuwd hoe we hier in combinatie met het coronavirus mee omgaan? Lees het hier >>

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!