Top 5: places to be voor snowboarders deze winter!

Laura. op 19 december 2015· 16 reacties

Snowjam in Les Deux Alpes (foto: snowjam)
Snowjam in Les Deux Alpes (foto: snowjam)

Je houdt van de winter, een streepje muziek en je snowboard staat al te roepen in de kast? Je moet je vakantie nog boeken en je twijfelt waarheen? Hier moet je zijn deze winter!

1. LAAX Open (CH**)**
Geen twijfel over, Laax is het snowboarders-Walhalla van de Alpen. Heel het gebied ademt freestyle en er zijn altijd tal van activiteiten voor snowboarders. Je zit er deze winter zeker goed tussen 18 en 24 januari 2016, want dan is er de LAAX Open, een wedstrijd met de grootste riders van de wereld. Op de Crap Sogn Gion kunnen ze zichzelf bewijzen in de grootste halfpipe ter wereld en ook in de slopestyle worden er serieuze prijzen uitgereikt. Dit alles wordt bijgestaan door een hoop muzikale acts en lekker eten. Je kan hier bekijken welke riders er deelnemen.

Sina Candria op de slopestyle contest in Laax (2015).
Sina Candria op de slopestyle contest in Laax (2015).

2. Ride ’n Seek - Snowbombing, Mayrhofen (AT)
Tijdens het Ride ’n Seek event, een onderdeel van het 5-dagen durende Snowbombing festival in Mayrhofen, laten riders van over heel de wereld hun beste tricks zien in het Penken Park. Tussen 4 en 9 april kan je er terecht voor, zoals ze het zelf zeggen, 3 days of shredding, beats and insane parties…

3. Air + Style, Innsbruck (AT)
Air + Style is een festival dat de hele wereld rondreist. Zo is er binnenkort één in Beijing en eind februari in Los Angeles. Maar wij hoeven zo ver niet te reizen want Air + Style houdt dit jaar opnieuw halt in Innsbruck. Je kan er 6 februari terecht voor optredens van onder andere Rudimental en Sum 41, en op de gigantische outdoor snowboard ramp, kan je genieten van open air freestyle tricks van pro snowboardatleten.
Toch graag ook zelf op de piste? Stubaital is vlakbij!

Rookie World Tour in Trentino (2013).
Rookie World Tour in Trentino (2013).

4. Trentino Rookie Fest (IT)
De World Rookie Tour heeft zoals elk jaar een heel resem stops in verschillende skigebieden. De hele lijst kan je hier vinden. Er worden wedstrijden halfpipe en slopestyle georganiseerd voor de jongste riders onder ons. Als je ouder bent dan 18 jaar, mag je al niet meer deelnemen. Tussen 2 en 6 maart kan je voor de World Rookie Tour terecht in Monte Bondone, Skirama Brenta in Italië.

5. Snowjam BK Snowboarden (FR**)**
Met Snowjam kan je niet misgaan. Het event vindt jaarlijks plaats in Les Deux Alpes tijdens de tweede week van de paasvakantie, en verzamelt de beste riders van de lage landen voor het Belgisch Kampioenschap. Dit alles wordt overgoten met een heerlijke saus van Belgische bands en DJ’s. Reserveren kan via Skikot of Snowblend, en het programma vind je hier.

Ga jij naar één van bovenstaande events, of ken je er nog één die in dit lijstje ontbreekt? Of hou jij niet van de grote evenementen en ga je liever rustig ergens snowboarden zonder al die poespas?

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Plaats een reactie

Mij maak je hier als snowboarder niet blij mee hoor

Born to Ride

Leuk, een snowboard blog!
Volgens mij “leeft” snowboarden nog in nederland.

jaja hij is er weer!!! een log over snorbaarden!!! ;-)
Ik zoek mijn wintersport gebied niet uit op bovenstaande criteria. Heb sowieso niet zoveel met freestylen en de daarbij behorende parken.
Waar ik wel altijd naar kijk is of er niet teveel vlakke (verbinding)pistes door het gebied heen liggen, vinden snowboarders nl niet echt fijn. Voor de rest zal het mij worst zijn.
Ik geniet het meest van blauwe en rode pistes die mooi uitlopen en voldoende uitdagend zijn, lekker door de bossen heen rammen, hier en daar wat naast de piste spelen(indien mogelijk) en dan is mijn vakantie compleet.

"respect the mountains"

Heb het idee dat er op het forum ook veel meer activiteiten zijn bijgekomen door boarders. Inderdaad leuk om eens een blog over te lezen!

Bij mij zijn de criteria inderdaad ook eerder of er geen vlakke verbindingspistes zijn dan of er een grote halfpipe is. Op freestyle gebied ben ik namelijk echt een beginner. En heb zeker niet de ambitie (noch illusie) dat ik in een grote halfpipe 720s ga doen. :D

Zou daarom het wel leuk vinden om wat meer insights te krijgen in welke gebieden wat leuke beginners parks zijn met kleine kickers, boxjes etc. In de zomer in Saas Fee zijn de kickers echt scary hoog voor mij (durfde net aan de eerste over die nog laag was). In PDS heb je dan wel weer wat aardige beginners parkjes.

Jullie vergeten het leukste snowboardevenement van het jaar.
Het NK freestyle in Laax de 1ste week van april. Freestylers van alle nivo’s kunnen hieraan deelnemen.

