Goedkoop en goed in Oostenrijk

-Diana- op 17 november 2015· 16 reacties

null

Wintersport is leuk, maar het is ook best duur. Helaas worden de prijzen in Oostenrijk er de laatste jaren niet voordeliger op. Toch blijft het een populaire wintersport bestemming voor veel Nederlanders. Wil je echt goedkoop uit zijn, dan is Oostenrijk in eerste instantie niet meteen de eerste keuze, dat is gewoon een feit. Zijn er nog er eigenlijk nog wel bestemmingen in Oostenrijk voor de kleine beurs?

Een 6-daagse skipas kost in de meeste gebieden vaak met gemak meer dan 230 euro. Kijk naar Sankt Anton en Ischgl, Sölden, Kitzbühel; de prijzen liegen er niet om. Maar natuurlijk dan heb je ook kilometers aan piste en veel extra walhalla. Maar hier vraagt natuurlijk niet iedereen om. Kijkend naar de goedkope skigebieden zie je dat pakketreizen naar Frankrijk behoorlijk wat euro’s kunnen besparen. De Tiroolse Gemütlichkeit kost gewoon een beetje meer. Maar het kan best goedkoop, ook in Oostenrijk, en zelfs met een redelijk ski aanbod.

Want, vanzelfsprekend zijn er diverse kleine gebieden op te noemen die qua prijs een 10 verdienen, maar met slechts een paar oefenliften en een babyweide zal het skiën in Biberg, Wildalpen, of Hopfgarten in Defereggen beter te vergelijken zijn dan een dagje naar een sneeuwbaan in Nederland. Als je het hebt over wintersport dan wil je in ieder geval een paar goede pistes tot je beschikking hebben. Toch? Het liefst van iedere kleur en natuurlijk voor ieder wat wils. Dus hier een lijstje van niet al te dure gebieden met een geweldige prijs/kwaliteitsverhouding voor de skipas en aller ernaast.

Groot Walsertal, voor de skigebieden Sonntag Stein, Raggal en Faschina Montella
Prijs 6 daagse skipas € 216,00
Met toch zeker 10 liften tot zijn beschikking is dit skigebied een echte prijsknaller met voldoende sneeuwzekerheid. De skigebieden Sonntag-Stein en Raggal zijn ideaal voor beginners, en medium skiërs. Het nabij gelegen Faschina Fontella skigebied (Damüls, Mellau ) is ook voor freeriders een echte hotspot. De Bregenzerwald is erg populair onder de poederzoekers vanwege de lage prijzen en het hoge incognito gehalte. Door de niet al te grote mensenmassa’s is het toch een behoorlijk freeride eldorado.

null

Obertauern
Prijs 6 daagse skipas € 211,00
Dit skigebied is vooral onder de Oostenrijkers erg populair. Dit vanwege het lange seizoen en de diversiteit aan pistes voor alle categorieën skiërs en snowboarders. Een sneeuwpark voor de freestylers, goed geprepareerde beginner pistes en kinderweiden. Uitdagende zwarte hellingen en een paar pittige rode zijn er tevens te vinden. Kortom voor ieder wat wils.

Zelfs de après ski ligt op een behoorlijk hoog niveau ( het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk ) maar veel, feestelijk en gemütlich zijn woorden die hier van vroeg tot laat zeker aan de orde zijn. Daarnaast komen families met kinderen graag richting Obertauern.

Extra Highlight: Een goed aaneengesloten piste netwerk dat erg duidelijk en overzichtelijk is. Geniale après ski met bekende Dj’s en dikke Party’s

null

Kaunertal
Prijs 6 daagse skipas € 189,00
Gelegen aan de Weißseespitze met een hoogte van 3.535 meter, is dit voor Tiroolse begrippen een behoorlijk sneeuwzeker skigebied. Hier is voor kinderen genoeg te beleven in het kinderland en op de oefenweiden. Maar het Kaunertal staat vooral bekend om zijn snowpark dat zowel voor beginners als gevorderde freestylers veel variatie biedt. Vooral onder de jongeren is dit een populaire bestemming vanwege de verschillende activiteiten en evenementen die er gedurende het gehele seizoen georganiseerd worden. Het backcountry skigebied is uitdagend genoeg voor freeriders. Kortom freestylers, freeriders, gevorderde skiërs, goede beginners en families met kinderen zijn hier allemaal aan het juiste adres.

Extra Highlight: toegang tot het skigebied Fendels

null

Sonnenkopf
_Prijs 6 daagse skipas € 169,_00
Het in de achtertuin van St. Anton gelegen Sonnenkopf skigebied is populair bij meerdere categorieën skiërs. Met name vanwege de ligging is het hier heerlijk toeven bij een stralend zonnetje. En dat zonder grote massa’s mensen. Families met kinderen zijn hier helemaal op hun plaats. Skischool voor kinderen en heerlijke oefenpistes zijn meer dan prima in orde. Daarnaast zijn het de freeriders die zich graag richting deze geheime hotspot begeven. Ongerept freeriden op behoorlijke hoogte ( bijna 2500 M. ) in een sneeuwzeker gebiedje tot laat in het seizoen. En dat voor deze prijs!

Nassfeld
Prijs 6 daagse skipas € 209,00
Door de vele zonuren en uitstekende sneeuwcondities die zich hier vanwege het microklimaat voordoen is het goed toeven op de Nassfeldse pistes. Zowel families met kinderen, als freeriders en freestylers zijn hier goed op hun plek. Een gevarieerd skigebied dat voor een ieder wat te bieden heeft. Ook kun je er nachtskiën en snowboarden. De gezellige adrés ski is zeker aanwezig maar op een kleinschaliger niveau.

