Wat is jullie favoriete uitrustingsstuk?

Rogier op 07 maart 2015· 32 reacties

Een hele kar vol met spulletjs voor een mooie skidag!
Een hele kar vol met spulletjs voor een mooie skidag!

Wintersport is een echte materiaalsport. Mooie ski’s, snowboards, technische snufjes op skischoenen, fantastische skibrillen, doordachte lawinerugzakken en comfortabele donsjassen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Elke wintersporter heeft wel wat specefiek wintersport materiaal. Sommige gear-freaks (ik geef meteen toe dat ik schuldig ben) hebben genoeg materiaal om een klein dorp te voorzien van spullen. Terwijl andere wintersporters zelf slechts een paar goede wintersportsokken en een helm hebben als specifiek wintersportmateriaal. Maar we hebben vast allemaal wel een favoriet uitrustingsstuk, toch?

Nog best lastig
Persoonlijk ben ik een gearfreak. En daarmee ben ik gek op veel van mijn materiaal. De ski’s (welke dan?), de mijn Pulse lawinepieps, mijn airbag rugzak, die zeer fijne toerskischoenen, mijn skibril (ID2-pro) die in mist mij al menige keer geholpen heeft heelhuids thuis te komen? Heel eerlijk gezegd kan ik niet eens zo makkelijk kiezen, welk uitrustingsstuk als favoriet zou kiezen.

null

Misschien als ik moet kiezen…
Als ik moest kiezen, en ik vraag het aan jullie op te doen, dus is het flauw als ik het niet doe. Dan is het misschien wel mijn camera die ik zou kiezen. Met daarna een heleboel gedeelde tweede plaatsen. Ik ben er namelijk gek op om mijn skitochten op beeld vast te leggen. En welke kleding ik ook aan heb, welke ski’s ook onder mijn voeten geklikt zitten, ik heb altijd mijn camera mee. Het meest een Sony Alpha 6000 met een hoogwaardige Zeiss lens. Ja ik denk dat dit mijn favoriet is.

Hebben jullie een favoriet uitrustingsstuk?
Hebben jullie een favoriet uitrustingsstuk? Welk stuk materiaal neem je echt altijd mee, en ben je overdreven zuinig of trots op? En waarom?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Misschien klinkt het gek maar ik ben echt superblij met mijn contactlenzen tijdens de wintersport. Zou me geen raad weten zonder die dingen.

Übung macht den meister!!!

Dan kies ik voor mijn nieuwe tourcombi. (Ski + binding). Ik ben altijd kritisch geweest over het fenomeen onequiver, maar ik durf te beweren dat ik hem heb gevonden.

When life gets too complicated.... SKI

Mijn sneeuwkettingen.

Nog nooit nodig gehad en dat wil ik graag zo houden :-)

Ik heb alleen geld uitgegeven aan fijne schoenen (Atomic Hawx) en goeie ski’s (Salomon Enduro XT800). De stokken ergens via marktplaats gratis afgehaald. Voor de rest draag ik kleding van de Scapino en de Aldi en een bril en helm van de Aldi. Bevalt allemaal prima…

Mijn zelfbouwski’s, ben er erg trots op. En op elke vakantie gaan ze mee.

A winter without powder isn't a winter!

Mijn ski’s! Zonder gaat toch stuk minder

Don't eat yellow snow

@Alex (flauwe modus aan)Dat weet je van één uitje in snowworld?(flauwe modus uit)

Click. Click. Peace

@bram82 Hoe kun je ooit met een bril van de aldi goed skiën??

Gang is alles

Mijn skibril… Waarom?

Als ik die opzet ben ik op wintersport.

Plain and simple

Seriously snow addicted family!

@Rogier klopt, maar ik kan me niet voorstellen dat het buiten heel anders aan gaat voelen. Mijn vorige planken waren echt niet zo fijn op een piste (binnen of buiten). Uiteindelijk zijn ze bedoeld om mee omhoog te lopen :-)

When life gets too complicated.... SKI

Pffft, kan niet kiezen! Vind alles zo ontezettend leuk en kan ook erg genieten van het utizoeken van nieuwe spulletjes (soms gebuert dat wat te vaak ;) )
Een iets minder doordachte aankoop waar ik wel erg veel aan heb: lang vest dat waterafstotend is. Kan ik nog zo een technische jas hebben, met wat warm weer vind ik het juist wel lekker dat ik er wat lucht doorheen voel (beter dan die ritsen onder je oksels).

Ik kies voor mijn skischoenen net nieuw en zitten heerlijk

Mijn kjus formula pro skibroek, heb ondertussen 7 broeken in alle kleuren .maar sinds ik deze heb niks anders meer gedragen,zit heerlijk

jojo

Mn Burton handschoenen,al 12 jaar oud en een paar keer opnieuw genaaid maar ik kan er geen afstand van doen.

www.wausclothing.com THE BRAND FOR BOARDERS

Met stip mijn nieuwe Anon M2 bril met magnetische lenzen. Super makkelijk omwisselen en voor mij perfecte pasvorm.

