Op 1 juli werden de coronamaatregelen verder versoepeld en mochten ook de sneeuwbanen weer open. Dat betekent dat we na maanden weer kunnen skiën en snowboarden op echte sneeuw! Samen met Arjen bracht ik een bezoek aan SnowWorld Zoetermeer, waar we getuige waren van het officiële moment van opening en uiteraard zelf ook even de piste op gingen.

Verse sneeuw op de piste!

In de maanden dat SnowWorld dicht is geweest hebben ze natuurlijk niet stil gezeten. Er is veel onderhoud aan de baan verricht en er ligt een mooie nieuwe sneeuwlaag. Het is natuurlijk zomer, dus heel druk was het niet op de baan en dat gaf ons de gelegenheid om eens lekker gas te geven.

Coronamaatregelen

Uiteraard moet je je ook in SnowWorld houden aan de coronamaatregelen. Dat betekent je tickets online kopen en een tijdsslot selecteren, uiteraard je handschoenen aan op de sneeuwbaan (en bij de uitgifte van materiaal), en je moet verplicht gebruik maken van disposable sokken (bij huurschoenen) en een disposable balaclava (een soort bivakmuts) bij een huurhelm. En uiteraard geldt ook hier: 1,5 meter afstand. Voor alle maatregelen kun je terecht op de site van SnowWorld.

Ook weer zin om de sneeuw in te gaan? Bekijk dan hier de sneeuwbanen in Nederland, België en Duitsland!

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.
evr662 juli 2020 · 11:52

Vanavond maar eens even kijken ;)

Edwin van Riel
MiVe3 juli 2020 · 13:23

Ze houden zich goed aan die anderhalve meter op de eerste 3 seconden ;)
Wel netjes al die zwarte gele lintjes.
Nou maar eens zien of een skihal vergelijkbaar is met een vleesfabriek.

evr663 juli 2020 · 13:34

Het was gewoon even ouderwets lekker. Niet druk en betere sneeuw dan ooit tevoren.

Edwin van Riel
Skimams4 juli 2020 · 17:20

Het was gewoon even ouderwets lekker. Niet druk en betere sneeuw dan ooit tevoren.

evr66 op 3 jul 2020 13:34

Goed om te horen Ed. Ik ga morgenochtend met Calum en @Bennie even een paar uurtjes alvorens volgende week naar de gletsjer te rijden.

mama on a mission in the snow

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.