Het heeft even geduurd, maar we mogen dan toch echt weer gaan wintersporten in Nederland! Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan, dus ook het skiën en snowboarden in de skihal, op de rolbaan en de outdoorbaan. Wel gelden er uiteraard regels voor het gebruik, daarover vertellen we je in deze video meer.

Ook skilessen mogen weer

In de persconferentie van 24 juni werd het goede nieuws bekendgemaakt. Binnensport locaties mogen per 1 juli hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. Daaronder valt ook skiën, snowboarden en het les krijgen in deze activiteiten. Elke locatie moet voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, dit zal in de praktijk overal net wat anders worden toegepast. We raden je dan ook aan de richtlijnen van de locatie zorgvuldig te lezen.

De spelregels voor wintersporten in het kort:

  • Wintersporten is geen contactsport. Volwassenen moeten tijdens het sporten dus 1,5 meter afstand aanhouden. Kinderen en jeugd tot 18 jaar hoeven dit niet;
  • Voor en na afloop van de sportbeoefening moeten sporters van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Ook in de kleedkamers en de kantines die ook per 1 juli weer open mogen;
  • Mocht je les krijgen, dan moet de leraar tijdens het lesgeven 1,5 meter afstand houden, tenzij dit, zoals bij een gehandicapt persoon of vanwege veiligheid, niet mogelijk is;
  • Gebruik zoveel mogelijk eigen materiaal. Materialen die veel met handen worden aangeraakt moeten direct na de trainingssessie worden gereinigd met water en zeep of reinigingsdoekjes;
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties mogen weer open.

Skiles geven met 1,5 meter afstand is nog goed mogelijk!

Check of jouw wintersportlocatie geopend is

In Nederland kun je wintersporten op de rolbaan, de outdoorbaan en natuurlijk de indoor skihal. Hoewel deze locaties dus weer open mogen, is het verstandig om te kijken of de locatie waar jij graag naartoe wil, al geopend is. Zoals we eerder aankondigden heeft SnowWorld al laten weten in ieder geval per 1 juli weer te openen.

Corona en sporten

Voor alle informatie die je als sporter moet weten, verwijzen we je door naar het sportprotocol van het NOCNSF en alle reguliere informatie over de coronaregels per 1 juli.

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Plaats een reactie

nickcolaris27 juni 2020 · 14:13

Ha, vakantie 2021 zojuist geboekt!

Pray for Snow!
bartvwg27 juni 2020 · 20:29

Die 1,5m regel is het meest idiote wat men heeft uitgevonden. 🙄
Maar natuurlijk fijn dat er kan geskied worden. 😉

Sjaak2727 juni 2020 · 21:54

https://youtu.be/SCJBf2l3xLc
1,5 meter is zo gek nog niet. Gevalletje waar de banaan er eerder was dan de patiënt 😬

Children of winter never grow old
bartvwg28 juni 2020 · 09:09

https://youtu.be/SCJBf2l3xLc
1,5 meter is zo gek nog niet. Gevalletje waar de banaan er eerder was dan de patiënt 😬

Sjaak27 op 27 jun 2020 21:54

In zo’n geval schiet je met 1,5m niet veel op. 😯

maik10028 juni 2020 · 18:36

@

Die 1,5m regel is het meest idiote wat men heeft uitgevonden. 🙄
Maar natuurlijk fijn dat er kan geskied worden. 😉

bartvwg op 27 jun 2020 20:29

@bartvwg Ok ik hap wel, jouw uitspraak vraagt natuurlijk om uitleg.
Een ieder snapt dat voldoende afstand houden het beste corona-voorbehoedsmiddel is. En 1,5m is een maat die daarbij redelijk past

...ski-addict...
bartvwg29 juni 2020 · 17:01

Een ieder snapt dat voldoende afstand houden het beste corona-voorbehoedsmiddel is. En 1,5m is een maat die daarbij redelijk past

maik100 op 28 jun 2020 18:36

Nu ja, ben het met je eens dat afstand belangrijk is hoor @maik100 maar welk afstand gaan we hanteren hè: de 1,0m van Oostenrijk, de 2,0m in Zuid-Tirol, de 1,5m hier (BE, NL,…) of de 6 Ft (1,8m) daar waar ze een ander metriek stelsel hebben?
Verder slaagt niemand er in deze afstand te hanteren, maak maar eens een hoepel van 3m dia (1,5m rondom je) en draag die eens rond je middel. Zelfs 1m is moeilijk haalbaar. ;)

marionmisran29 juni 2020 · 22:48

Afgelopen week twee dagen op de Hintertuxer Gletscher geskied. Heel fijn om op de skies te staan (skieweek maart was niet doorgegaan😔). Was best druk, veel sneeuw, veel skiteams. mondkapjes op in de gondel/bakjes.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.