Gerlos is het middelpunt van de Zillertal Arena. Het dorp is zeer populair bij Nederlandse wintersporters en je kunt hier gewoon met Nederlands terecht. De Zillertal Arena telt 136 kilometer aan pistes, waarvan het merendeel niet al te moeilijk is. Gerlos is per lift verbonden met Königsleiten en Zell am Ziller, hoewel de verbinding met dat laatste dorp wat onnatuurlijk aanvoelt. Het kan ook erg druk zijn in de Zillertal Arena. Niet prettig bij de liften, wel bij de bruisende après-ski, zoals bij de Cin-Cin of bij Seppi’s.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Jawbone4 oktober 2015 · 09:42

Vergeet niet dat de wachttijden voor de Isskogel Bahn en de Ebenfeld-X-Press va 2016/2017 weg zijn door de nieuwe gondel met middelstation vanuit het dorp.

Mike1234 oktober 2015 · 11:22

De CinCin? Nou, echt niet. Veel te Hollandse tent met te veel volk dat er niet vanaf de piste komt, maar helemaal opgedirkt rechtstreeks vanuit de spa van het hotel. Doe mij maar de Oostenrijkse après-ski zonder Rob Ronalds en de Gebroeders Ko.

Freerider5 oktober 2015 · 10:41

Leuk om weer wat van Gerlos te zien, Wat ik alleen mis is wat meer diepgang van de winkelstraat en info over michis schichule of hoe je het ook typt :) en andere faciliteiten.
Ik vond de apres ski wel heel erg meevallen opzicht maar de sfeer in Gerlos was daarentegen wel super.
Dezelfde skischool die ik net noemde organiseerde toen wij er 5 januari waren in 2013 ook een hele gave vuurwerkshow en mijn profiel foto komt toevallig nog uit Gerlos waar je langs de rivier na het boarden nog heerlijk kunt wandelen!
Die uitgebreide info of Gerlos miste ik heel erg in deze leuke review.
Maar die RIJ !!! vreselijk wat een drama en nachtmerrie is dat zeg, toen wij er waren was het er gelukkig niet ZO druk, maar omdat wij De berg van Gerlos redelijk saai vonden zijn we vaker naar koningsleiten en Sell am Ziller geweest waar het velen malen mooier en gaver was!

Juul5 oktober 2015 · 13:16

Ik vond de Cincin ook een tegenvaller. Eigenlijk vooral door de drukte. Tijdens de carnavals week kun je daar niet fatsoenlijk met een grotere groep (ongeveer 10 man) gezellig wat drinken.

kokkieAmiga5 oktober 2015 · 23:31

@Freerider

Als je nou even op Google ‘Michis Schischule’ intypt, dan kom je als het goed is, de volgende Nederlandstalige website tegen: http://nl.michis-schischule.com/
Ik heb overigens ‘bijna familie’ die daar gewerkt heeft als skileraar.

Ik ben het wel met je eens dat de huisberg van Gerlos wat aan de saaie kant is kwa skien, als je al gevorderd bent. Voor beginners is er echter genoeg uitdaging. Vooral de afdalingen naar de dorpen Gerlos en Koenigsleiten zijn zoals ze wel eens op zijn Duits zeggen: ‘Anstrengend’
Zell en Koenigsleiten zijn voor mij ook de toppers van het gebied.
Kortom gezegd, is er in de Zillertal Arena: Voor elk wat wils!

Ski or Die
Freerider6 oktober 2015 · 10:51

@kokkieAmiga
Had ik het toch wel goed getypt zie ik :) maar zal deze Zell met een Z wat ik al dacht am Ziller nog ff corrigeren omdat dat hier niet gaat.
De skischool was zeer aanwezig in Gerlos dus die vergeet je niet zo snel als je daar geweest bent met die vuurwerkshow, dat heb ik vanuit een skischool nog nooit gezien!
Bovenin de berg had ik een hele, hele brede piste idee helemaal tot aan seppi’s waar je links naar koningsleiten kunt en rechtdoor naar beneden maar dat was het dan wel zon beetje daar.
Zell am Ziller heeft daarentegen het meeste mijn hart gestolen dat pas een prachtig gebied!

Michel136 oktober 2015 · 11:02

Zell am Ziller is niet echt een gebied voor “beginners”

De blauwe pistes die er zijn zijn met sleeplift en worden gebruikt door de skischolen en dat geeft enorme drukte bij de sleeplift.

Overigens zijn bovenin in Zell am Ziller de rode pistes erg gaaf en vooral vroeg in de ochtend heerlijk om te skiën.

Je kan dan beter als beginner naar Gerlos gaan, daar heb je een paar hele mooie brede blauwe pistes.

kokkieAmiga8 oktober 2015 · 00:49

@Michel13

Het klopt dat Zell am Ziller niet echt een beginnersgebied is, dat hebben we ook niet gezegd, we hadden het over Gerlos.
Het is iid erg jammer dat die twee sleepliften altijd zo druk zijn, er is daarnaast dan ook niet veel keuze voor andere blauwe pistes. Ik denk dan alleen nog aan die ene er vlak boven die met dat ‘oneindige touw’ liftje, en die ene piste nr.16 helemaal rechts op de Kreuzwiesenalm, maar om daar te komen moet je wel over een paar rode pistes heen ;-)
Dat is wel erg jammer want ook dat is een fijne piste. Het is wel een hele verbetering dat de trage en vooral lange sleeplift toen vervangen is door een snelle 6 pers. stoeltjeslift.
Ik zou zelf eerder voor het Hochzillertal skigebied in Kaltenbach kiezen als ik beginners bij me zou hebben.

Ski or Die

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.