Doet jouw wintersportorganisatie een aanvraag voor het sportstimuleringsfonds?

Jordan-P op 06 april 2020

Momenteel is het weer mogelijk om een aanvraag te doen binnen het sportstimuleringsfonds. Dit fonds is er om de aangesloten wintersportorganisaties te ondersteunen om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de wintersport beleving. De Nederlandse Ski Vereniging helpt jullie wintersportorganisatie graag door te investeren in jullie plan: maximaal €5.000 per aanvraag.

Om jullie enthousiast te maken en een beeld te geven van de mogelijkheden doorlopen we graag de toekenningen van afgelopen seizoen.

  • Langlaufvereniging Gouda heeft een toekenning ontvangen om een nieuwe langlaufheuvel speciaal voor beginners te realiseren. Het project van Langlaufvereniging Gouda heeft een toekenning van €5000,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen. In september 2019 is de nieuwe beginnersheuvel aangelegd en gedurende het seizoen is hier veel gebruik van gemaakt door (nieuwe) cursisten en schoolkinderen.

  • Skiteam Dordrecht ontving een toekenning om zich toe te kunnen leggen op de Ski Cross-discipline. Het project van Skiteam Dordrecht heeft een toekenning van €4500,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen. Het skiteam heeft afgelopen seizoen volop getraind op deze discipline en deelgenomen aan de Audi Ski Cross in Crans Montana.

  • Langlaufvereniging Bedaf kon aan de slag met een toekenning om hun biatlon veld te professionaliseren door het aanbrengen van een overkapping en schietpalen. Het project van Langlaufvereniging Bedaf heeft een toekenning van €2699,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen. De accommodatie van Bedaf wordt regelmatig verhuurd aan families, bedrijven, groepen kinderen en scholen. De overkapping is onder andere gebruikt tijdens de jaarlijkse opa- en omadag; gedurende de hele dag regende het, de overkapping bood uitkomst.

  • De Nederlandse Visueel-gehandicapte Ski Vereniging organiseerde een dag om ervaren en onervaren visueel-beperkte wintersporters samen te brengen. Het project van de Nederlandse Visueel-gehandicapte Ski Vereniging heeft een toekenning van €2975,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen. Zaterdag 26 oktober 2019 heeft er een succesvolle kick off van het winterseizoen plaatsgevonden met een bijdrage van het ‘Sportstimuleringsfonds’.

  • Skiteam Twente was een nieuw op te richten vereniging in Enschede. Met behulp van het ‘Sportstimuleringsfonds’ zou de vereniging proberen te voorzien in de aanwezige behoefte in de Achterhoek, Salland en Twente om wedstrijden te skiën. Het project van Skiteam Twente heeft een toekenning van €3266,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen. De vereniging is inmiddels opgericht en lid van de Nederlandse Ski Vereniging. In het eerste verenigingsjaar heeft het onder andere een ‘nationale puntenwedstrijd’ georganiseerd bij Skicentrum Moser.

  • Troll Nordic Sports heeft een toekenning ontvangen namens het ‘Noords Platform’. Met behulp van het ‘Sportstimuleringsfonds’ ging het platform verder met de ontwikkelingen van de ‘‘Holland Cup Noords’ en ‘noordsesporten.nl’. Het project van Troll Nordic Sports heeft een toekenning van €750,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen. De ‘Holland Cup Noords 2019’ is inmiddels afgesloten en de website staat vol met informatie.

  • Outdoor Ski Racing heeft een toekenning ontvangen om de beleving tijdens wedstrijden te intensiveren. Met nieuwe timing software zou de vereniging ervoor zorgen dat tijdens wedstrijden iedereen live inzicht heeft in wedstrijdinformatie. Het project van Outdoor Ski Racing heeft een toekenning van €3749,- uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen. De timing software is meerdere malen gebruikt in het seizoen 2019-2020.

Heeft jullie organisatie ook een goed idee om meer Nederlanders een betere wintersport beleving te bieden? Dien dan tot 1 mei 2020 de aanvraag in en wie weet ontvangt jullie organisatie dan een mooie bijdrage om dit te verwezenlijken. De aanvragen worden beoordeeld door de Sportraad. Uiterlijk 15 juli 2020 ontvang je bericht over eventuele toewijzing.

Voor meer informatie over het Sportstimuleringsfonds zie:
https://www.wintersport.nl/vereniging/sportstimuleringsfonds

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.