Groot liftproject in Ski amadé uitgesteld

Henri op 25 maart 2020· 10 reacties

Panoramalink Wagrain - Kleinarl (shuttleberg.com)

Update 1 juli 2020: inmiddels is bekend dat de verbinding tussen Wagrain en Kleinarl alsnog dit jaar wordt gerealiseerd. Meer informatie: Nieuwe skiliften in Oostenrijk (2020-2021

Vervelend nieuws vanuit Salzburg. In de Salzburger Sportwelt, onderdeel van het grote skipasverbond Ski Amadé, zou deze zomer een megaproject ter waarde van maar liefst 60 miljoen euro worden voltooid. De Flying Mozart gondel vanuit Wagrain zou worden vervangen door een moderne 10-persoons gondel. Daarnaast zou de langverwachte verbinding tussen Wagrain en Kleinarl worden voltooid met een nieuwe gondel, de ‘Panorama Link’. Helaas gooit de huidige corona-situatie roet in het eten.

Leveringen vanuit het buitenland niet mogelijk

De crisis zorgt voor grote onzekerheden, waardoor er is besloten het project met één jaar uit te stellen. Het project is afhankelijk van leveringen uit onder meer Tsjechië en Italië. In de komende maanden zijn deze leveringen niet mogelijk waardoor het project niet voor het begin van aankomend winterseizoen gereed kan zijn. Ondanks het uitstel zal er naar alle waarschijnlijkheid deze zomer zoveel mogelijk worden gebouwd. Tientallen lokale ondernemingen en honderden werknemers zijn afhankelijk van dit project, dus een bouwbegin in het voorjaar 2021 zou voor veel ondernemingen problematisch zijn.

Meer skiliftprojecten uitgesteld?

Het is aannemelijk dat meerdere skigebieden in de komende maanden soortgelijk nieuws publiceren. De coronacrisis zorgt niet alleen voor problemen met de levering van skiliftonderdelen, maar ook kunnen financiële problemen ervoor zorgen dat skigebieden af moeten zien van geplande liftvernieuwingen. Dat laatste zal vooral voor kleinere en middelgrote skigebieden spelen. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: salzburg.orf.at

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Plaats een reactie

Quick25 maart 2020 · 18:45

Dit seizoen was er sprake van dat de verbinding met de G-Link dan al vanaf 23 maart gesloten zou zijn. Hopelijk hoeft dat door wat voorbereidende werkzaamheden deze zomer komend seizoen dan niet meer te gebeuren en kan de G-Link het seizoen gewoon afmaken.

Mr. Slow
Rogierhgv25 maart 2020 · 19:31

Gelukkig hebben ze hier een prima en één van de betere seizoenen gedraaid.
Weliswaar een maand korter dan gepland, maar genoeg geld in kas om dit probleem op te vangen en dus deze keuze te kunnen maken.

Snowy197026 maart 2020 · 13:14

Potverdikkie! Ik dacht nog “ieder nadeel heb zijn voordeel”…
Nu mijn vakantie naar Flachau niet doorging, verplaatsen we die een jaar. En dan zou dit project mooi klaar zijn. Niet dus. Dan nemen we toch maar gewoon een keer de skibus.

Beter één piste onder mijn ski's dan 10 op de webcam
bram8226 maart 2020 · 19:12

Potverdikkie! Ik dacht nog “ieder nadeel heb zijn voordeel”…
Nu mijn vakantie naar Flachau niet doorging, verplaatsen we die een jaar. En dan zou dit project mooi klaar zijn. Niet dus. Dan nemen we toch maar gewoon een keer de skibus.

Snowy1970 op 26 mrt 2020 13:14

Inderdaad kwartiertje bergop heen en in 10min bergaf terug. Daar is nog overheen te komen…

Joy8527 maart 2020 · 09:49

De Panorama Link hebben ze wel nog niet 100% opgegeven omdat er reeds een deel gebouwd is. Gelezen op Alpinforum, de Flying Mozart wel.

bram8228 maart 2020 · 08:56

Van de nieuwe flying Mozart was in ieder geval de fundering van het midden station bij de g-link al klaar afgelopen januari.

Joy8516 juni 2020 · 08:01

Van deze eerdere berichtgeving lijkt dus niets te kloppen. De panorama link opent in december, maar er is meer! Ook de missing link richting Zauchensee zit momenteel in de vergunningsfase en men hoopt deze in december ook nog reeds te openen! De vermoedelijk korte gondel zal over de Tauernautobahn gaan. https://salzburg.orf.at/stories/3053277/
Enkel de Flying Mozart loopt 1 jaar vertraging op, al is men wel al bezig met de funderingen van de liftpalen.

*bericht bewerkt door Joy85 op 16 jun 2020 08:01

koenstrooper16 juni 2020 · 10:10

dat zijn nog eens mooie berichten als je voor volgend jaar Kleinarl hebt geboekt. Ik wist niet dat die verbinding naar Zauchensee ook al op een dergelijk korte termijn op de planning stond.

Henriauteur16 juni 2020 · 13:15

@Joy85 aanvankelijk (op het moment van schrijven van dit blog) zouden beide projecten worden uitgesteld. Alle informatie over de Flying Mozart én Panorama Link was offline gehaald.
Vrij snel daarna werd het toch duidelijk dat de Panorama Link toch nog mogelijk (maar nog onzeker) was. Niets stond nog vast en ik heb van zowel Shuttleberg Kleinarl als Snow Space Salzburg helaas geen reactie op mijn mails gekregen. Nu lijkt het er dus toch op dat het ze gaat lukken om de gondel af te ronden. Een update volgt binnenkort in het stukje over de nieuwe skiliften in Oostenrijk van dit jaar.

Joy8516 juni 2020 · 15:32

@Henri Mijn intro zin was niet persoonlijk bedoeld, zie het eerder als een uiting van enthousiasme. ;) mijn excuses. Voor de panorama link had men van in het begin altijd wel de bedoeling om hem dit jaar nog af te krijgen, maar zoals voor iedereen, was er geen horizon om dit met zekerheid te kunnen garanderen.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.