Hey @Tiny-M, bedankt voor de tip. Ik bekijk of ik binnenkort iets kan schrijven over leuke parks voor beginners. Er zijn er wel wat!

Cool!

Was het maar zo’n feest dat ik goed kon freestylen hehehehe

Gang is alles

Mijn criteria als freecarve snowboarder: brede rustige stijle pistes (rood en zwart) en goed geprepareerd. Gebied is ondergeschikt.

@Tiny-M Als je met freestylen wilt beginnen kun je dat heel goed doen in de indoorbanen in nederland of belgië. En de meeste gebieden hebben vaak in het freestylepark verschillende lijnen van beginner tot gevorderden.
@ChristiaanB Het zij niet alleen freestylers die hier aan meedoen hoor.
De disciplines waarin wordt gestreden om de nationale titels zijn:
•snowboard slopestyle;
•snowboard halfpipe;
•snowboard big air;
•snowboardcross & parasnowboardcross;
•snowboard reuzenslalom;
•snowboard slalom;
•freeski slopestyle;
•freeski halfpipe;
•freeski big air.

Kijk voor meer info op http://snowboard.nl/event/nk-snowboard-freeski/

Übung macht den meister!!!

Eens met veel van de reacties hier, snowboarden is gelukkig meer dan alleen freestylen.
Stevig carven op de piste, offpiste of lekker rustig cruisen.
Maar ik juich je initiatief wel toe Laura!

@RFKANGOO ik ga regelmatig naar Snowplanet, helaas is de baan in de zomer op de meer gevorderden gericht. In de winter hebben ze soms wel wat leuke dingetjes staan, waar wel wat op geoefend kan worden, maar niet super.
Snowworld in Zoetermeer al even niet meer geweest, maar heb ik ook wisselende ervaring mee. Soms staan er wat makkelijke features en andere keren niet.

Vooral kleine kickertjes mis ik vaak indoor. Of dan staat er een rail oid naast een daar wil ik met oefenen nou juist liever niet op klappen ;)

@Tiny-M In Zoetermeer is er heel de winter al een kleine kicker op baan 1 aanwezig. Weet niet precies wat het aanbod met de kerstvakantie zal zijn want het funpark op baan 2 is bijna compleet weggehaald vanwege de kerstdrukte.

Übung macht den meister!!!

Ah, leuk! Eindelijk een blog over snowboarden. Uit Vlaanderen! :D
Als dit nu een ‘Nederland vs. België’-dingetje gaat worden ga ik binnenkort op zoek naar een leuk Vlaams dorpje om me te vestigen.:P

Het kon ook niet anders dan dat een freestyle georiënteerd blog over snowboarders zou gaan. Onze voorouders hebben het (op misschien wat prehistorisch luchtacrobatiek na) tenslotte uitgevonden! Wij hebben de skiërs inmiddels hun plaatsje gegund in onze tak van sport en sommige skiërs misgunnen ons een klein plekje op de piste niet. We zijn er beide beter van geworden. :P Ik moet wel bekennen dat ik mijn ‘roots’ tot vorig jaar totaal verloochend heb…

Ik ben toch wel een echte pisteboarder. Dáár ben ik écht in m’n element. Het park was voor mij hooguit een stop om even te kijken naar wat stuntwerk van een ander. De gebieden worden dan ook niet uitgekozen op de hoeveelheid parken en, hoewel ik er wel van kan genieten, ook niet op een (freestyle)evenement.

Vorig jaar is dan dan tóch ook een freestyle-plankje aan het arsenaal toegevoegd. Als ik deze onderbind, dan verander ik in één klap van zelfverzekerde pistesneeuwboarder naar groentje freestylesnowbaarder.
Tot nu toe is het repertoire niet veel groter dan een 50/50 over een dubbele rail (of een 340° faceplant), maar moet ook zeggen dat ik oa vanwege werk niet heel veel risico op uitschakeling kan nemen. :P
Indoor zijn de features vaak goed te doen, maar is de ‘sneeuw’ naast bijvoorbeeld een rail zó hard dat elke val hard, erg hard (hard!) wordt afgestraft. Tijdens de vakantie durf ik dan weer niet te veel te proberen om zo toch het maximale uit m’n 6 daagse skipas te kunnen halen.

Na het seizoen toch maar eens volledig in de protectie indoor zelf wat gaan oefenen. Of tussen de pubers in een beginners freestyleklasje! :P

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Zeer herkenbaar verhaal @Sneeuwbaard
Ben zelf na 15 jaar snowboarden afgelopen seizoen ook eens voorzichtig begonnen met iets wat lijkt op freestylen. Zal in Oostenrijk niet snel het funpark opzoeken maar in Zoetermeer lukt het me toch aardig om wat rails en boxen te rijden.

Übung macht den meister!!!

Yeah!!! Snowboard blog :):):)
Ik zoek dus nooit mijn gebied uit op freestyle/hoeveelheid parken. Al vertoef ik er wel elke vakantie een paar keer in het park, zijn het de overige pistes en terrein meer van doorslaggevende aard om op te selecteren, en ik selecteer op evenementen dat deze niet plaats vinden wanneer ik er ben. Indoor spendeer ik wel mijn meeste tijd in een park

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie