Voor het eerst sinds lange tijd zie ik een positieve ontwikkeling op de lange termijn. Komend weekend wordt er een poging gedaan het Zuid-Europese hogedrukgebied te verdrijven. Als het aan het Europese model ligt tenminste, het Amerikaanse GFS-model moet nog overstag. Bekijk en beluister de details over eindelijk weer wat spannende ontwikkelingen.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Ik ben heel benieuwd naar alle foto’s en verhalen die in Sneeuwhoogte+ verschijnen de aankomende week! Want als er zoveel gebieden zijn met zo’n kleine kunstmatige piste dan wordt het niet echt lekker skien… Laten we hopen dat er vanaf het nieuwe jaar bakken met sneeuw gaat vallen :)

Nieuw jaar, nieuwe kansen? ik ga 8-1 en reken eigenlijk al nergens meer op, ik hoop op koude nachten voor kunstsneeuw. Maar goed: keep calm and pray for snow!

Ik ben voor het Europese model! (En hoe!)

Click. Click. Peace

Het is helaas niet anders! Gelukkig wordt er positief afgesloten met enig lichtpunt, wel nog ver buiten de betrouwbare termijn maargoed hoop doet leven!
Het witte goud moet toch een keer vallen, is het niet?!?!

"respect the mountains"

We zijn al in overleg met 3FM om het thema voor Serious Request om te zetten naar “Help Rogier de winter door” @Rogier ;-)

@SkiBeppie Als je 8-1 gaat dan moet je je sowieso nergens druk om maken. Tegen die tijd is Frau holle echt al wel op bezoek geweest.

Born to Ride

Volgens mij ligt de sneeuw gewoon overal nog als verrassing onder de kerstboom…
Snel die pakjes openmaken zodat het kan beginnen dumpen!
Hopelijk niet te veel accidenten op de smalle pistes volgende week.

Ik word helemaal vrolijk van kleine sprankjes hoop. Vorig kwam op 19 december het verlossende bericht voor de tweede week kerstvakantie.

Zie net op de website van St. Anton dat ze de 0-gradengrens voor dinsdag a.s. op 3500 m zetten. Goeie genade, straks kunnen we alleen nog in de hemel skiën. Wat op zich geen slecht vooruitzicht is, maar nu nog even niet :-)

@roel
Naar welke hoogte daalt de nulgradengrens terug na zondag… Vermits het droog blijft kunnen de sneeuwkanonnen terug aan en vanaf welke hoogte?

Tnx

Net wanneer ik vrijdag terugkeer gaat het te sneeuwen… :'(

Gelukkig maar dat ik twee weken later opnieuw naar de Alpen vertrek.

@Roel, toch weer een mooi en realistisch weerbericht, en zoals je als zegt het is een week vooruitkijken met de nodige onzekerheden.

Wordt voor de mensen die aankomend en volgend weekend naar de sneeuw gaan ook wat anders zoeken, heel sneu voor die mensen.

De wachttijd bij de Gletscherjet van Kaprun zal in de kerstvakantie behoorlijk zijn…we overwegen serieus om niet te gaan. Heb geen zin om tijd te verdoen aan lang wachten a la de Efteling daarvoor zijn de skipassen echt te duur met een gezin van 4. Flink balen!!!

@Gerrit maandag wordt het tijdelijk iets frisser. Vriezen doet het dan boven 2000m. Vanaf dinsdag is het weer erg zacht en afwachten wat de sneeuwkanonnen kunnen uitrichten. 's Nacht zijn er als het helder is wel wat mogelijkheden al is het niet ideaal.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Er staat mooie sneeuw op de agenda. 26-27-28dec zouden de franse alpen wel eens een mooi laagje krijgen.
Sneeuwgrens naar 800m.
Meer leden kiezen deze trend.
Daarna terug hogedruk

Hopen dat de berichten voor de lange termijn positief blijven, en het liefste zelfs nog wat beter (sneeuw voor Oostenrijk!)
Ik zie veel mooie foto’s voorbij komen, maar zijn er bronnen uit Flachau? Gaat pas om 9 januari, maar ik zou het leuk vinden om naast de webcam beelden wat informatie te zien/lezen.
Fijne vakantie allemaal, en succes voor de mensen in de gebieden met minder sneeuw!

Elke zaterdag en zondagochtend zie je op televisie op Canvas (België) de winterbeelden van Oostenrijk, de verwachting en de seizoensopening. Leuk om te kijken, en je ziet meteen hoe je favoriete gebied er bij ligt.

Wsv1975

Eindelijk weer eens goed nieuws. Ook de pluim van de KNMI duikt weer omlaag op lange termijn, voor de zoveelste keer, deze keer hopelijk echt. En … ik zag vanochtend een winterkoninkje vliegen. Nu moet de winter wel komen ;-)

@Ws1234 Dit is niet alleen in het weekend maar de hele week!

Ivo6 bij mij in de tuin zit al het hele jaar een winterkoninkje.
Maar geen paniek sneeuw komt er aan al duurt het nog een weekje.

Genualaag kom er maar in!!! (y)

Seriously snow addicted family!

Sneeuwdansjes doen voor het leven.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Wij zijn vandaag aangekomen in Saalbach met de verwachting dat de pistes de regen van afgelopen tijd niet overleefd hebben en we uit moesten wijken naar Kaprun. Bij aankomst alles groen behalve de pistes. Gelijk de piste op gegaan om te bekijken wat de kwaliteit is van de sneeuw en dit was verbazend wekkend goed. Zelfs de dal afdaldingen waren open ( niet allemaal). Daarbij moet ik wel toegeven dat het niet erg druk was op de pistes maar wat kunnen ze tegenwoordig veel met kunstsneeuw.

Update uit Wagrain en Alpendorf:
De sneeuwkwaliteit was voor de regen beter dan verwacht en na de regen eigenlijk ook nog steeds. Wel zijn er na de regen veel meer groene/zwarte plekken te zien en verdwijnt de sneeuw op sommige plekken helaas te snel. De kwaliteit is dus nog steeds wel goed alleen verdwijnt er helaas steeds meer.

Morgen zal ik een update uit Flachau geven.

Thank God summer is over!

Bedankt @Lisa.

Click. Click. Peace

Vriend van me zit nu in flachau, en is prima te doen, ik ben verbaasd over alle positieve meldingen, bijna overal prima te skieen, even kijken hoe het houdt natuurlijk, maar eind volgende week zie ik sneeuw voorspellingen

Ik denk omdat iedereen het ergste verwacht het voor de meesten meevalt dat er toch wel te skiën is.

Hopen dat het lichtpuntje wat moois gaat brengen. Frankrijk komt wat mij betreft goed uit :D

Als ik dit beeld hieronder zie, dan gok ik dat de nulgraden grens zo rond de 2000 meter moet liggen, wie weet kunnen dan in de hogere gedeeltes van de skigebieden de sneeuwkanonnen aan.
Laten we hopen dat er vanaf 30 dec. wanneer ik op vakantie hoop te gaan, sneeuw van betekenis gaat vallen.
Het ligt vooralsnog niet in mijn planning om de vakantie af te gelasten. Ik zal hoe dan ook sneeuw vinden om op te skien!

http://wetter.tt.com/bergwetter.php

Ski or Die

Volgens mij begint t Europese model eindelijk iets leuks te laten zien. Hogedruk die opschuift naar t noordwesten

@Timmerfrits klopt maar dat is alweer na volgende week. Het GFS model blijft komende week op de zachte toer en het Europees model intussen ook weer helaas. Kortom, voorlopig nog geen winter in de Alpen. Duimen voor wat er over 8 dagen gebeurt.

null

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie