Overzicht en informatie over geannuleerde wedstrijden & evenementen

Roel-B op 11 maart 2020


Alle wedstrijden die onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging in de maand maart worden afgelast in verband met de uitbraak van het Coronavirus. In dit weblog bericht worden alle gevolgen per evenement uitgewerkt. Waarnodig zal dit worden geupdate of worden aangevuld.

Update 27 maart 2020

De Freestyle Tour commissie heeft in samenspraak met Sneeuwsport Vlaanderen besloten dat we niet anders kunnen dan de geplande wedstrijd in Terneuzen (9 mei) en het finale weekend in Landgraaf (16 en 17 mei) te cancellen. Gezien het feit dat we in het geboortejaar van de Freestyle Tour geen representatief aantal wedstrijden hebben kunnen laten plaats vinden zijn prijsuitreikingen of titels ook niet aan de orde.

Namens de commissie: ‘We hopen dat iedereen in ziet dat dit een beslissing is die we hebben genomen met de rug tegen de muur. Wij kunnen en willen de verantwoordelijkheid voor jullie gezondheid (of mogelijke blessures bij een herneming zonder training) niet nemen.’

Update 16 maart 2020

Alle alpine ski (sneeuw en baan) afgelast voor seizoen 2019/2020

Door de aanvullende maatregelen vanuit het kabinet, de adviezen van het RIVM en NOC-NSF en de verwachting dat na 6 april ‘het normale leven’ nog niet kan worden opgepakt heeft de NSkiV besloten om alle alpine skiwedstrijden in de sneeuw en op de baan voor seizoen 2019/2020 af te gelasten.


NK alpine baan - 14 maart 2020

Het NK alpine baan zal a.s. zaterdag niet plaatsvinden. In overleg met Il Primo zal worden gezocht naar een nieuwe datum voor het NK alpine 2020. De verwachting is niet dat deze nog in seizoen 2019/2020 zal worden georganiseerd.

Deelnemers kunnen hun inschrijving ‘laten staan’ tot er een nieuwe datum is vastgesteld en daarmee deelnemen aan het NK in een later stadium. Deelnemers mogen ook hun inschrijving ‘intrekken’. In dat geval zal zal het volledige inschrijfgeld worden teruggestort. Je trekt je deelname in door de bevestigingsemail van inschrijving te sturen naar het sportsecretariaat (sportsecretariaat@wintersport.nl) met verzoek tot ‘intrekken van deelname’ aan het NK alpine baan 2020.

NK freestyle snowboard & ski - 4 t/m 11 april 2020

Het NK freestyle snowboard & ski van 4 tot en met 11 april in het Zwitserse Laax zal niet plaatsvinden. In nauw overleg met Sneeuwsport Vlaanderen en de instanties ter plaatse in Laax is er besloten om een proactieve houding aan te nemen en zien we geen ander alternatief dan deze editie van Snowfest 2020 te moeten afgelasten. Onze beide federaties ademen wintersport uit en het schrappen van het jaarlijkse hoogtepunt van onze disciplines doet ons dan ook enorm veel pijn.

Deze keuze is gemaakt op basis van advies van overheidsinstanties zoals BOIC, NOC-NSF en overige zorginstanties, de Zwitserse overheid én het feit dat veel internationale wedstrijden en nationale kampioenschappen zijn afgelast. Naast het gezondheidsaspect speelt ook het sportieve aspect een rol bij de keuze voor afgelasting, aangezien wij het niet wenselijk achten om het evenement doorgang te laten vinden met een niet representatief deelnemersveld.

We gaan in overleg met Sneeuwsport Vlaanderen om te bekijken of er een indoor alternatief kan worden georganiseerd later in het seizoen, bijvoorbeeld tijdens de finale van de Freestyle Tour in SnowWorld Landgraaf.

Deelnemers kunnen hun inschrijfgeld terugkrijgen door de bevestigingsmail van de inschrijving te sturen naar het sportsecretariaat met verzoek tot ‘intrekken van deelname’ aan het NK freestyle snowboard & ski.

Kids Cup baan

De finale van de Kids Cup baanserie van 21 maart bij Skiclub Nieuwegein zal niet plaatsvinden. Daarmee wordt de serie van de Kids Cup baan vroegtijdig afgerond en zullen er in seizoen 2019/2020 geen overall prijzen worden uitgereikt.

La Scara

De Nederlandse Ski Vereniging heeft i.v.m. de gezondsheidsrisico’s rondom de verspreiding van het Corona-virus besloten om geen Nederlandse afvaardiging te sturen naar de La Scara kinderwedstrijden van 1 en 2 april 2020 in Val-d’Isère. Voor vragen of meer informatie kan er contact worden opgenomen met de afdeling talentherkenning en topsport via Pepijn van Schijndel.

Overige informatie

Overzicht alle wedstrijden die zijn afgelast:

Zie wedstrijdkalender

Bij specifieke vragen kan er contact worden opgenomen met Paco Krom, afdeling wedstrijdzaken.

Roel-B
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.