Natuurlijk is het begin van dit seizoen niet zoals we hadden gehoopt. Er zijn nog geen witte daken of bomen. Maar met wat Italiaanse passie, een leger aan sneeuwkanonnen en een enorme kennis van kunstsneeuw is het in Dolomiti Superski gelukt om meer dan 450 kilometer aan pistes open te hebben. En hoe! Indrukwekkend en eigenlijk gewoon heerlijk skiën! Het seizoen is hier begonnen!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

@Kristy , thanks voor de video! Ziet er allemaal goed uit daar :) Lijkt me best eens leuk om wel te kunnen skiën maar dan door niet-witte bergen en afdalingen. Is er overdag ook kou of zijn het dan wat hogere temperaturen?

2015: Val Thorens I 2016: Flachau | 2019: Ischgl | 2022:Tignes

Leuke video update! Pistes zien er inderdaad goed uit, ik zou me er ook zeker goed op vermaken. Over ruim een maand skien we hier zelf rond, wit landschap of niet, het gaat helemaal goed komen.

Meesters zijn het die Italianen! Kan geen alpenland tegen op!
Ziet er goed uit @Kristy, volgens mij wel een apart gevoel om op die witte linten in een herfstlandschap te skiën!?

"respect the mountains"

@Kristy: top voor sudtirol is om echt een keertje Madesimo te testen na een sudstau… Dan ga je echt zo genieten!!!

@Kyle De temperatuur klimt omhoog als het zonnetje er is. Wanneer de zon weg is (ook in de schaduw) dan is het gelijk een stuk kouder!! Gisteren ochtend stond de teller op -7. Kortom typische zuidtirol. lekker in het zonnetje skiën!! @Thyz Het is inderdaad heel apart skiën, De omgeving ziet eruit of dat we aan het einde van het seizoen aan het skiën zijn! Alleen dan zonder pap sneeuw!

Leuk hoor en apart die groene omgeving die door witte slierten doorkliefd wordt. Wellicht dat ik er in maart voor het eerst er kan skiën als alles goed gaat :-)

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Inderdaad een prestatie!
Begin dit jaar sprak ik onze hotelier over dit aspect en die vertelde dat men altijd alles op alles zet om met de Kerstdagen de Sella ronden in beide richtingen open te hebben.
En dat vergt heel wat noeste arbeid, waarbij soms tot diep in de nacht wordt doorgewerkt om met de pistenbullies alle (kunst)sneeuw op de goede plekken te krijgen.
Deze mensen krijgen dan ook veel respect van de horeca uitbaters in de breedste zin des woords.

Maar eerlijk gezegd, hoop ik dat het er eind januari toch wel iets minder groen uit ziet.

Rob

Ja van zo’n filmpje word ik natuurlijk al heel wat vrolijker en krijg ik spontaan zin om te gaan skien. Ik denk dat het nog reuze mee gaat vallen met de condities en de komende regenval zal ook wel meevallen. Die witte linten storen me niet het heeft z’n eigen karakter en als je het positief bekijkt komt alles altijd goed! :)
Ik ga lekker skien volgende week en met die zon zal ik ook wel een mooi kleurtje op m’n snoet krijgen. :)
Nog maar 5 nachtjes slapen en we skien weer!!! :)

Is het mogelijk om naar het heilig kruis te skiën vanaf wolkenstein?

De pistes zien er echt goed uit inderdaad. De kunstsneeuw lijkt net natuursneeuw. Er ligt geen papsneeuw daar in Süd-Tirol en de skipistes zijn geen ijsbanen geworden. De sneeuwkanonnen en pistebully’s zullen er wel hard voor gewerkt hebben. 450 km piste open zonder dat er de afgelopen weken één vlokje sneeuw gevallen is. Wat een prestatie.
@ RobertB
Het zou voor mij ook zeker geen straf zijn om een paar afdalingen te maken over die perfect geprepareerde witte banen in een groen herfstlandschap.

The mountains are calling
The mountains are calling
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie