Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd

Jordan-P op 28 april 2020


Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Het kabinet heeft de gemeenten opgeroepen om deze sportactiviteiten te faciliteren en te organiseren, altijd onder begeleiding van buurtsportcoaches of het kader van sportaanbieders. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging.

Sportprotocol

Wij willen wintersportorganisaties en buitenaccommodaties adviseren dit protocol strikt te volgen wanneer ze open willen gaan voor de jeugd! Helaas moeten de indoorfaciliteiten nog even geduld hebben om wintersporters te mogen ontvangen.

Posters en informatieborden met richtlijnen

Er zijn posters en informatieborden ontwikkeld met richtlijnen voor bestuurders, trainers, ouders en sporters. Deze zijn nu vindbaar op: https://nocnsf.nl/sportprotocol en zullen op korte termijn ook op www.clubdesigns.nl te vinden zijn.

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.