Offtopic: @rogier: erg veel van je posts zijn de laatste tijd een soort van vraag… Heb je hier een speciaal doel mee voor ogen? Ik merk dat ik een beetje begin af te haken erbij… Het is goed bedoeld commentaar om de site (voor mij) interessant te houden… Wellicht snap ik het beter als ik de reden weet.

@iVarros Wij proberen blogs te schrijven voor iedereen, de ene keer tips, dan weer een fotoreport, een gebiedsreview of wat dan ook. Ik schrijf de blogs uit pure intresse en gebruik veel antwoorden om ideën op te doen voor nieuwe blogs, voila.

Click. Click. Peace

Mn oakley goggle met 2 lenzen, en nooit meer beslagen!

SKIEN GAAF!

zeer absurd, maar mijn fleece waarin ik ga skiën als het wat beter weer is. Niet makkelijk te vinden, 200 dik ipv 100, met een korte rits ipv een lange en dan nog een borstzakje met rits, waarin ik zowel mijn fototoestel als mijn borstflesje kwijt kan.

@ iVarros

Ik ben dit volkomen met je eens. Er is al eens eerder commentaar op gekomen, maar blijkbaar voor gekozen om deze lijn aan te houden.
Het is wat mij betreft meer iets voor een forum om deze insteek te kiezen dan voor de blogs.

@Jesper,

Ik zag afgelopen wintersport met mijn zonnebril op sterkte met sneeuwval en mist meer diepte als mijn reisgenoten met hun dure skibrillen. Tevens bevroren de glazen van mijn bril minder gauw als die van hun skibrillen. Prijskaartje zegt niet altijd alles.

Hakuna Matata

On-topic: Mijn zonnebril op sterkte dus :)

Hakuna Matata

@Sleghie apart :o

Gang is alles

Ski helm van Dainese, met vizier keuze uit oranje en zwart. Dit jaar voor het eerst weinig last gehad van een beslagen bril.

Nog geen eigen ski’s gekocht (weer niet :P ) mijn schoenen staan op de nominatie om vervangen te worden (blijf toch 1 (links) en 2 (rechts) irritante problemen ermee houden) dus dat schiet ook al niet op :P voor de rest wisselt een hoop, alhoewel ik goggle (mwa, wil eigenlijk zo een adidas) en helm al een tijdje heb, die laatste zit erg lekker, en is nog wel stoer ook, dus mijn helm mag naar nr 2.
Mijn favo uitrustinggstuk is dan mijn oneil skibroek, dat ding heeft van binnen een zachte stoffen voering die heerlijk aanvoelt wanneer je geen thermobroek nodig heb :)

Als ik moet kiezen, dan is voor mij de keuze heel snel gemaakt, mijn lievelingsgear is mijn borst/rugprotector harnas. Waarom, na het barsten van een wervel (motor-circuitongeluk) kan ik niet meer zonder, die dat ik aanhad toen heeft mij gered van de rolstoel. En bij het boarden wens ik wat te freestylen (on en offpiste) en wens ik ernstige blessures aan rug te voorkomen. Safety tijdens de sport staat heel hoog op de prio. Een bijkomend voordeel is de extra steun die men rug krijgt.

If you're not living on the edge, you're taking up too much space

Het meest logische en voor de hand liggende antwoord: mijn ski’s!
Die dingen zijn letterlijk de link tussen jezelf en de sneeuw, en zorgen dus voor de waanzinnige grijns op je gezicht als ze exact doen wat jij graag wil. Al de andere gear staat ten dienste van dat gevoel – niet dat ze daardoor onbelangrijk zijn, maar het zijn de latten die voor de kers op de taart zorgen.

Ik ga toch voor mij sportbril (die nog steeds in mijn gezicht gebrand staat terwijl ik alweer 2 weken thuis ben). Blauwe spiegelglazen vanbuiten en ik zie er paarse sneeuw mee. Het moet al enorm slecht weer zijn voor ik een goggle op mijn neus zet. Ik voel mij daar zo opgesloten in. Liever iets lichts en compact dat me na enkele uren nog steeds niet op de zenuwen werkt.

warme kleding, dat is zeker het allerbelangrijkste :)

Mijn favo onderdeel is vaak hetgeen dat ik net heb aangeschaft, voor dit seizoen had ik en een jas, broek, board en bindingen gekocht. Zeker met de jas ben ik enorm happy, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om de ervaringen en avonturen in de sneeuw. En die waren weer goed afgelopen winter, altijd weer te kort! Dus volgend jaar staan er weer 2 weken op de planning :)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie