Ramsau nieuwe thuishaven voor Noords Festival 2021

Jordan-P op 11 mei 2020

Ondanks de huidige situatie hopen we komend seizoen in januari het Noords Festival plaats te laten vinden. In samenwerking met Vasa Sport organiseren we dit jaarlijkse evenement met lessen, clinics, tochten en de strijd om de Nederlandse titels voor langlaufers van alle leeftijden en niveaus. Na een aantal seizoenen Sankt Ulrich am Pillersee als thuisbasis te hebben gehad, zal het Noords Festival 2020 zich vanaf komend seizoen in Ramsau am Dachstein (Oostenrijk) vestigen.

Keuze voor Ramsau

Na het uitzetten van een enquête om mee te belissen over de locatie van het Noords Festival werd duidelijk dat maarliefst 60,4 % van de langlauf community een sterke of lichte voorkeur voor Ramsau had, 29,2 % een sterke of lichte voorkeur voor St.Ulrich en 10,4 % had geen voorkeur. Dit resultaat was duidelijk genoeg om de onderhandelingen met Ramsau voort te zetten. Op dinsdag 5 mei is het contract ondertekend en zal het Noords Festival met de Nederlandse kampioenschappen de komende 3 jaar in Ramsau plaatsvinden. Het Noords Festival 2021 staat nu gepland van zaterdag 9 januari 2021 t/m zondag 17 januari 2021.

NK-marathons

Het Noords Festival wordt voorafgaand aan de Tour de Ramsau georganiseerd. Dit biedt de langlaufers de mogelijkheid om ook deel te nemen aan het programma van de Tour de Ramsau met de Nightrace en de 2 marathons.

Sidney Teeling, eigenaar van Vasa Sport, zegt hierover: ‘Er werden wel wat kanttekeningen geplaatst bij de zwaarte van het programma als je aan beide marathons deelneemt. Dat is natuurlijk waar, maar niemand hoeft aan het hele programma en dus alle wedstrijden deel te nemen. Je mag zelf kiezen of je aan één of twee marathons deelneemt of wellicht aan één van de 15 km wedstrijden of helemaal niet aan de start verschijnt.’ Beiden marathons (de 30 klassiek op zaterdag en 42 vrije stijl op zondag) gelden als Nederlands kampioenschap voor de algemene klasse vrouwen en mannen. Bij de prijsuitreiking, die vóór de internationale prijsuitreiking plaatsvindt, worden de beste 6 vrouwen en beste 6 mannen geëerd.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Noords Festival en de Nederlandse kampioenschappen kijk je op https://www.wintersport.nl/vereniging/noords-festival-nk-langlauf.

Het direct boeken van de reis, lessen, clinics en de inschrijving van de wedstrijden verlopen via VASA sport: www.vasasport.nl/langlauf/noords-festival.

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.