Extra Highlights: 3 landenpunt, dagje skiën in Italië, culinair genieten, aankomend seizoen een nieuwe verwarmde 6 persoons stoeltjeslift

En; vinden jullie één van deze skigebieden de moeite waard, of hebben jullie andere goedkope tips?

-Diana-
is gek op skiën, sneeuw en bergen en is in de winter in de Arlberg te vinden. Vanuit hier schrijft zij over haar belevingen.

Plaats een reactie

Ski Juwel. €217,00 voor een zesdaagse skipas. Echt een familiegebied en groot zat. Is al een paar keer voorbij gekomen hier, zit in de top 10 qua grootte van Tirol, maar is qua prijs dus nog steeds redelijk betaalbaar. Al verwacht ik helaas wel dat het ook wel duurder zal worden.

tjsa, elk jaar komen er overal wat eurootjes bij maar dat geldt ook voor accomodatie, eten en benzine.
2 tienjes pp besparen op de skipas zet weinig zoden aan de dijk. Wel zijn vaak de kleinere gebieden ook goedkoper als het om eten of accomodatie gaat. Alles bij elkaar is het wel nuttig om daar naar te kijken als je met meer dan 2 personenen gaat.

Zesdaagse skipas Ischgl kost €209 buiten seizoen. :-)

's Winters ontmoeten hier een uitstekend wintersportaanbod en onvergetelijk entertainment elkaar in een perfecte mix. Het skigebied behoort met recht tot de beste skigebieden van Europa, en misschien zelfs wereldwijd.

Extra Highlight: Ibiza van de Alpen. Top aprés ski.

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Grappig dat Obertauern genoemd wordt als goedkope bestemming (obv skipas), terwijl op de pagina over obertauern gemeld wordt dat het prijsniveau hoog ligt doordat het zo sneeuwzeker is… Uiteindelijk zal je dus weinig besparen.

Ik denk ook dat je in obertauern uiteindelijk veel betaald door dat de accommodatie daar over het algemeen duur is.
Het is toch vooral de slaapplaats die de grote hap van de kostprijs maakt denk ik…

Interessant dat Osttirol niet wordt genoemd, zeker voor families een voordelige regio. Ook Hochoetz-Kühtai ontbreekt.

❄️

@ David23, Eens! er zijn zeer zeker nog een meertal gebieden in Osttirol te noemen.
Dit is slechts een selectie, van de honderden gebieden die er zijn.

Obertauern; De accommodatie kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Dit blog heeft vooral betrekking op de prijzen van de skipas. Daarbij heb ik niet naar de aller goedkoopste gekeken ( waar slechts een worst met broodje ) in het berg restaurant geserveerd wordt. Tenslotte willen wij toch een leuk totaal pakket. :-)

Wij zijn vorig jaar voor het eerst in Lofer geweest. Niet het aantal km’s wat we gewend waren, maar met nog jonge kinderen was dit prima te doen! En nog geen € 500,-- voor een skipas voor 2 volw en 2 kinderen!! Ook een appartement voor een hele nette prijs. Kortom wij gaan nu 2x een week naar Lofer voor minder geld als wij altijd kwijt waren voor 1 week Fiss. Dan maar wat minder km’s, maar wel 2 x genieten!!!

Matrei is ook een leuk gebied om een keer geweest te zijn. Verblijf is spotgoedkoop, ook in het hoogseizoen.

Ik vond de prijzen van accommodaties in Obertauern inderdaad ook nogal tegenvallen. Dan scheelt het uiteindelijk nog weinig. In Oostenrijk (buiten de vakantiestad dat wel) kom ik qua grote gebieden vaak toch het goedkoopst uit in het Zillertal met accommodatie en skipas combi. Eten en drinken valt daar ook meestal redelijk mee.

Overigens is die 6 daagse pas in Großes Walsertal de 3Täler pas. Kun je ook mee naar Damüls-Mellau en op iets verder rijden freeride walhalla Bezau-Andelsbuch en natuursneeuwparadijs de Didamskopf. Ook zit de Sonnenkopf daar nog bij. Mogelijkheden te over, maar behalve Damüls allemaal wel op een eindje rijden.

Wil je in die regio een schappelijker prijs en vlotte toegang tot de hoofdgebieden denk dan eens aan Au-Schoppernau. Centraal in het Bregenzerwald, betaalbaar en met prima voorzieningen. De huisberg afhankelijk van de accomodatie op loopafstand en anders brengt de bus je binnen 20 minuten naar de grote gebieden in de vorm van Warth-Schröcken en Mellau-Damüls.

Wij zijn een aantal jaar naar Waidring geweest in het Pillerseetal. 6 dagen skipas 217 euro voor het gebied met oa Steinplatte, St Ullrich. St Jacob, St Johann. 47 Liften - 110 km, voor elk wat wils. Vooral Waidring ligt centraal in deze regio en is niet te duur.

Leuk om te weten voor families, in het Stubaital zijn de kinderen tot 10 jaar gratis. Dit scheelt veel geld als je kinderen hebt, dan geef ik graag wat meer geld uit aan de 6-daagse skipas voor volwassenen. Dit is een grote tegenstelling tot de skigebieden in Vorarlberg waar je vanaf 6 jaar al vaak als jeugdige moet betalen voor de kinderen.

de skipakketten voor Frankrijk zullen wel voordeliger zijn maar dan heb je de zeer dure dranken en als je met de auto gaat nog eens de péage waar je rekening moet mee houden.

Lofer, leuk familieskigebied. 195,- voor 6 dagen hoogseizoen maar daarnaast mooie aanbiedingen voor familieskipas. Ook onderdak is hier nog aan een redelijke prijs te vinden.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie