Candide Thovex is een van 's werelds beste skiërs. Misschien wel de allerbeste. Hij deed één keer mee met de freeride world tour, het resultaat? Hij won! Tegenwoordig houdt deze skigod zich bezig met het maken van leuke, grappige en indrukwekkende filmpjes. Maar ook ontzettend mooie films. Few Words is zijn film. En deze één uur durende film is nu gratis te bekijken! Dus heb je niets te doen vanavond? Heb je een uurtje over? Kijk dan zeker. G.e.w.e.l.d.i.g. En helemaal gratis. Daar worden wij Nederlanders (en Belgen) toch ook blij van…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Zeker het kijken waard, erg vet!

Schitterende beelden van een geweldige skiër… Alleen snap niet dat hij zonder helm skiet maar dat even terzijde…

Wat een gehyper weer. Over de top. Gewoon lekker skiën en boarden is toch heerlijk genoeg. Waarom die overdreven aandacht altijd weer voor die enkelingen die hun leven in de waagschaal gooien voor het filmen van stunts die voor de gemiddelde skiër absoluut niet weggelegd zijn. En mocht die zich er toch aan wagen gegarandeerd tot botbreuken of erger zouden leiden. Als je lekker gaat hardlopen voor je gezondheid richt je je toch ook niet onmiddelijk op het lopen van ultralopen. Hou het simpel en blijf gezond is mijn devies! Elk jaar zijn er weer genoeg doden en gewonden te betreuren die hun grenzen onnodig overschreden.
Btw. ik ben enthousiast boarder, kiter, inline-skater en hardloper.

Waanzinnig mooie -docu-style-film- Erg mooie beelden, lines …kortom: " JAW-DROPPING" :-)

i’m living my dream now

Mattie, je slaat de plank mis…

Deze man is kennelijk een topskieer en daar is een documentaire over gemaakt met prachtige beelden, die voor veel mensen leuk is om te kijken. Toch niemand heeft het hier over dat hij/zij hem na wil doen? Net zoals het voor andere mensen misschien leuk is om naar een documentaire over Johan Cruiff te kijken, zonder dat ze daarbij ook maar de illusie hebben dat ze net zo goed kunnen voetballen.

Ik (en ik denk velen met mij) geniet gewoon van deze beelden en ga daarna gewoon weer lekker op mijn eigen niveau skieen en boarden. Dat jij het misschien niet leuk vind, dat is een ander verhaal, maar dat heeft dus totaal niets met “gehyper” te maken.

Super!!

Dit is echt onvoorstelbaar, wat een verhaal, wat een vent…
De natuurlijk flow waar hij mee de berg af suist is ongekend.

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Haha, dat was natuurlijk te verwachten. Mijn vorige reactie was iets als vloeken in de kerk. Een nieuwe held, een nieuwe god, wordt gepresenteerd en ik heb kritiek op de vorm van presentatie. Dan gaan de duimen naar beneden. Mea culpa. En ik zie wel dat het een mooie gelikte film is waar je met plezier naar kunt kijken! Maar het kost vaak weken en maanden van filmen en montage om de zaak er zo gelikt op te krijgen. En daar hebben we er een heleboel van. De helden vallen nooit en zweven moeiteloos achterstevoren, altijd zwaar vertraagd, 5 meter boven de dennenbomen uit om dan perfect te landen. Ik zou dat niet als een documentaire beschouwen Nicky4. Eerder als een langgerekte reclame.
Je vergelijking met een docu over Johan Cruijff gaat niet helemaal op. Het nadoen van Cruijff is vrijwel zonder levensgevaar… Het nadoen van een afdalingen die Candide Thovex in deze ‘docu’ doet, is dat absoluut niet. En het nadoen van je helden is de normaalste zaak van de wereld. In de hoogtijdagen van Cruijff liep minstens de helft van de voetballende jeugd met rugnummer 14 op de rug.
Een mooie gelikte film om bij te kwijlen als je net van plan bent op wintersport te gaan is lekker om in de stemming te komen. Daar is de film over CandideThovex er een van.
Voor een iets kritische nuance op de risico’s van een al te heftige beoefening van de sport kijk eens naar de ‘Crash Reel’ over het ongeval van Kevin Pearce en de nasleep die hij ervan heeft gehad.
En voor de rest: lekker relaxet skiën en lekker boarden !

@Mattie Heb je de hele film gekeken? Ik vind een gebroken rug nou niet vlekkeloos.

Click. Click. Peace

Hé Rogier,
nee dus. Daar heb je gelijk in, da’s niet geheel vlekkeloos. Ik kon het niet opbrengen om de film helemaal te kijken. Goed dat je me daar op attendeert ! Dan is deze film is een goeie keuze van jou en brengt het de nodige nuance zelf al aan ! Mijn oordeel was dan iets te voorbarig, waarvoor excuus.
Ik mis deze nuance vaak in ski- en snowboard-films en had de indruk dat dit er weer zo een was. Ik ga de rest nu ook kijken.

@Rogier, ik heb 'm gezien nu. Dat is heftig, die crash, en geeft een eerlijk en completer beeld van de man en de sport !

La Clusaz is een mooi plaatsje. Wel toeristisch maar nog wel enigzins pitoresk. La Balme is een prachtige berg! Een vriend van mij woont er ook tegenover en heeft een prachtig uitzicht, zijn broer is de donkere man aan het einde van de film, naam J.L. Ratchel. 3 jaar geleden was ik er nog en heb ik Candide nog zien skieen.

Ook is het daar mooi offpiste gaan vooral als er net een goeie dump is geweest en de bullies zijn nog niet overal overheen geweest is het een feest daar!

is ook op La Balme opgenomen. Erg leuk!

Zeer indrukwekkend, zeker een inspiratiebron voor mij! Bedankt voor het delen Rogier, ik heb weer genoten :).

Wat me wel opvalt is dat mensen als Tom Wallisch, Nick Goepper, Bobby Brown en Gus Kenworthy hem op slopestyle gebied nagenoeg hebben ingehaald.

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

@ThijsMeeusen Op slopestyle zeker wel. Maar als all-round skiër zijn er weinig mensen die aan hem kunnen tippen, in mijn optiek.

Click. Click. Peace

1 woord… Held.

A winter without powder isn't a winter!

@Rogier dat ben ik volledig met je eens :)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie