Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Zomervakantie-idee: citytrip Salzburg

gesponsord op 20 juli 2020

De mooie stad Salzburg © SalzburgerLand Tourismus

Het centrum van Salzburg staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en dat is niet voor niets! Deze mooie, historische en compacte stad is een bezoek meer dan waard. Heerlijk voor een citytrip van een weekend of als afwisseling tijdens een langere vakantie in het Salzburgerland.

Tip: een doordeweekse dag is beter dan het weekend om Salzburg te ontdekken. Het is rustiger en je hebt veel bezienswaardigheden voor jezelf.

Veel te doen in Salzburg

In Salzburg is er zoveel te doen! Zo kun je door de pittoreske binnenstad wandelen en het mooie Domquartier bezoeken. Of ga met de Festungsbahn omhoog om vanaf de Festung Hohensalzburg van het uitzicht over de stad en omliggende bergen te genieten. Het bezoeken van het geboortehuis van Mozart is ook de moeite waard! Je kunt daarnaast de bus nemen naar Schloss Hellbrunn met de beroemde Wasserspielen, of genieten van een dagje in de naastgelegen dierentuin. Vergeet ook zeker niet de roofvogelshow of het concert in de ´Fürstenzimmer´.

Volgens Sandor Cheizoo, skileraar, reisleider en Salzburgerland-fan bestaat het vakantiegevoel in Salzburgerland uit:

De middeleeuwen beleven

Salzburg is een historische stad. Eeuwenlang beschermden de Festung Hohensalzburg, Burg Hohenwerfen en andere kastelen en burchten de handelswegen en rijkdom van Salzburg. Tegenwoordig kun je al deze kastelen en burchten bezoeken waar de middeleeuwen weer tot leven komen. Deze reis terug in de tijd is meer dan de moeite waard.

Mozart is in Salzburg geboren. © SalzburgerLand Tourismus

Salzburgerland Card

Met de SalzburgerLand Card kun je maar liefst 190 attracties en bezienswaardigheden voor één vaste prijs bezoeken. Zo kun je in Salzburg tóch dat ene museum binnengaan en je laten verrassen, het kost niks extra’s. De SalzburgerLand Card is voor iedereen die meer wil beleven voor minder geld. De card is geldig van 1 mei tot en met 26 oktober en kan voor 6 of 12 dagen gekocht worden. Wanneer de kaart ingaat, bepaal je zelf.