Wildkogel is bij veel wintersporters onbekend. Met net iets meer dan 60 kilometer aan pistes, is het een gemoedelijk gebied voor beginnende wintersporters en kinderen. Het bovenste deel van het skigebied bestaat uit een zeer mooie en overzichtelijke kom, waar de sneeuw lang in goede conditie blijft. Verder vind je hier een van Oostenrijkse langste rodelbanen. Altijd leuk om na het skiën met je vrienden te doen. Tel daarbij op dat het skigebied zeer strategisch gelegen is (je bent met de auto snel in de grote gebieden van de Zillertal Arena an de Kitzbüheler Alpen) en misschien wordt dit wel jouw bestemming voor komend seizoen!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Ziet er leuk uit! Mooi compact gebied met toch best veel mogelijkheden.
Ik ben er al een paar keer langsgereden, maar het is er helaas nooit van gekomen om hier een dagje te skiën. Wellicht komend jaar :)

Met een Zillertal Arena skipas van 2 dagen of meer mag je ook in het Wildkogelgebied skiën.
Een keer leuk voor een middagje maar als gevorderde skiër snel uitgekeken daar.

In de krokus vind ik het best wel druk voor een gebied van deze grootte (vergeet niet dat eenderde van de pistes ski-en rodelwrgen zijn), op de berg meestal 5 à 10 minuten en 's ochtends bij de gondel meestal een kwartier. Gebied is niet uitdagend, maar de “zwarte” (eigenlijk donkerrood) onder de Braunkogellift is een rustige piste met een fijne hellingshoek, geschikt om van af te knallen. Voor families is het wel een zeer goede bestemming inderdaad, overzichtelijk en zat pistes die ook voor de kleinere kinderen toegankelijk zijn. Wat helaas niet in het filmpje genoemd wordt is dat voor wie in Bramberg verblijft zowel het bergstation van de gondel als de toegang tot de dalafdalingen niet erg fijn zijn voor boarders, ze hadden van mij het bergstation dichterbij die van de Pfeifferköpfl mogen zetten.

❄️
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie