NSkiV: alle wedstrijden in maart afgelast vanwege Coronavirus (COVID-19)

Roel-B op 11 maart 2020


UTRECHT - Alle wedstrijden die onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging in de maand maart worden afgelast in verband met de uitbraak van het Coronavirus. Gegeven de huidige ontwikkelingen is het onze plicht om een actieve bijdrage te leveren aan het advies van het RIVM om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Hierbij volgt de Nederlandse Ski Vereniging het advies van NOC-NSF.

Sportieve aspect

Los van het gezondheidsaspect heeft ook het sportieve aspect meegewogen in de beslissing. De wedstrijden kunnen namelijk niet plaatsvinden met het sterkst mogelijke deelnemersveld, onder andere vanwege de genomen maatregelen in Noord-Brabant. Derhalve zouden de wedstrijden niet plaats kunnen vinden zoals wij nastreven, namelijk met een representatief deelnemersveld, in een veilige sociale omgeving en zonder angst voor gezondheidsrisico’s zowel voor atleten, begeleiding en toeschouwers.

Wedstrijden

Deze beslissing is van toepassing op alle wedstrijden die onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging in de maand maart, waaronder het N(J)K Alpineskiën op de outdoorbaan bij Il Primo in Bergen (NH).

Tevens is besloten om twee evenementen in april te annuleren. Het betreft het NK freestyle snowboard en ski in het Zwitserse Laax van 4 tot en met 11 april en de finale NK Schoolteams in Zoetermeer op 4 april. Een volledige lijst van alle wedstrijden en de praktische gevolgen is te vinden op wintersport.nl/vereniging. Voor overige evenementen in april 2020 zal in een later stadium een beslissing worden genomen.

Roel-B
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.