Adem diep in en geniet van de heerlijke geuren van de natuur. Kijk om je heen en zie de prachtige bergwereld. De dalen, de bossen, de bergen. Relax in een alpenweide of geniet van een avontuurlijke klimtocht of mountainbike afdaling. Dat allemaal, en nog veel meer, is vakantie in het Salzburgerland!

Heerlijk wandelen

Of je nu een kort rondje wilt lopen, een speelse wandeling wilt maken met jonge kinderen, of een mooie huttentocht wenst te maken met veel hoogtemeters: iedereen komt aan zijn trekken in het Salzburgerland. Alle wandelingen hebben één ding gemeen en dat is de geweldige natuur en de mooie uitzichten.

Dit zijn de 10 mooiste wandelingen in het Salzburgerland

's Ochtends skiën en daarna lekker golfen

Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je 's ochtends kunt skiën en 's middags kunt golfen. Dit kan als je 's ochtends gaat skiën of boarden op de Kitzsteinhorn (open tot 21 juli), en 's middags je holes afwerkt bij de Golf Club Zell am See-Kaprun Saalbach-Hinterglemm. Als dat geen heerlijke vakantie is?

Perfect fietsgebied

Het maakt niet uit of je voor het eerst op een (elektrische) mountainbike stapt, of dat je al een ervaren downhiller bent. In het Salzburgerland vind je fietspaden voor iedereen. Mooie fietspaden rondom Salzburg, mooie wegen voor racefietsers, onverharde paden door de bergen voor mountainbikers en uitdagende ‘single-tracks’ in het bikepark voor de downhillers. Dit is het walhalla voor mountainbikers: in de regio’s Saalbach Hinterglemm en Saalfelden Leogang ligt zo’n 400 kilometer aan MTB-trails voor je klaar! Wees trouwens niet bang, lang niet alle paden gaan steil omhoog of naar beneden. Het is een heerlijk afwisselend fietsgebied. Wel moeten we jullie waarschuwen, het fietsen in de prachtige natuur van deze Oostenrijkse regio is verslavend!

Kijk hier voor de top 7 fietsroutes in het Salzburgerland

© SalzburgerLand Tourismus
© SalzburgerLand Tourismus

Hutten in overvloed

Nergens vind je zoveel almen en alpenweides als in het Salzburgerland, en op die almen staan mooie berghutten waar je welkom bent om wat te drinken, te eten en eventueel zelfs te overnachten. Je hoeft geen dagen op stap om bij deze hutten te komen. Veel van deze hutten zijn al binnen een uurtje te bereiken en vormen daarmee ook een perfect doel voor jonge kinderen!

Kiik hier voor meer informatie over het overnachten in een almhut

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.